עבור לתוכן

התייעצות לפני סגירת מפרט למחשב גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה,

לא מזמן פרסמתי הודעה בדבר מחשב שולחני שאני עומד לקנות ובקשתי המלצות, הערות והארות. השרשור ההוא נעלם בתהום הנשיה ללא תגובות קונקרטיות והייתי מעוניין להעלות את המפרט הכמעט סופי שגבשתי לקראת סגירתו. ייעוד המחשב הוא שימוש משרדי, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים וגיימינג [יחסית] כבד; כמו כן אני מעוניין להשקיע בחומרה איכותית שתתן לי מחשב על ביצועים ראויים גם בעוד שש שנים מהקנייה. תחילה אפרט את החלקים שכבר הזמנתי ולאחר מכן את ההתלבטויות והשאלות:

• מעבד: Intel 2nd Generation Core i7 2600K
  • לוח אם: Intel DP67BG
  • זכרון: Kingston DDR3 1600Mhz 2x4GB HyperX
  • כרטיס גרפי: Asus GTX 570 DCII
  • דיסק קשיח: Intel SSD 160GB 320 Series
  • מסך: LG E2340T 23" LED
  • [ציוד היקפי נוסף זניח]

כעת ההתלבטות האמיתית היא לגבי מארז איכותי שיספק נגישות בפאנל הקדמי, ישמור על סירקולציה טובה בפנים ואסור לשכוח כי כרטיס המסך המאסיבי יצליח להכנס לכל אורכו (11.5"). האופציות שבחנתי הן:

• CM HAF-922
  • CM Storm Enforcer
  • CM Storm Sniper Black Mesh

התלבטות שניה היא ספק כוח טוב. לא ברור לי איזה הספק כדאי לקחת, בהתחשב בכך שתחת מאמץ כרטיס המסך דורש כ-400W. גם לא הצלחתי למצוא בפורום מה ההבדל בין Active PFC לבין Passive - אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לתשובה כזו.

התלבטות שלישית היא לגבי אוורור המעבד: האם יש צורך לשדרג את המאוורר הגנרי של המעבד למאוורר אחר, ואם כן איזה? המבחר גדול והנתונים לא אומרים לי הרבה. בסה"כ אני מעוניין להשקיע כ-900 ש"ח (פחות או יותר) על שלושת ההתלבטויות שמניתי יחד; אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט.

תודה מראש.

פורסם

חלק מההחלטות שלך עד כה לא משתלמות במיוחד.

כדאי שתיכנס לסטיקי, תענה על השאלות ותערוך בהתאם.

פורסם

חלק מההחלטות שלך עד כה לא משתלמות במיוחד.

למה "חלק"? כל

פורסם
  • מחבר

למה "חלק"? כל

תוכלו לפרט על אותן החלטות שגויות וכן לתת את דעתכם על שלושת ההתלבטויות בסופה של ההודעה המקורית?

תודה.

פורסם

1. לגיימינג אתה לא צריך מעבד 2600K.

2. אם כבר בחרת מעבד שמיועד לOC, בחרת לוח שיגביל זאת. הלוח גם חסר USB3

3. זכרונות יקרים

4. כרטיס מסך של אסוס יקר ללא סיבה

5. SSD מסדרה תקולה. אתה באמת צריך SSD?

6. מסך לא משתלם.

מארזי STORM מעט צפופים. ה-HAF מעולה אך לרוב יקר.

למה "חלק"? כל

באמת כל...

פורסם
  • מחבר

1. לגיימינג אתה לא צריך מעבד 2600K.

2. אם כבר בחרת מעבד שמיועד לOC, בחרת לוח שיגביל זאת. הלוח גם חסר USB3

3. זכרונות יקרים

4. כרטיס מסך של אסוס יקר ללא סיבה

5. SSD מסדרה תקולה. אתה באמת צריך SSD?

6. מסך לא משתלם.

מארזי STORM מעט צפופים. ה-HAF מעולה אך לרוב יקר.באמת כל...

ראשית, תודה על התגובה.

• את רכיבי אינטל קבלתי בהנחה משמעותית כך שבמבחינתי ה-2600K ולוח האם הם קנייה משתלמת למרות שאין לי כוונה לבצע OC. בנוסף, עפ"H הדוקומנטציה הרשמית של המוצר לוח האם כולל USB3 כך שאשמח אם תבהיר את כוונתך בעניין.
  • הזכרונות נקנו בחו"ל בחצי מחיר ולפחות עפ"י המחירונים בארץ מחירם נע בסביבות החציון כך שגם כאן לא ברור לי למה בחרת לומר כי הם יקרים.
  • הכרטיס הגרפי אכן יקר אך גם הוא נקנה בחו"ל כך שהוא היה למעשה קצת פחות יקר (: מה אתה היית קונה ב-$350 במקום?
  • לסדרת ה-SSD הזו של אינטל כבר קיים תיקון והם אינם מוכרים את המוצרים התקולים כך שאני סמוך ובטוח שלא יהיו בעיות. בנוסף לכך קראתי מספר מאמרים על התקלה ואני לא רואה כאן סיכון משמעותי שאכן אגיע לסיטואציות הבעייתיות.
  • אשמח לדעת קצת יותר על "מסך לא משתלם". איזה מסך כן משתלם ועפ"י מה קובעים זאת?

למרות שהן הסוגיות העומדות על הפרק [כי את החומרה שמניתי כבר הזמנתי] דווקא שלושת השאלות בסוף זכו לפחות התייחסות. אשמח אם תתיחסו אליהן, תודה.

פורסם

אם כבר קנית הכל אין טעם לבזבז על זה זמן.

לגבי מארז, תבחן את lancool K60.

ספק כח תחפש 600W+- של חברה איכותית. מועמדים טובים הם antec neo 620W, antec trio power 650W, seasonic SII 620W

קירור איכותי ושקט כמו KATANAIII אמור להספיק.

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU - זמין במלאי ₪380

ספק כוח:

[..] ANTEC TRUE POWER TRIO 650W - זמין במלאי ₪376

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - זמין במלאי ₪97

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪853

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים