עבור לתוכן

מסך דל U2311H

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש מסך מחשב חדש אז נכנסתי לפרום לראות המלצות הופתעתי לראות שרוב האשכולות מכילים את הדגם המציין בכותרת

הבעיה שלי זה שבמשחקים במסך הנוכחי שלי BENQ G2110W אין כמעט צבעים הכל חושך וגם שאני מבהיר אותו הצבעים מוזרים ולא מאפשרים צפיה כמו שצריך.

השאלה שלי היא האם עדיין המסך הנל מומלץ כל כך ראיתי שהמחיר שלו לא גבוה כ930 שקלים סביר לגמרי ושאלה נוספת היא האם יש טובים ממנו בגודל הזה ובטווח של כ100 שקלים יותר במקסימום?

תודה מראש על העזרה

פורסם

1. למה הופתעת?

2. את השאלה השנייה לא ממש הבנתי. למה שיהיה קשר בין המסך הזה למסך הנוכחי שלך? אגב, אם התופעה מתרחשת רק במשחקים (אך לא בסרטים, צפייה בתמונות ואפילו סתם בעבודה עם קבצים) כנראה שלא מדובר בבעיה במסך אלא בהגדרות תוכנתיות כלשהן.

3. בטווח המחירים הזה הוא כנראה המסך המשתלם ביותר אם אתה מחפש את כל התכונות שהוא מציע (רזולוציה וארגונומיה בעיקר ואני באופן אישי מוסיף לרשימה גם את סוג הפאנל).

פורסם
  • מחבר

הופתעתי כי ציפיתי שהיו המלצות מגוונות של מספר יצרנים ומבחר דגמים גדול רוב הפורום ממליץ על המסך הרבה ואולי עוד שני דגמים נוספים.

לא אמרתי שיש קשר התקוונתי לשאול אם הוא בהיר

אתה אומר שבמחיר הזה לא ניתן למצוא שום מסך טוב יותר בעצם?

פורסם

1. הוא מומלץ מכיוון שהוא מסך טוב, בעל פאנל IPS, שלל תכונות ארגונומיות, ברזולוציה וביחס תמונה שחלק גדול מהמשתמשים מחפשים וכל זה במחיר משתלם מאוד. בעולם המסכים אין ממש מבחר גדול. יש לך מסכים המבוססים על פאנל TN שהם בסופו של דבר זהים כולם למעט העיצוב (שגם לו יש חשיבות אצל חלק מהאנשים). יש מספר נמוך יותר של מסכים מבוססי פאנלים איכותייות יותר מ-TN, ברוב המקרים, בנקודת זמן מסוימת, יש בערך מסך אחד "איכותי" יותר מומלץ על כל עשרה (או אפילו עשרות) מסכי ה-TN הממלאים את השוק. לכן בדרך כלל תראה המלצה על מסך אחד או שניים בפורום.

2. שוב, אם הבעיה שלך מתרחשת רק במשחקים כדי אולי שתבדוק קודם מה מקורה. אם זאת הייתה תופעה כללית היה אפשר להגיד שכנראה זאת תקלה במסך (תאורה אחורית לדוגמה). אך אם זה ממוקדם לשימוש מאוד מסוים ובשימושים אחרים המסך מתפקד כמו שצריך, כנראה שלא מדובר בתקלה פיזית. המסך עצמו מגיע מהמפעל כשהוא לדעתי בהיר מדי ועדיף להוריד את דרגת הבהירות שלו.

3. כל שאר המסכים שתמצא בטווח המחיר הזה הם מסכי TN (אולי למעט עוד מסך אחד שייתכן שקיים אך כרגע אני לא מצליח לחשוב עליו). כבודם במקומם מונח אך לדעתי מכיוון שהפרש המחיר הוא נמוך, הבחירה המשתלמת ביותר תהיה ה-U2311H ולאו דווקא בגלל הפאנל (לרוב אין ויכוח על היתרונות היחסיים האובייקטיביים של הפאנל, אך האם באמת פאנל איכותי יותר עדיף מפאנל TN זה כבר עניין של העדפה ורגישות) אלא יותר בגלל הארגונומיה.

פורסם

ש לך מסכים המבוססים על פאנל TN שהם בסופו של דבר זהים כולם למעט העיצוב"

אתה מדבר שטויות.

פורסם

אוקיי, נניח שאני מדבר שטויות. אולי תרחיב ותסביר מדוע לדעתך אני מדבר שטויות ותתרום לדיון מהידע שלך במקום סתם לכתוב משפטים שלא תורמים כלום?

פורסם

זה שמסכי TN הם לא שיא הטכנולוגיה זה נכון. זה לא אומר שכולם "זהים" באיכות. אלא שהם פחות טובים ממסכים עם פאנל אחר, אבל גם בין מסכים מפאנל מסויים יש שוני.

לדוגמה, לי יש מסך של פיליפס, לסבא שלי של MAG, לחבר שלי של סמסונג. כולם TN. אם תראה את כולם עומדים אחד ליד השני הדבר האחרון שתוכל להגיד הוא שהם זהים. לא בצבעים, לא ברמת השחור, לא בניגודיות ולא בשום דבר אחר.

פורסם

את שאתה אומר צריך להכניס להקשר המתאים, והמרחק בין זה לבין ההגדרה של מה שאני אמרתי כשטויות הוא גדול מאוד.

אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, אז אני אנסה לתמצת את העניין בנקודות.

1. יש שוני בין מסכים בעלי פאנל זהה מדורות שונים. אין מה להשוות בין מסך TN מלפני 4-5 שנים (ויותר) לבין מסך TN מהדור האחרון. גם הפאנלים מסוג VA ו-IPS משתפרים עם הזמן בהשוואה לפאנל דומה מדורות קודמים. כשעומדים לפני קנייה (ולא מיד-שנייה) סביר להניח שההיצע המסכים בשוק הוא מאותו דור של פאנל.

2. הבדלים בצבעים, רמת שחור, בהירות וכו' הם הרבה פעמים עניין של כיול. אם תשווה בין מסכים מכוילים (למרות שגם כיול הוא עניין מאוד סובייקטיבי בסופו של דבר) מאותו דור אני בטוח שתגלה שההבדלים קטנים יותר.

3. היתרונות היחסיים של פאנל "איכותי" יותר מ-TN קיימים. אולם השאלה האם ההבדלים הללו משמעותיים למשתמש מסוים נשארת וכנראה שתמיד תשאר עניין של העדפה. לכן לא נכון לקבוע שמסך בעל פאנל TN הוא פחות טוב ממסך בעל פאנל "איכותי" יותר, כי משתמש מסוים (ולא חסרות דוגמאות בפורום) עשוי שלא להבחין בהבדלים הללו או שמבחינתו הם פשוט לא רלוונטיים גם אם הוא מבחין בהם. מצד שני, למסך IPS אין לדעתי חסרונות יחסיים בהשוואה ל-TN ולכן כשיש שני מסכים בסדר גודל מחיר זהה, אני נוטה להמליץ על זה שמבוסס על IPS. בכל מקרה אחר, זה כבר נושא לדיון מעמיק יותר. כל זה עוד בלי להזכיר את עניין הארגונומיה (שלדעתי חשובה לא פחות, ולפעמים אף יותר, מסוג הפאנל) שאותה לא ממש ניתן למצוא במסכים המבוססים על פאנל TN.

4. על כל מסך IPS/VA אחד יש לרוב עשרות מסכי TN בעלי מאפיינים דומים (עד זהים) מיצרנים שונים. כשהתייחסתי לכך שכל מסכי ה-TN זהים למעט העיצוב, התייחסתי בדיוק לנקודה הזאת. אם שואלים אותך מה יותר טוב מסך מבוסס TN ברזולציה מסוימת של יצרן X או מסך מבוסס TN של באותה רזולוציה של יצרן Y (או אפילו X) מה כבר יש להמליץ פה? מה ההבדלים ביניהם מלבד העיצוב? שניהם בסופו של דבר הם בדיוק אותו דבר, לא מציעים שום דבר שאין בעוד עשרות דגמים כמוהם, מציעים את אותו אופי תצוגה ונבדלים זה מזה בעיקר בעיצוב. פותח הדיון תהה איך זה שאין מגוון גדול יותר של מסכים שזוכים להמלצה ושיש מסך אחד שזוכה להמלצות באופן כמעט בלעדי, בתגובה כתבתי את המשפט הזה כדי להבהיר שמכל עשרות המסכים שמציפים את השוק, יש דגמים ספורים שניתן להדירם כ"איכותיים" (שוב, הגדרה סובייקטיבית) יותר ושכל השאר זהים מאוד אחד לשני ולכן אף אחד מהם לא מתבלט מעל לשאר.

אז אתה רשאי לחשוב שאלו שטויות, אבל לדעתי לא רק שאלו לא שטויות, אלא שזה תיאור די מדויק של המצב בשוק.

פורסם

יש לך מסך די זול בכ700 שח - Samsung 2333T 23 . מאוד טוב למשחקים ולא TN .

פורסם

לפי מה שהבנתי ל2333T יש את אותו פאנל cPva כמו הF2380 ,שלפי הביקורות לא ממש מדהים למשחקים וסובל Ghosting

פורסם

אחי קנה את ה- 2311H לפני שבועיים והוא מאוד מרוצה

ואני גם מתכנן לקנות אותו חודש הבא

נראה כי המסך הזה נותן את התמורה הכי גבוהה לתג מחיר שלו ~900 ש"ח

פורסם

גם אני מתכוון לקנות אותו בחודש הבא,עם איכות תמונה כמו שהמסך הזה נותן ,והארגונומיה של המסך עושים אותו לבחירה מושלמת בשביל התקציב .

פורסם

לא מובן לי מדוע Dell 2209WA עולה יותר ממנו.

פורסם

כי יש לו פאנל איכותי יותר ,הU2311H מגיעה עם פאנל e-IPS לעומת הh-IPS .

פורסם

אבל U2311H יותר גדול באינץ ויש לו רזולוציה יותר גבוהה

נראה לי זה יותר בגלל הביקוש והזמינות הנמוכים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים