עבור לתוכן

כיצד לחבר 4 כוננים SATA ללוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מחשב עם לוח של GIGABYTE GA_Z68X-UD3h-B3 עם החיבורים הבאים לכוננים.

Chipset:

1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

2. 3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_4) supporting up to 3 SATA 3Gb/s devices

3. 1 x eSATA 3Gb/s connector on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device

4. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

* When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected.

Marvell 88SE9172 chip:

1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_5, GSATA3_6) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

Support for SATA RAID 0 and RAID 1

שאלתי היא כיצד לחבר את הרבעת הכוננים הבאים:

1 כונן 3SATA SSD עם מערכת ההפעלה Win7

2 שני כוננים קשחים SATA3 TB1 כול אחד.

3 צורב SATA .

נתונים תכנים של הלוח בלינק הבא:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3853#ov

תודה

אבי.

פורסם

1. את ה-SSD חבר לחיבור SATA 6Gb/s.

2. את שני הכוננים הקשיחים זה ממש לא משנה לאיפה תחבר. גם את הכוננים הקשיחים בממשק SATA 6Gb/s אתה יכול לחבר לבקר SATA 3Gb/s מכיוון שחיבור SATA 6Gb/s גם ככה לא נותן כלום כשזה מגיע לכונן קשיח.

3. את הכונן האופטי תחבר לבקר SATA 3Gb/s.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה.

1 כונן SSD ל SATA3 6G כמובן השאלה איזה ישנם שני זוגות כאלה בלוח

לאחד משתי חיבורים אלו 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

או לאחד משתי חיבורים אלו

Marvell 88SE9172 chip:

2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_5, GSATA3_6) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

Support for SATA RAID 0 and RAID 1

האם בכלל יש הבדל בניהם .

את שתי הדיסקים הנוספים לפצל בן הבקרים או לחבר את שנהם לאחד שלא חיברתי אליו את ה SSD

תודה אבי.

תודה אבי

פורסם

את שני הדיסקים הנוספים אין סיבה לחבר לSATA3 בכלל, הם ירגישו מצויין גם על SATA2. את הSSD הייתי מחבר לבקר של הגשר הדרומי, לא לmarvell.

פורסם

1. את ה-SSD תחבר לאחד מחיבורי ה-SATA3 של ערכת השבבים (לא אלו של בקר ההרחבה של Marvel). הסדר לא כל כך משנה אבל בוא נגיד שלמען הסדר הטוב תחבר לחיבור SATA3_0.

2. את שאר הכוננים זה לא ממש משנה לאיפה תחבר. אם אתה רוצה לחבר את אחד מהכוננים הקשיחים לחיבור SATA3 בכל זאת (למרות שלא יהיה הבדל לעומת חיבור לבקר SATA2) אז תחבר אותו ל-SATA3_1.

את כל השאר (עם או בלי הכונן הנ"ל) תחבר לארבעת חיבורי ה-SATA2 שעל הלוח. גם פה לסדר אין ממש משמעות אבל תנסה ליצור לעצמך סדר הגיוני. נניח את שני הכוננים הקשיחים (או אתה כונן הבודד אם תחבר אחד בכל זאת לחיבור SATA3) תחבר לשני החיבורים הראשונים ואת הכונן האופטי לחיבור השלישי.

לבקר של Marvel אל תחבר עכשיו כלום.

עריכה: vic07 הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה .

אני התקין אותם היום בערב.

אבי.

פורסם
  • מחבר

חיברתי אתמול את הדסקים כפי שכתב About:blank והכול נראה תקין.

מה ההבדל בן בקר ההרחבה של Marvel ליתר בקרי ה SATA .

תודה אבי.

פורסם

שני הבקרים הנוספים הם חלק מערכת השבבים.

הבקר של Marvel נוסף כדי לספק כמות חיבורים גדולה יותר. נכון להיום יש איתו לפעמים בעיות קלות, בייחוד בעבודה עם SSD. כלל אצבע הוא שתמיד יש לאכלס קודם את כל הבקרים של ערכת השבבים ורק כאשר נגמר המקום יש להשתמש גם בשבבי ההרחבה.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי מסך תעופה כחול ב WIN7 לאחר שהגדרתי ב BIOS את הבקרים כ SATA לכן פתחתי את המחשב.

אחד מהרבעת הדיסקים היה מחובר לבקר ההרחבה , יכול להיות שבגלל זה הייתה בעיה ?.

לאחר ההתקנה אתמול ותיקון ההגדרות ב BIOS ללא שימוש בבקר ההרחבה הכול עובד תקין.

יכול להיות שצריך לעדכן DRVER מאתר החברה?.

תודה אבי.

פורסם

בלי פרטים על קוד השגיאה אי אפשר לנחש מה המקור למסך הכחול.

פורסם
  • מחבר

הבעיה הייתה בכרטיס PCI, משום מה ההתקנה של WIN7 לא הייתה תקינה , ביצעתי התקנה חדשה והכול עובד במערכת הפעלה זו.

בנוסף ל WIN7 ביצעתי התקנה של 32BIT WIN XP PRO על דיסק אחר. בנתי דיסק התקנה של XP PRO,שכולל את SP2 וה DRIVER של כונני ה SATA,באמצעות תוכנת NLITE, פשוט וקל.

ניתן להוריד את התוכנה בלינק.

http://www.nliteos.com/guides.html

לאחר בנית הדיסק ניסתי להתקין את XP, קיבלתי הודעת שגיאה של READ ERORR מהדיסק, וההתקנה פסקה.

בכול הניסיונות שביצעתי לא הצלחתי להתקין את XP , חזרתי להגדרות ב BIOS ושיניתי את ההגדרות של הדיסקים בצורה הבאה:

במקום - SATA controller = AHCI

ל - SATA controller = IDE

לאחר תיקון ההגדרות הצלחתי להתקין את XP , ואת כול הDRIVER של המחשב, כולל של דיסק ה SATA, במקביל WIN7.

הכול נראה תקין ועבד במקביל ל WIN7 .

בשלב זה חזרתי להגדרות ה BIOS ושניתי שוב את ההגדרות הבאות:

במקום - SATA controller = IDE

ל - SATA controller = AHCI

לאחר שינוי ההגדרות WIN XP לא עלה, וקיבלתי שוב הודעת READ ERORR .

WIN7 עלה בכול אחת מההגדרות שביצעתי ב BIOS באופן תקין.

כאשר אני מחזיר את ההגדרות בחזרה ל IDE הכול עובד תקין.

אני לא יודע כיצד להמשיך מכאן .

האם ב BIOS צריך להגדיר את הדיסקים כ IDE או כ AHCI, יש בכלל הבדל בניהם ?.

האם צריך להתקין משהוא נוסף ב XP ?.

תודה

אבי.

פורסם

1. למה להתקין שתי מערכות הפעלה מאותה משפחה במקביל (או אפילו בכלל)?

2. XP לא תומכת ב-AHCI באופן מובנה. לכן את ההתקנה יש לבצע כשהבקר במצב IDE. בסיום ההתקנה יש קודם לשנות ערכים ב-Registry (קרא כאן) ורק לאחר מכן לשנות את מצב הבקר ל-AHCI.

האם יש בזה צורך? עם כוננים קשיחים לדעתי לא ממש, אלא אם כן אתה זקוק לאחת מהתכונות שמאפשר ה-AHCI (אבל זה גם לא מזיק כמובן).

ב-Windows 7 ו-Vista מספיק להעביר את בקר ה-SATA למצב AHCI לפני ההתקנה (למרות שאפשר בדרך דומה לשנות ערכים ב-Registry כדי להוסיף "תמיכה" גם לאחר ההתקנה).

פורסם
  • מחבר

1. המחשב המקורי הוא XP, אני לא רוצה להתעסק עם כול מה שמוגדר ומותקן בו מצד אחד, אך אני לא יכול לסגור אותו מידי מצד שני, לכן אני רוצה להפוך אותו למכונה מדומה, ולהפעיל אותה ב WIN7 החדש שהתקנתי, על מנת לבצע זאת אני חייב לבצע העברה של המחשב הישן לחדש ולבדוק ראשית שהכול עובד, לא יכולתי לבצע זאת ללא התקנת XP , גם כך אני לא בטוח שזה יעבוד.

2 תודה – אני הבדוק זאת בערב.

3 חבל שלא ידעתי זאת קודם , את ההתקנה הראשונה ביצעתי שהבקר היה על IDE מחוסר תשומת לב , ששיניתי את הגדרות הבקר ב BIOS לאחר התקנת WIN7 המערכת לא פעלה.

תודה אבי.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

התקנתי WIN XP והגדרתי את הדיסקים לעבודה ב SATA 3 בצורה אוטומטית ללא נגיעה ב Registry , בצורה פשוטה וקלה.

ניתן לבצע זאת בלחות שיש להם שני בקרי SATA שונים, אחד של אינטל והשני של חברה אחרת, אני בצעתי זאת בלוח של GIGABYTE עם בקרים של INTEL ו Marvell

אז כך,

1 צריך לבנות גרסת התקנה של WIN XP המבוקשת, שכוללת א. SP2 לפחות

ב. דרייברים של כונני ה SATA שמסופקים עם הלוח.

תוכנה לבניית דיסק כזה מופיע בתחילת העמוד.

2. לחבר את הדיסק הקשיח שעליו מתקנים את מערכת ההפעלה לכונן ההרחבה במקרה זה Marvell.

3. להגדיר ב BIOS את שני הבקרים של INTEL ו Marvell ל IDE.

2. לבצע התקנה של מערכת ההפעלה כאשר הגדרות הבקרים ב BIOS במצב IDE .

4. בסיום ההתקנה לא לבצע שום התקנה נוספת כגון דרייברים או תוכנות כלשהן.

5. לבצע Restart של המחשב, כאשר המחשב עולה להיכנס ל Bios ולשנות את ההגדרה של בקר Intel באופן הבא.

מ Intel SATA controller = IDE

ל Intel SATA controller = AHCI

לשמור ולצאת .

6. כאשר מערכת ההפעלה עלתה צריך לבצע את התקנת הדרייברים של הלוח, לאחר סיום כל ההתקנות לבצע

Restart . בקר ה SATA של אינטל יזוהה אוטומטית ויותקן במחשב, במידה וחיברתם עליו דיסק הוא יופיע

כדיסק SATA.

7. לבצע כיבוי של המחשב.

8. לפתוח את המחשב, לחבר את הדיסק שעליו היתקנו את מערכת ההפעלה וחובר לבקר ההרחבה, במקרה זה של Marvell., לבקר של Intel .

9. להדליק את המחשב, להיכנס להגדרות ה Bios ולשנות את הגדרות הבקר של Marvell באופן הבא:

מ Marvell SATA controller = IDE

ל Marvell SATA controller = AHCI

לשמור ולצאת.

7 כאשר מערכת ההפעלה עלתה, תזוהה חומרה חדשה של Marvell SATA controller ותותקן באופן אוטומטי.

שני הבקרים יזוהו כבקרי SATA .

בהצלחה אבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים