עבור לתוכן

שאלה | Ready Boost בנוסף לזיכרון פיזי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

בימים אלו אני מנסה לשפר את הלפטופ שלי

אני עובד הרבה עם תוכנות כבדות שזוללות לי את הזיכרון (תוכנות תלת מימד)

בנוסף לכמה דברים שאני מנסה לעשות איתו אני רוצה לשפר את הזיכרונות אך למרבה הפלא המחשב הזקן שלי לא תומך ביותר מ4 ג'יגה שמותקן כעת

עכשיו לאחר ההקדמה המדהימה השאלה שלי היא

Ready Boost - הבנתי שאפשרי לחבר DOK שישמש כזיכרון, במידה ואחבר DOK 8G כמה זה יעזור למחשב? ואם אני מחבר אותו דרך מפצל האם זה יוריד משמעותית את העזרה שלו?

הרעיון הכללי שלי זה לבטל את הCD ובמקום שהתפנה לי אני רוצה להכניס HDD, מתאם BT, קורא כרטיסים SD, וכמה חיבורי USB נוספים שאחד מהם כנראה יהיה הDOK המדובר

תודה לעוזרים וסליחה על החפירה

עריכה: אם אני ילחים את הDOK ישירות לUSB חיצוני שלא יהיה חלק מהפיצול וכך הוא יעבוד מהר כל עוד אני לא מחבר כלום לUSB הספציפי?

פורסם

לדעתי לא תהיה שום תועלת משמעותית עבורך משימוש ב-Ready Boost. אבל אם יש לך איזה DOK של 1G ומעלה, תעשה ניסוי ותבדוק.

כל ה-Ready Boost הזה הוא יותר גימיק ואת ההשפעה הכי גדולה שלו ניתן לראות כאשר מותקן במערכת נפח זכרון נמוך (סביב 1GB אולי קצת יותר).

אם אתה באמת זקוק ליותר מ-4GB של זכרון אז הפתרון הכי טוב יהיה פשוט להחליף מחשב. אין שום פתרון קסם שבאמת יכול להחליף נפח RAM אמיתי, כאשר זקוקים באמת לנפח מסוים שכזה.

מהי צריכת הזכרון שלך בעומס טיפוסי של המערכת?

אני מציע לך להתייעץ בפורום אמצעי אחסון, אבל קיים סיכוי, בהתאם לשימושים שלך, שעבורך דווקא הוספת SSD תניב תועלת גדולה יותר בעבודה השוטפת.

פורסם

מעקב, בזמנו גם התעניינתי בראדיבוסט הזה.

פורסם
  • מחבר

ברור לי שהוא לא יחליף RAM אמיתי ולגבי SSD זו אפשרות יקרה מידי ובנוסף אני צריך להחליף את ההרד דיסק הקיים(קטן מידי) ואני יגיע לסכום של סביבות אלף שקל מיותרים (לסטודנט ובכלל למחשב בן 3)

קראתי עכשיו באתר של מיקרוסופט שבמערכת הפעלה ויסטה (כן אני יודע שאני חייב להיפטר ממנה זה יגיע בשדרוג) אפשרי לחבר התקן עד 4G ומומלץ על X3 ממהירות הRAM הקיימת וב7 אפשר לחבר הרבה יותר נראה לי שהיה כתוב 256GB

לגבי צריכת הזיכרון, אין לי מושג איך בודקים אשמח לאיזה מדריך או שם של תוכנה שאפשר לבדוק איתה מה שכן אני מרגיש שהמחשב שלי נחנק המון פעמים ואני רוצה לתת לו הרבה אוויר לנשימה

חשבתי שאולי יש מישהו שמשתמש קבוע בReady Boost ויודע אם הוא באמת עוזר ולא מבחן ביצועים חד פעמי שמפורסם בפורומים (לא מזלזל)

והשאלה השניה אם המהירות של USB 2 לאחר פיצול תהיה מהירה מספיק בשביל השימוש ב- Ready Boost

פורסם

הוא לא עוזר, בטח לא ברמה שעושה רושם שאתה מצפה או שמצדיקה איזו התעסקות או השקעה בנושא. מבחן הביצועים החד-פעמי משקף נאמנה את המצב בשימוש ארוך טווח במציאות.

מה הכוונה בהמחשב נחנק? תנסה לתאר את זה ביתר פירוט כי מאוד ייתכן שהכונן הקשיח הוא זה ש"מגביל" אותך (לא נדיר ולא חדש בייחוד בכונן קשיח של מחשב נייד). אני לא ממש יודע מה השימושים שלך אז המשפט הבא הוא יותר השערה מאשר משהו מבוסס, אבל הרבה יותר סביר להניח שהבעיה היא לא בכמות הזכרון (שוב, בהסתייגות הנ"ל).

כדי לבדוק את צריכת הזכרון תיכנס ל-Task Manager שם ללשונית Performance, שם ל-Resource Monitor ושם ללשונית Memory. תבדוק את זה כשהמערכת בעומס טיפוסי (כל התוכנות שבדרך כלל פתוחות עובדות ברקע, תבדוק לא מייד עם עליית המערכת אלא לאחר מספר שעות). אם אתה לא בטוח תעלה צילום מסך.

אם SSD יקר לך, תבדוק את ה-Momentus של Seagate. זה כונן היברידי שהוא מעין פשרה סבירה ואפילו טובה (שוב, תלוי בשימושים) בין הכונן קשיח ל-SSD. יחסוך לך קנייה של שני כוננים נפרדים. תתייעץ קצת בפורום אמצעי אחסון אם זאת נראית לך אפשרות מעניינת עבורך.

ואגב, אין שום דבר רע ב-Vista (בייחוד עם מדובר במערכת שהותקנו בה חבילות השירות).

פורסם
  • מחבר

כשאני אומר שהמחשב נחנק זה אומר שהוא נתקע לשניה

אני עובד עם תוכנות תלת מימד כמו SOLIDWORKS RHINO ו3DMAX לפעמים במקביל ותוכנות כמו פוטושופ ואדובי אחרים

בנוסף יש לי שימוש יומיומי במחשב של אינטרנט סרטים וכו

בדקתי את צריכת הזיכרון וכנראה שאתה צודק יש לי בעיות עם הדיסק ועם המעבד אבל גם הזיכרון שלי לא ממש נח

http://img820.imageshack.us/img820/7606/87523810.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/3722/10365216.jpg

אשמח לניתוח קטן של התמונות, אני רואה לצד הזיכרון שכתוב שגיאות כונן קשיח מעניין אותי מה זה אומר

ולגבי הדיסק ההיברידי ראיתי שMomentus של Seagate זו סדרה שיש בה כל מיני יש לך בראש דגם יותר ספציפי? בכל מקרה אני ימשיך לחפש

ואם נחזור לשאלה המקורית, האם ה Ready Boost לא אמור לעזור נגד השגיאות הללו ולתת את התמיכה לכונן

ברור לי שהמחשב שלי חלש יחסית למה שאני מבקש ממנו לתת אבל אני מנסה להוציא ממנו את המקסימום בינתיים, עד שאני או הוא נפסיק להיות חברים.

לבינתיים אני מחזיק איתו יחסית בסדר אבל אני רוצה קצת לפנק אותו, בכל זאת יש לו יומולדת ונגמרה לו האחריות :-)

פורסם

אלו לא שגיאות, התרגום קצת מטעה כי הכוונה כאן היא לא לשגיאה במובן המילולי שלה, אלא כמות הפעמים שבהם המערכת ניגשה לזכרוןה הוירטואלי (Page File) בשנייה. שיעור פניות גבוה מדי לזכרון הוירטואלי מעידה על חוסר בזכרון פיזי. ערכים של 0-300 נחשבים כתקינים.

אם בדקת את מצב צריכת הזכרון בעומס מערכת טיפוסי ולא מייד לאחר האתחול, הרי שאני לא חושב שחסר לך זכרון פיזי.

כאמור, Ready Boost זה גימיק, גם אם נניח שהיית קרוב ללנצל את נפח הזכרון הפיזי המותקן במערכת, לא הייתה לזה השפעה מובחנת במיוחד. אם נניח שאתה זקוק ליותר זכרון כי הנפח המרבי של המערכת הנוכחית שלך מגביל אותך, אתה צריך להחליף מערכת אין ממש אפשרות אחרת. כרגע אני ממש לא חושב שזאת הבעיה אלא שכמו בהרבה מקרים (גם במחשבים שולחניים עם כוננים קשיחים חדשים ו"מהירים" יותר), למעשה כמעט תמיד, צוואר הבקבוק הוא הכונן הקשיח.

יש כרגע רק סדרה אחת של Momentus למיטב ידיעתי. ההבדל בין הדגמים השונים הוא הנפח. כאמור, תתייעץ בנושא בפורום אמצעי אחסון שהוא הפורום המתאים לכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים