עבור לתוכן

בקשת הסבר על I7

Featured Replies

פורסם

היי כולם אז ככה אני ממש נמצא בנקודה שאני לא מבין טוטאלית איך בעצם ה-I7 עובד כל אחד אומר לי דברים שונים לגמרי..

אז אני מבקש אם אתם יכולים לתת לי הסבר מפורט שמסביר בעצם איך ה-I7 עובד עם כל הליבות הוירטואליות והליבה הגראפית והכל בעצם.

ועוד שאלה..מה ההבדל בין ה-I7 2600 ל-2600K כנ"ל לI5 52500 ל-2500K.

תודה לעוזרים. :xyxthumbs:

פורסם

1. הסיומת K במעבדי אינטל מעידים על מכפלה פתוחה. רק מעבדים עם מכפלה פתוחה (בדור הזה) ניתנים להמהרה (OC).

2. הסבר קצר על multitasking ו-multithreading (המילה hyperthreading היא רק שם של אינטל לטכנולוגיה):

מעבדים מוגבלים בהרצת תהליכון אחד כל פעם (נים - thread). עקב כך כל תהליך אחר צריך לחכות עד שהתהליך הקודם יסתיים עד שהוא

יגיע לכדי עיבוד (יש למערכת ההפעלה מתזמן שמחליט מי יורץ עכשיו). כאשר במחשב שלך פועלים כמה דברים במקביל, לדוגמא נגן מוסיקה -

בו זמנית מתבצעת גם המרה של הקובץ המקודד וגם ניגונו. אז איך זה קורה? כל משימה היא נים (למעשה המון אבל לשם הפשטות). בשלב

ראשון מתבצע חלק מההמרה של הקובץ ואז הוא ממתין ואז מה שהומר מתנגן וחוזר חלילה. בגלל שזה קורה כ"כ מהר לא שמים לב לזה שיש עיקובים.

היום יש לכל מעבד יותר מליבה אחת ולכן דברים יכולים לקרות ממש במקביל (ולא אחד מחכה לשני). מן הסתם 2 ליבות פיסיות יהיו טובות יותר.

בדוגמא של ניגון קובץ MP3 והמרה אתה מבין שאין משמעות מעשית אם הם היו פועלים באמת במקביל. הקובץ נוגן כמו שצריך ללא תקיעות.

למעשה רוב (אם לא כל) מה שאתה עושה לא כ"כ מוגבל ע"י המעבד. חוץ מזה שכבר יש לך 4 ליבות פיסיות שזה די והותר לשימושים.

גם משחקים לא מנצלים את כל המעבד. למעשה, הם מנצלים רק חלק קטן ממנו ואילו הם צורכים כח עיבוד גרפי, עליו אחראי כרטיס המסך. לכן

במערכת למשחקים כרטיס המסך מהווה שיקול חשוב יותר.

תוכנות אשר כן דורשות כח עיבוד גבוה ושימוש ב-HT הם תוכנות לעריכת וידאו, קידוד, חישובי פיסיקה. וגם אז התוכנה צריכה לעבור אופטימיזציה

לכך (או כתובה כך מלכתחילה).

לעניינינו - ההבדל בין 2600 ל-2500 הוא התמיכה של 2600 ב-HT וגם 200MHZ נוספים. את ה-200MHZ ניתן לכסות בקלות ע"י OC

ואף לעבור את זה בהרבה. למעשה ב-OC גבוה למעבדי 2600K מבטלים בביוס את אופציית ה-HT כדי לקבל יציבות. לרוב תוספת מהירות השעון

של המעבדים תהיה מורגשת יותר מאשר מהירות נמוכה עם HT.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם ה4 ליבות וירטואליות הן בסה"כ עוד נימים ולא באמת עוד ליבה פיזית?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את התגובה האחרונה שלך.. :(

פורסם

קצת עברית...

היינו הך = אותו דבר

פורסם

ברור שליבה וירטואלית אינה שוות ערך לליבה פיזית. מכאן שמה, וירטואלית או בעברית, מדומה.

בכלל כל עניין השם ליבה וירטואלית הוא בסך הכל שם שיווקי. זה לא שכל ליבה פיזית מתחלקת לשתי ליבות מדומות ולא שום תיאור אחר המנסה להציג את הטכנולוגיה כמכפילה את מספר הליבות שהם לא יותר מניסיון שיווקי לפשט את העניין לרמה שהמשתמש ההדיוט יכול להבין בניסיון לנסות לקדם מכירות. בסך הכל מדובר בייעול תהליך הוצאת הפקודות לפועל. כמו שציין Gil28 זה לא מבטיח שום תוספת ביצועים כי התוכנה שאתה משתמש צריכה לדעת לנצל את זה כדי שאתה כמשתמש תפיק מזה משהו (וכאן גם צריך לבדוק כמה תפיק מזה). במקרים נדירים יותר שימוש ב-HT עלול גם לפגוע בביצועים של תוכנות מסוימות (וכמו התוספת, גם הפגיעה בביצועים אינה גדולה).

בשורה התחתונה, לרוב המשתמשים הביתיים/עסקיים (כולל "גיימרים") ההמוצעים אין צורך במעבד Core i7 וקנייה של מעבד שכזה היא יותר בזבוז כסף מאשר השקעה נבונה.

פורסם

תחשוב על המעבד כחור ניקוז (כמו בכיור או באמבטיה).

תחשוב על התוכנות כברזים קטנים.

טכנולוגית הHT היא מערבולת יותר דחוסה ויעילה שמצליחה לדחוף יותר מים כשהאמבטיה מלאה.

כדי שהאמבטיה תתמלא צריך המון ברזים שפועלים בו זמנית.

במעבד ללא HT המערבולת תסבול קצת מחוסר יעילות בבסיס הדחיסה בגלל הגישה הפחות מאורגנת של זרמי המים.

החור הוא אותו חור.

הברזים הם אותם ברזים.

המערבולת יעילה יותר או פחות בהתאם להתארגנות זרמי המים בעומס רב, וזאת בעצם טכנולוגית הHT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים