עבור לתוכן

התקנת הדרייברים של asrock z68 pro 3 לא עובדת אחרי התקנת מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

הרכיבו לי מחשב לפי מפרט באחת החנויות ואת מערכת ההפעלה קניתי בחנות אחרת (יותר זול) וחשבתי שזה יהיה קל להתקין (אני חסר ניסיון).

המחשב הוא core i7 2600K ,asrock z68 pro 3, sapphir hd 6950 dual fan ועוד כמה דברים.

התקנתי סמערכת הפעלה windows 7 והכל הלך בסדר ,אבל לא היה לי חיבור לאינטרנט ומה שהתברר שבעצם אין לי דרייבר של כררטיס רשת כי בעצם לא התקנתי את הדיסקים של כרטיס מסך ולוח אם.

אני מנסה לשים את הדיסק של לוח האם קודם כל מפעיל את ההתקנה ומקבל הודעה :

generate Serial ATA Driver diskette?? [y/n]

לא בטוח מזה אבל כשאני לוחץ Y או N המחשב עושה REBOOT ואני שוב חוזר לאותו מצב עם השאלה הזו.

איך יוצאים מזה.

נסיתי לחפש מידע בגוגל אבל לבינתיים ללא הצלחה - מה שהבנתי שאני נדרש לעשות דיסק איתחול של ההארד דיסק או משהו כזה.

מצאתי את הקישור הזה של מישהו עם בעיה דומה ...אבל אני לא בטוח שאני מבין מה הוא עושה שם לכן אני רוצה להיות בטוח שזה הפיתרון:

http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=3&t=20257&start=10

(יש גם בספר של הלוח אם דרישה לעבור UEFI UTILITY להעביר את SATA MODE ל AHCI כדי לעבוד עם NCQ (שהבנתי שזה משפר ביצוע העבודה של הדיסק ) ואז להתקין את WINDOWS , ובבדיקה זה המצב לכן אין צורך לשנות כלום לכן ההתקנה בוצעה תחת התנאי הזה.

פורסם

אתה נשאל לגבי יצירת דיסקט עם מנהל ההתקן לבקר ה-SATA. או שלא לחצת על פריט התפריט הנכון או שאתה לא משתמש בדיסק הנכון.

בכל מקרה, אם יש לך גישה לרשת ממחשב אחר, כנס לדף המוצר שבאתר היצרן ותוריד משם את כל מנהלי ההתקן הרלוונטיים לגרסת מערכת ההפעלה שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה...

בכל מקרה הדיסק שמגיע עם לוח האם מכיל עוד כל מיני דברים כמו virtu by lucid , xfast usb technology

אני מקווה שגם שם אפשר למצוא את כל מה שיש על הדיסק.

פורסם

אפשר. גם כך תמיד מומלץ להתקין את הגרסאות מאתר היצרן מכיוון שהן לרוב עדכניות יותר מאלו שמגיעות עם הדיסק (שנוצר קרוב למועד שחרור הלוח לשוק ולא תמיד מכיל את מנהלי ההתקן העדכניים ביותר).

פורסם
  • מחבר

אז איך אני מתקין?

מתחיל עם קובץ INF ואחרי זה עובר קובץ קובץ ומתקין את כולם?

פורסם

רוב מנהלי ההתקן באתר היצרן מכילים קובץ התקנה למיטב ידיעתי. אתה פשוט מפעיל אותו ועוקב אחר הוראות אשף ההתקנה.

אם יש לך קובצי INF אז תיכנס למנהל ההתקנים (Device Manager) ותעדכן את מנהל ההתקן של הרכיבים הלא מזוהים (או שאלה שכן זוהו אך הותקן להם מנהל ההתקן הגנרי של מערכת ההפעלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים