עבור לתוכן

זכרונות 2100MHz - לא מצליח לכוון לוח אם AMD על מהירות זאת (מגבלה)?

Featured Replies

פורסם

שלום.

מעבד: X6 1090T

לוח אם: Crosshair IV

זכרונות: G Skill 2100MHz

כאשר אני מנסה לכוון את הזכרונות למהירות זאת בביוס, אני שם לב שהמהירות המקסימלית שאפשר לבחור בה היא 1600MHz [למיטב הבנתי, המעבד עצמו תומך במקסימום 1333MHz, אבל חשבתי שהלוח אם אמור לאפשר מהירות גבוהה מזאת].

תזמוני הזכרונות - כפי שרשום עליהם ממש - 11-11-11-30

בעקבות זאת, בחרתי במהירות 1600Mhz, וכיוונתי את התזמון ל 11-11-11-30

יש לי הרגשה שאני מפספס פה משהו

תודה מראש - כמו תמיד

P45863500.jpg

לינק לאתר הזכרונות:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231468

פורסם

לפי המפרט של הלוח הוא תומך (כלומר מאפשר לך לשחק עם מחלק הזכרון בהתאם) בתדר של 2000Mhz לכל היותר.

אם אתה רוצה להגיע לתדר גבוה יותר אז אתה כבר צריך להעלות את תדר הבסיס ואז להגדיר את מחלק הזכרון בהתאם.

מהן אפשרויות מחלק הזכרון ב-BIOS?

אגב, זה די מיותר לעבוד בכזה תדר של זכרון, לא ממש שווה להשקיע בזה יותר מדי.

אם בסוף תעבוד עם הזכרון בתדר נמוך יותר אז יש שתי אפשרויות שניתן לעשות כדי "לפצות" על זה:

א. תהדק (תוריד) את התזמונים. גם זה די חסר ערך בפועל.

ב. תוריד את מתח העבודה עד כמה שאפשר. אמנם החסכון באנרגיה הוא זניח אבל החסכון בפליטת החום כבר יותר משמעותי ולדעתי יש בזה תועלת גבוהה יותר מעוד כמה הרצים בתדר או תזמונים קצת נמוכים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מהו "מחלק הזכרון"? מה שמו באנגלית? ניסיתי למצוא דבר כזה בביוס, אבל ללא הועיל.

תודה

פורסם

Memory Multiplier או Memory Divider אולי אפילו איזה משהו עם Ratio. כל יצרן BIOS והשם שהוא נותן לזה.

אני אוריד מאוחר יותר את חוברת לוח האם ואבדוק שם כדי שאוכל להנחות אותך באופן מדויק יותר.

בעקרון כדי להגיע לתדר של 2000Mhz ובהנחה שתדר הבסיס נשאר על 200Mhz אתה צריך להגדיר את המחלק (או מכפלה או איך שלא קוראים לזה) לערך של x10 בדיוק כפי שערך של x8 ייתן תדר של 1600Mhz.

לפי חוברת לוח האם (עמוד 87) קוראים לזה DRAM Frequency.

גם ראיתי שיש שם פרופיל מוגדר מראש DDR3-2000 כדי להגדיר את הזכרון לתדר של 2000, אבל חשוב לבדוק מה זה בדיוק משנה, האם רק את מחלק הזכרון או שגם מנסה לבצע שינויים נוספים.

פורסם
  • מחבר

לא מוצא כזאת אפשרות :nixweiss:

מוזר

פורסם

בהחלט מוזר. תקרא בחוברת לוח האם אם יש איזה צירוף מקשים או כל פעולה אחרת שצריך לעשות כדי להעביר את התפריטים למצב Advanced, לפתוח תפריטים נסתרים או כל משהו דומה אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים