עבור לתוכן

איך אפשר לדעת האם הפורט הוא SATA 3 ומה סוג הבקר. ( לא לפי המניואל של יצרן הלוח)

Featured Replies

פורסם

ברשותי לוח ASROCK Z68 EXTREME 4 אליו חיברתי דיסק OCZ VERTEX 3 120GB

יש לי ספק אם חיברתי אותו לSATA 3 או SATA 2.

לפי היצרן יש לו שני פורטים SATA 3 עם בקר MARVELL ועוד 2 פורטים SATA 3 עם בקר intel

שאלתי היא מלבד הסתמכות על הוראות היצרן איך אפשר לוודא האם השתמשתי בפורט SATA 3 של MARVEL או של INTEL

יש איזה שהיא תוכנה שמציגה את זה ?

פורסם

דבר כזה בודקים לפי מבנה הלוח.

פותחים את חוברת לוח האם בחלק הרלוונטי ובודקים איפה נמצאים הבקרים והחיבורים השונים.

נניח שאתה רוצה לחבר את ה-SSD לבקר SATA 6Gb/s של ערכת השבבים. תאתר בחוברת איפה נמצאים החיבורים של הבקר הזה (לרוב יהיה גם בצבע שונה) ותחבר לאחד מהם. בדרך כלל על הלוח עצמו יופיע לצד החיבור כיתוב בסגנון של SATA3_0, SATA3_1 (לבקר ה-SATA 6Gb/s) או SATA2_0...4 (לבקר ה-SATA 3Gb/s).

אם אתה ממש רוצה לבטל. תכנס ל-UEFI ותבטל את הבקר של ה-SATA 3Gb/s (הערה: לא בטוח שזה אפשרי בכל לוח). אם הכונן עדיין מופיע הרי שחיברת אותו לבקר הנכון.

אבל אם אתה שואל אותי, כל דבר מעבר לאיתור מיקום החיבור לפי חוברת הלוח הוא בזבוז אנרגיה וזמן.

פורסם
  • מחבר

אני במצב שאני חייב לדעת את זה לא על פי הלוח. הרעיון שנתת לכבות את היציאות בביוס שווה בדיקה . עדיין אני מקווה שיש דרך "לראות" את זה בתוכנה.

בלי קשר האם עדכון ביוס יכול לשנות גם את הבקר של מרוול כמו עדכון FIRMEARE ?

פורסם

אין ממש דרך לראות את זה דרך תוכנה בצורה שאני מבין שאתה מנסה לחפש.

למה יש בעיה לבדוק את זה לפי המיקוםהפיזי?

אין ממש קשר בין עדכון ה-UEFI ובין עדכון הקושחה או כל שינוי אחר בבקרי ה-SATA.

פורסם
  • מחבר

לפי המניואל זה נבדק . אבל רציתי לראות שזה באמת בקר אינטל ולא מארוול .

אבל כל זה התחיל בגלל שאני לא מרוצה מהתוצאה שקיבלת ב AS SSD לדיסק שלי OCZ VERTEX 3 120 FGB

בכל מקום באינטרנט ראיתי ש הטוטל SCORE שהוא מקבל זה מעל 505. אני מקבל 426

בדקתי שזה AHCI שידרגתי ביוס גם של הלוח וגם של הדיסק וזה לא השתפר להיפך לפני כן הייתי ב 460 ואני מדבר על מספר חוזר של בדיקות בכל מצב.

פורסם

אני לא יודע בקשר לתוצאות, כדאי להתייץ על זה בפורום אמצעי אחסון.

אם הכונן מחובר לבקר SATA 6Gb/s של ערכת השבבים ואתה בטוח שהוא (ולא נניח בקר ה-SATA 3Gb/s) מוגדר כ-AHCI, אז מהבחינה הזאת הכל בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים