עבור לתוכן

שאלה לגבי החלפת מעבד E8400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המפרט שלי הוא E8400 ב-OC קטן ל-3.6gHz. כרטיס מסך HD5850 (גם עם מעט OC),

4 ג'יגה זכרון על לוח אם של ג'יגהבייט EP43-UD3L.

עד כאן הכל דבש, אבל לקראת באטלפילד 3 הבא עלינו לטובה, אני שוקל לשדרג את הכרטיס מסך למשהו קצת יותר כבד כמו ה-GTX570 או HD6970. האם לדעתכם המעבד כבר יהווה פה צוואר בקבוק, או שיהיה בסדר? ואם כן, האם ולאיזה דגם כדאי לשדרג את המעבד, או שאנסה לדחוף את הנוכחי קצת יותר לכיוון ה-4gHz?

תודה מראש! :)

פורסם

אני חושב שהגישה שלך לא ממש נכונה.

הדבר הנכון לעשות כרגע הוא שום דבר.

כשיגיע משחק (BF3 או כל דבר אחר), שלא תוכל להריץ בצורה המספקת אותך על המערכת הנוכחית - אז תחשוב על שדרוגים.

בכל מקרה E8400 אין כל-כך לאן לשדרג. מדובר בדור האחרון של מעבדי Core 2 Duo. היחידים שחזקים ממנו קונספטואלית הם מעבדי הCore 2 Quad, אך אני לא בטוח אילו משחקים יודעים לנצל טוב ריבוי של יותר מ2 ליבות בצורה שתעשה הבדל משמעותי.

אם אתה משדרג כרטיס מסך למשהו סופר-חזק ולא רואה שיפור בביצועים - תצטרך כבר לחשוב על שדרוג המערכת כולה לSandy Bridge / Ivy Bridge / מה שיהיה באותה תקופה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

האמת שבכל אופן אני מתכוון לשדרג כדי לשפר ביצועים באופן כללי, רק רציתי לדעת אם כבר הגעתי לגבול שבו המעבד הופך לגורם המגביל. אני פשוט אוהב להריץ את כל המשחקים שלי על מקסימום הגדרות ורזולוציה גבוהה.

אבל מה שכתבת באמת גרם לי לחשוב מחדש, וגם מקריאה בעוד מקומות נראה לי שאולי אתרכז בשדרוג המערכת כולה. BFBC2 למשל כבר נשען הרבה על הארבע ליבות, אני מניח ש-BF3 יעשה אותו דבר. אולי אחכה לבטא ואראה איך זה עובד. בינתים אדחוף עוד קצת את ה-OC ונראה מה יקרה.... ;D

פורסם

אווהוו! אין לך מושג עד כמה!

פשוט במקרה יצא לי לשדרג אתמול את המעבד הנ"ל למעבד AMD 1100T. הבדל של שמיים וארץ.

יש לציין שבנוסף החלפתי לוח אם והוספתי עוד 4GB זכרון (סך הכל 8GB במהירות 1333).

לאחרונה פורסמו נתוני ביצועים מהאלפא של BF3, אמנם זה לא מייצג בצורה מדויקת את המצב, אבל זה יכול לתת לך מושג כללי:

11.gamegpu.ru_.Battlefield3.jpg

פורסם

אם כבר להשקיע בשדרוג כלשהו, הדבר הראשון שהייתי מציע לך זה להכניס למשוואה כונן SSD.

כונן קשיח כזה יכול להשאר איתך גם לעתיד במידה ותחליף את כל המחשב.

פורסם

אם הוא שוקל לשדרג משהו, והוא יתקל במצב שהוא יצטרך להחליף את כל המערכת, לא נראה לי שה-SSD זה רעיון כל כך טוב אלא אם כן ממילא יישאר לו תקציב לכך אחרי כל השדרוג.

מה גם שSSD לא יעזור לו במשחקים אלא אם כן הוא יקנה אחד ענק שגם יעלה כמו חצי מחשב, וגם אז רק בזמני הטעינה שלהם.

פורסם

אם הוא שוקל לשדרג משהו, והוא יתקל במצב שהוא יצטרך להחליף את כל המערכת, לא נראה לי שה-SSD זה רעיון כל כך טוב אלא אם כן ממילא יישאר לו תקציב לכך אחרי כל השדרוג.

מה גם שSSD לא יעזור לו במשחקים אלא אם כן הוא יקנה אחד ענק שגם יעלה כמו חצי מחשב, וגם אז רק בזמני הטעינה שלהם.

עוד לא יצא המשחק המדובר שכולנו מחכים לו...

בכל מקרה נכון ל-הרגע , זה ה"שדרוג" היחיד שיהיה שווה לעשות למחשב מדגם כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות.

כשדיברתי על לשדרג את כל המערכת התכוונתי למעבד + לוח אם, ואם יישאר אולי גם כרטיס מסך. אני לא מתמצא כל כך בכונני SSD אבל עד כמה שאני מבין זה משפר רק את זמני הטעינה, וזה פחות מפריע לי.

שווה לדעתכם להשקיע עכשיו ב-2600K? כלומר, בשביל משהו שיחזיק כמה שנים יפות עד שאצטרך לשדרג שוב (כמו ה-e8400 ששירת אותי בנאמנות, כפרה עליו). ואשמח גם אם תוכלו לכוון אותי ללוח אם מתאים... כמה שאני מבין מעט במעבדים, בלוחות אם אני מבין עוד פחות :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים