עבור לתוכן

לוחות-אם מה ההבדלים בין H67 ל- H61

Featured Replies

פורסם

שלום

מה ההבדלים בין

לוח אם Gigabyte H67MA-UD2H

ל-

לוח אם Asrock H61M / H61MVS

או:

לוח אם MSI H61M-E23

מבחינת ביצועים ? / עלות / תועלת ? / יציאות ? / כרטיס המסך המובנה (HDMI בעיקר) ?

תודה

פורסם

ראית את ה technical specifications של כל לוח? אם כן אז מה ספציפית לא היה מובן?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף את שמות הדגמים או לכל הפחות את ערכות השבבים שעליהם מבוססים הלוחות.

ומספר הערות:

1. ללוח-אם אין ביצועים. הוא אמנם רכיב חשוב, אך חשיבותו מסתכמת בעיקר בסוג וכמות החיבורים שהוא מציע. אתה צריך לבחור את הלוח לפי סוג וכמות החיבורים שלהם אתה זקוק, כוונה לבצע OC אם יש לך כזאת וכו'.

2. בפלטפורמת SB שאליה משתייכים הלוחות הנ"ל אין שבב גרפי מובנה בלוח. השבב הגרפי מובנה במעבד. הלוחות מכילים רק את יציאות הוידאו שמאפשרות להשתמש בליבה הגרפית המובנית הזאת.

3. את כל השאר (כמות וסוג חיבורים, עלות ועוד), כפי שציין multicore, תוכל למצוא באופן מסודר במפרט הלוחות שבאתר היצרן. עלות תוכל לברר באתרי החנויות השונות שמהן אתה מתכנן לקנות.

4. אם אתה רוצה אפשר לנקוט גם בתהליך הפוך. במקום לשאול לגבי לוחות באופן די אקראי, תציין מהן הדרישות שלך מהלוח, מהם השימושים במערכת, מהו התקציב, איזה מעבד יותקן בלוח ומאיזה חנות אתה מתכוון לקנות (אם יש כזאת) ותוכל לקבל המלצות בהתאם.

פורסם
  • מחבר

בקשר ללוחות הזולים

Asrock או Msi או Biostar

מבחינת איכות ועלות / תועלת אין איתם בעיות של תקלות / החזרות

כי בחנות לא המליצו לי על הלוחות הזולים

אמרו שיש הרבה החזרות ולוחות של ASUS יש הרבה לוחות מזויפים

פורסם

לא יודע מה אמרו לך בחנות או על מה הם מבססים את האמירות שלהם, אבל קח בחשבון שלחנות יש אינטרס מסוים ולכן תמיד צריך לקחת את ההמלצות שלהם בערבון מוגבל.

חשוב גם להבין שההבדל בין לוח זול ולוח יקר הוא בעיקר היצע התכונות. לוח זול יציע לרוב היצע תכונות בסיסי מכיוון שהוא מיועד למשתמשים שלא זקוקים ליותר מזה, ואילו לוח יקר מיועד למשתמשים הזקוקים לכמות חיבורים גדולה יותר, למגוון חיבורים גדול יותר, תמיכה בטכנולוגיות מסוימות (כמו מערך מרובה כרטיסים גרפיים) ועוד.

מבחינת אמינות אין שום הבדל. כל הלוחות אמינים באותה מידה. אתה צריך לקנות את הלוח המשתלם ביותר במסגרת התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש לוח שיש בו לפחות 4 יציאות USB 2

אם יש בו USB 3 גם טוב, אם לא (אם זה לא מעלה את המחיר)

סלוטים של זכרון מספיק גם 2 אם יש 4 עוד יותר טוב (אם זה לא מעלה את המחיר)

הכי חשוב כרטיס מסך O.B עם יציאות VGA + DVI + HDMI A1.4

כי כרגע אני לא מעוניין לקנות כרטיס מסך בנפרד ושהמחשב הייה גם HTPC

מה זה SATA 3? ולמה זה בדיוק משמש? (אם יש לוח זול עם SATA 3 גם טוב)

הכי חשוב מחיר זול ולוח אמין וטוב בשביל HTPC זול וטוב

פורסם

SATA 6Gb/s הוא ממשק חיבור SATA בתקן חדש יותר שמציע רוחב פס גדול יותר. זה שימושי רק אם אתה מתכנן עכשיו או בעתיד להשתמש ב-SSD.

על הדרישות שלך יענה כמעט כל לוח. אתה גם צריך להבין שאין שבב גרפי מובנה על הלוח, השבב הגרפי מובנה במעבד. הלוח רק מציע את התשתית ויציאות הוידאו שמאפשרות לך לנצל את הליבה הגרפית הזאת.

על הדרישות שלך יענה כל לוח. באופן כללי אני לרוב מעדיף לוח H67 מכיוון שהוא עשיר יותר בתכונות ולא יקר באופן משמעותי מרוב לוחות ה-H61.

אם יש לך תקציב מוגדר תציין מהו כי אחרת מאוד קשה להמליץ.

פורסם
  • מחבר

עדיף כמה שיותר זול בסביבות 300 ש"ח + / -

ומשתלם מבחינת עלות / תועלת

תודה

פורסם

הלוחות הכי משתלמים שתמצא בקטגוריה הזאת הם לוחות H67 מכיוון שכולם מכילים שני חיבורי SATA 6Gb/s ו-2 חיבורי USB 3.0, שני ממשקי חיבור שלא מזיק שיהיה, אבל הם חורגים מהתקציב שלך בכ-150-200 ש"ח.

אם אתה לא מתכוון להשתמש בעתיד ב-SSD ואתה לא נוהג להעביר מידע מהתקני אחסון חיצוניים או אליהם (שם תהיה התועלת הגדולה של חיבור USB 3.0 בעתיד) אתה בהחלט יכול להסתפק בלוח H61. תעבור על המפרטים של לוחות ה-H61 הזולים שאתה מוצא ותבדוק אם הם עונים על כל הדרישות שלך.

מה התקציב הכולל שלך עבור מעבד, לוח-אם וזכרון?

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי על 1000 ש"ח

מעבד + לוח + זכרון + מאורר למעבד

לשדרוג מחשב קיים עם מארז + ספק

של Ezcool 450W

פורסם

על איזה מעבד חשבת בתקציב הזה?

למה לא להסתפק לפחות בשלב הראשון בגוף הקירור שמגיע עם המעבד?

בקשר לספק....כדאי שתתייעץ בפורום ספקים, אבל לדעתי לא מדובר בספק איכותי במיוחד. שווה לבדוק עד כמה.

אם השדרוג הזה סובל קצת דיחיוי הייתי ממליץ לך להמתין עוד מספר שבועות עד שמחירם וזמינותם של מעבדי Llano של AMD יתייצב. אז אפשר יהיה לדעת אם תוכל בעזרתם לקבל תמורה טובה יותר לכסף מאשר השקעה בפלטפורמת SB.

אם אתה מעוניין רק בפלטפורמת Intel אז בתקציב שלך אפשר יהיה להכניס, וגם זה כנראה קצת בדוחק רק מעבד Core i3 או Pentium Dual Core Gxxx.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים