עבור לתוכן

התלבטות לגבי שדרוג מעבד.

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי היום הוא זה:

מעבד: p4 d820 (כפול ליבה מהירות 2.8MHZ)

לוח אם: p5w hd delux

זיכרון: 3g ddr2 800MHZ

כרטיס מסך: ati hd 5770

כמו שאתם רואים המעבד כבר חלש ויוצר צוואר בקבוק. אין לי הרבה כסף התקציב לשידרוג המעבד הוא מקסימום 850 שקל.

חשבתי להחליף למעבד Q9550 שיחזיק לי עוד כמה שנים ואז אני כבר אחליף לוח אם מעבד וזיכרון.

השאלה האם כדאי להשקיע בכזה מעבד יקר או לבחור מעבד פחות טוב?

ד"א השימושים שלי במחשב זה הרבה משחקים וסרטי HD (שכבר לא עובדים אצלי) עד עכשיו שרדתי עם המעבד הזה רק בגלל שהוא עובד במהירות 3.8GHZ.

פורסם

שדרוג ל-Q6xxx או Q9xxx יהיה בהחלט בחירה טובה. רק שמעבד Q9xxx חדש רחוק מלהיות משתלם במחירי שבו הוא נמכר. הייתי מנסה לבדוק אם מוכרים כזה ביד שנייה ומה המחירים שם.

שנית, אל תבנה שהמעבד הזה יחזיק לך עוד כמה שנים. אמנם מדובר במעבד שהוא עדיין מצוין גם היום (למרות שהוא "מיושן"), אבל אי אפשר לנבא את העתיד.

לגבי משחקים - עיקר החשיבות היא לכרטיס הגרפי ולכן מבחינה הזאת אחרי OC לא גדול (ואולי גם בלעדיו) המעבד הזה בהחלט ייתן מענה יפה.

לגבי תוכן מדיה - המעבד לא יתקשה לתמודד עם תוכן בהבחנה גבוהה. מה שכן, לדעתי הכרטיס הגרפי שלך תומך בהאצת חומרה כך שאם אני לא טועה אתה יכול אפילו היום לנגן תוכן כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה נראה לי שאני באמת אקנה אותו אני אחפש ביד שניה למרות שלפי מה שראיתי עכשיו בשביל 100 שקל פחות לא שווה לקנות יד שנייה. בנוסף הבנתי שאפשר לקנות את ה Q9450 ולהגיע לאותם ביצועים עם OC.

ולגבי הכרטיס מסך איך אני גורם לו להאיץ חומרה?

פורסם

אתה יכול למצוא גם בפחות מ-100 ש"ח הפרש, אתה יכול להתמקח על המחיר. OC בהחלט יועיל, לא משנה איזה מעבד תיקח.

אתה יכול גם לחפש E8500\E8400 ולהמהיר אותו, אני לא בטוח לגבי יכולות ה-OC של הלוח.

פורסם

ולגבי הכרטיס מסך איך אני גורם לו להאיץ חומרה?

שילוב בין היכולת של הכרטיס הגרפית, אם קיימת (נדמה לי ששלך תומך בזה, אני אפילו די בטוח, אבל כדאי להתייעץ בפורום כרטיסי מסך או פשוט להריץ חיפוש בפורום) ובין שימוש בנגן/מקודד מתאים המאפשר זאת (כדאי להתייעץ בפורום תוכנה או להריץ חיפוש בפורום כי אני בטוח שהשאלה כבר נשאלה. כמו כן, לא חסר מידע ברשת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים