עבור לתוכן

הוספת קירור או רכישת לוח חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי לוח אם Gigabyte MA78GM-S2H rev.1.0, עליו יש מעבד AMD Athlon 64 X2 5200.

הלוח סובל מבעיה ידועה של התחממות הNorthBridge, המובילה לכיבוי המחשב. יתר החלקים בטמפ' נורמלית ויש אוורור נאות במארז (דנתי בזה בהודעה ישנה בפורומים של HWzone).

אני מתלבט בין שתי אופציות - רכישת קירור איכותי לצ'יפסט (צלעות+משחה+מאוורר 80) בסכום של בערך 200 ש"ח, או רכישת לוח אם חדש בסכום של בערך 450 ש"ח.

המחשב במקור שמש לHTPC, אולם כעת הוא משמש כמחשב משפחתי רגיל, בלי שימושים מיוחדים.

בהתחשב בהיצע הלוחות היום שמתאימים למעבד הזה, האם יש טעם לשדרג את הלוח, או שעדיף לקנות קירור הולם וזהו?

פורסם

איזה בדיקות ביצעת כדי לקבוע שהבעיה היא אכן בחימום של שבב הגשר הצפוני?

טמפרטורות המעבד תקינות במנוחה ובמאמץ?

פורסם
  • מחבר

איזה בדיקות ביצעת כדי לקבוע שהבעיה היא אכן בחימום של שבב הגשר הצפוני?

טמפרטורות המעבד תקינות במנוחה ובמאמץ?

ראה כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=506328.0

פורסם

עברתי על הדיון.

אמנם נכון שחלק מהלוחות הללו קצת בעייתים כשזה נוגע לקירור, אבל אני עדיין לא משוכנע שזאת בהכרח הבעיה. יש דפוס מסוים לכיבוי המחשב. זה קורה לאחר X זמן, קורה רק בפעולות מסוימות? כל דפוס אחר?

כמו כן, לקנות גוף קירור למעבד לא ממש יעזור. אם כבר הייתי מתחיל מפירוק גוף הקירור הקיים על ערכת השבבים ורענון המשחה התרמית מתחתיו.

מה עם טמפרטורות המעבד?

הגיבו לך מ-GB או מאחת החנויות שמציעות לעזור במימוש אחריות?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לא הבהרתי זאת בהודעה הקודמת - אני רוצה לקנות קירור לצ'יפסט, לא למעבד.

הליבות שומרות על טמפ' הגיונית (32-45 מעלות), והצ'יפסט הוא זה שמתחמם (82 ברגיעה, יכול להגיע ל-110). חשבתי להתקין THERMALRIGHT HR-05/IFX, ועליו מאוורר NOCTUA NF-R8 80mm 1800rpm. זה בטוח יועיל לקירור (מצאתי ברשת מישהו שעשה זאת ללוח הזה ואכן השיג קירור יעיל).

אגב, בגרסה 1.1 של הלוח, הכל נפתר באמצעות צלעות קירור טובות יותר - יש לי גם לוח rev1.1 והוא מתפקד כ-HTPC נהדר ללא שום בעיות.

הנפילות נבדקו בעזרת Speedfan. הפעלתי את הלוג, נתתי למחשב לרוץ (הוא נמצא בבית הורי, לא אצלי) ולאחר מכן בדקתי האם יש התאמה בין זמני הכיבוי לזמנים בהם נרשמה טמפ' גבוהה בלוג של Speedfan, וזה אכן קרה.

פניתי לGB העולמית שהפנתה אותי ליבואן לגבי מימוש אחריות. פניתי אליו. בעוד לי יש קבלה מ10/2008, היבואן טוען שאצלו רשום שללוח יש אחריות מ-05/2008, מה שאומר שהאחריות הסתיימה ב05/2011, לפני 3 חודשים. במצב רגיל לא הייתי מוותר ושולח את החנות לשבור את הראש מולו, אבל אין לי עם מי לדבר כי את פנדה איאפשר להשיג.

החלטתי ללכת על הנתיב הפשוט יותר - לקנות קירור או פשוט להחליף את הלוח.

פורסם

החלפת לוח אם פרושו פירמוט והתקנה מחדש

תבדוק עם אתה יכול להחלחף את גוף הקירור ביותר יעיל

בנוסף תחשוב על הרכבת מאוורר 80 מ"מ שינשוב על הגשר הצפוני

פורסם

בקשר לדיון הקודם שלך, אינה מה שנאמר באתר של RSM.

לכל לקוחות SKYPC / פנדה מחשבים /TMS-FOXPC חברתינו עוזרתבמימוש אחריות וקשר מול היבואנים השונים בנסיון לממש אחריות וקבלת שירותלפרטים ניתן לפנות למייל michael@rsm.co.il

פורסם

אם נתעלם לרגע מנתיב הפנייה ליבואן/חנויות (למרות שלדעתי צריך לנסות למצות אותו עד תום) ונתייחס לנתיב הפתרון ה"טכני", אז דעתי היא כזאת:

1. הקירור שבו אתה מעוניין נראה לי קצת Overkill. אני הייתי מתחיל מרענון המשחה התרמית שמתחת לגוף הקירור הנוכחי. זה הדבר הכי קל וזול שניתן לעשות לשם בדיקה. בהנחה שזה לא עובד (או אפילו אם אין לך כוח להתעסק עם זה יותר מדי) הייתי מחפש לקנות צלעות קירור קצת יותר איכותיות ממה שקיימות עכשיו אך גם קצת פחות מאסיביות ממה מגוף הקירור של THERMALRIGHT. אך כמובן שגם גוף הקירור הזה יהיה מצוין (פשוט לדעתי קצת יקר מדי ביחס לעלות של לוח חדש נניח). לדעתי גוף הקירור של THERMALRIGHT אפילו לא צריך מאוורר עליו כל עוד יש במארז סירקולציה תקינה.

2. כמו שהציע מיכאל, אם יש אפשרות לאלתר מאוור כלשהו על אזור גוף הקירור זה יכול גם להיות פתרון זול יותר.

3. אתה יכול לנסות לבדוק אם תופעת הכיבוי חוזרת על עצמה גם כאשר דלת המארז פתוחה ואתה מכוון מאוורר ביתי ללוח? זה לא פתרון כמובן, סתם דרך לבדוק אם באמת לקירור "עוצמתי" יותר יש את ההשפעה הרצויה.

החלפת לוח אם פרושו פירמוט והתקנה מחדש

לא בהכרח. זה תלוי במערכת ההפעלה ובערכת השבבים. אם מדובר על מערכת Windows אז אפילו אם מדובר על XP שרגישה מאוד לשינויים כאלה, ברוב הפעמים התקנת תיקון (או מספר התקנות תיקון) פותרות את הבעיה. החל מ-Vista ה-HAL של המערכת הרבה פחות רגיש לשינויים שכאלה. אם מחליפים ללוח בעל ערכת שבבים דומה, אז גם פה יש סיכוי קטן יותר שיהיה צורך בהתקנת המערכת מחדש.

פורסם
  • מחבר

tehone89 - חברות כמו RSM לא יעזרו לי כרגע, עם כל הרצון הטוב.

פניתי ישירות ליבואן של הלוח, מור לוי. בבדיקה שנערכה שם הם טוענים שהלוח כבר לא באחריות. התווכחתי טלפונית עם בחור בשם פז שלא ממש עזר לי וגם לא הציע פתרונות אחרים. אני יכול להמשיך ולהתעקש, להשיג את פנדה, לשלוח מכתבים ושהיבואן יבדוק את הלוח (הוא לא בהכרח יחליף לי אותו, כמובן). אבל זה יקח זמן ומשאבים, ויותר פשוט לי לקנות קירור או לוח חדש.

About:Blank - החלפתי משחה תרמית, מה ששפר במעט את המצב. על הדרך ניקיתי גם אבק ואת המאווררים הקיימים (120mm מכניס אוויר ליד הדיסקים הקשיחים, 120mm מוציא אוויר בגב למעלה).

עם זאת, בעת ניגון סרט מהאינטרנט הטמפ' זחלו למעלה והגיעו לכ-104 מעלות, שם עצרתי את הבדיקה כי השלב הבא זה ריסט.

אני לא רוצה לפתור את הבעיה עם משהו פרטצ'י כמאוורר נוסף, מה גם שאין היכן למקם מאוורר כזה מבחינת נקודות עגינה.

ניסיתי לחזור על הבדיקה עם הדלת פתוחה ומאוורר ביתי מכוון ללוח האם. במקרה זה הרכיב הגיע ל-95 מעלות ונשאר שם, פחות או יותר.

לא מפריע לי להשקיע בקירור overkill. השאלה היא האם לא משתלם פשוט להחליף ללוח-אם אחר, למרות שמבחינת הדרישות הלוח הזה עונה להכל - למעט ענין החימום. האם יש לוחות במחיר סביר עם תכונות טובות יותר? האם כדאי לרכוש כרטיס מסך חיצוני (PCI-E) ולהקל על ה-NB?

פורסם

לא חושב שקניית כרטיס גרפי ייעודי היא הדרך הנכונה, אם כי זאת אפשרות לגיטימית. הסיבה לכך השיא שאני ממש לא בטוח עד כמה זה ישפיע על קצב ודרגת ההתחממות, לפי מה שאתה מספר המערכת לא נמצאת באיזה עומס מיוחד גם כך.

קניית גוף קירור ללוח הנוכחי היא כנראה האפשרות המשתלמת יותר. לוח חדש אפשר למצוא גם בפחות מ-450 ש"ח (אולי, בהתאם לזמינות), שזה עדיין יותר יקר (ואפילו באופן די משמעותי) מקניית גוף קירור. מה עוד שכל לוח שתקנה לא יאפשר לך לשדרג את המעבד למשהו מעבר ל-Athlon II/Phenom II כך שאין פה אפילו איזה ערך מוסף תיאורטי כגון שדרוג למעבדים מהדורות החדשים שכבר הושקו ושעתידים לצאת של AMD.

פורסם
  • מחבר

אני אמשיך, אם כך, ברכישת הקירור שציינתי ממקודם.

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים