עבור לתוכן

איזה זכרונות יתאימו לי עם מעבד I5 2500k ולוח אם Gigabyte GA-Z68MA לעבודה גרפית?

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני קונה מחשב חדש עוד מעט, בעיקר לצורך עבודה גרפית (פוטושופ, פלאש WEB ובעתיד גם תוכנות 3D)

אבל אני רוצה גם שיריץ משחקים בצורה טובה (אבל לא צריך בקטע של גיימינג כבד)

אני רוצה גם אפשרות לOC

בכל מקרה, נראה לי אני קונה ככה:

מעבד

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB מחיר 970

ולוח אם:

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3

מחיר 570

וקירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 2

עכשיו השאלה היא איזה זכרונות לקחת, והאם רק 4 גיגה יספיק?

חשבתי לקחת את ה

DDR3 Corsair 4Gb Kit (2G X2) CL-9-9-9-24

מחיר 190

מה אתם אומרים? יש הצעות אחרות בקשר לזכרונות (או בכלל) שיבואו באותו תווח מחירים?

פורסם

ההמלצה היא כמו תמיד, קנה את הזכרון DDR3 בתדר 1333/1600 הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר שעובד במתח של וכולל 1.5V.

הזכרונות הללו מעט יקרים, היום ניתן למצוא זכרון DDR3 בנפח 4GB באזור ה-105-120 ש"ח.

לגבי הנפח. קשה להמליץ לך מכיוון שאין כזה דבר נפח מסוים שמתאים לשימוש מסוים. הכל תלוי בשימושים שלך בפועל--כמה יישומים פתוחים במקביל, כמה זכרון הם צורכים וכדומה.

בדרך כלל לעריכה גרפית מומלצת כמות זכרון נדיבה מכיוון שהפרויקטים עצמם נוטים לתפוס לא מעט נפח כשהם פתוחים. אך שוב, זאת יותר הנחה כללית מאשר קביעה עובדתית.

אם הבעיה היא תקציב, או אם אתה לא בטוח לגבי נפח הזכרון שאתה זקוק לו בשימושים שלך ולא רוצה לקנות סתם, הייתי קונה מודול בודד בנפח של 4GB זכרון. לאחר קבלת המערכת הייתי מנטר במשך מספר שבועות מהי צריכת הזכרון, בעיקר במצב שבו המערכת נמצאת בעומס עבודה אופייני. אם היא מגיעה לאזור ה-90% הייתי שוקל להוסיף עוד מודול של 4GB. אם היא רחוקה מ-90-95% הייתי אומר שאפשר להסתפק ב-4GB.

פורסם
  • מחבר

למה דווקא מודל בודד של 4GB ולא שניים של 2GB? האם יש הבדל מהותי בין כרטיס אחד לבין 2 בעלי אותו זיכרון בכללי?

האם הזיכרון הזה יהיה לי טוב?

Kingston DDR3 4G 1600 HYPER X

הוא במתח 1.65, ולא 1.5 כמו שצינת, האם הוא לא יתאים למערכת?

פורסם

1. לא. אם היה הבדל שהיה שווה תמורתו להתעקש על שני מודולים במקום אחד בודד, לא הייתי ממליץ לך על אחד בודד.

2. יתאים אבל אתה לוקח פה סיכון מסוים כי בקר הזכרון מתוכנן לעבוד על-פי מפרט היצרן עם זכרונות במתח של עד וכולל 1.575V. כך שאתה לוקח סיכון מסוים:

א. הזכרון אמור לעבוד בנתונים הנקובים גם במתח נמוך יותר. תנסה להוריד את המתח ל-1.575 או פחות. אם תצליח, יופי, בעקרון לא אמורה להיות בעיה גדולה עם זה וקיים סיכוי סביר מאוד שכן תצליח, אבל אם לא הסיכון הוא שעלול להיגרם לאורך זמן נזק לבקר הזכרון.

ב. אם לא תצליח לייצב את הזכרון במתח נמוך יותר, אז תאלץ לרדת בתדר הזכרון. אין לזה השפעה על ביצועי המערכת.

לדעתי מיותר לקנות זכרון שנמצא כעובד בצורה יציבה במתח של 1.65V למערכת SB. לא חסרים זכרונות שכן עובדים במתח המתאים.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה!

נראה לי אני אקח את ה

Corsair 4Gb 1333MHz CL-9-9-9-24

שעובד במתח של 1.5V

ועוד שתי שאלות:

איך אתה יודע כמה מתח מתאים? לפי הלוח אם?

ומה זה מערכת SB?

פורסם

מאיזה חנות אתה מתכוון לקנות?

המתח שבו עובד הזכרון מופיע במפרט הזכרון. כלומר היצרן מתחייב שבמתח הנקוב הזכרון יעבוד בנתונים הנקובים (תדר ותזמונים).

אם שאלת איך אני יודע איזה מתח נחשב כתקין, אני מסתמך על המידע שפרסמה Intel.

SB הם ראשי התיבות של Sandy Bridge שהיא הפלטפורמה (מעבד+לוח-אם) שאתה מתכוון לקנות.

פורסם
  • מחבר

חשבתי לקנות מTMS.CO.IL

אבל עכשיו אני מסתכל באתר שלהם, בזכרונות שלהם של הDDR3 4GB ואני לא בטוח אם יש זיכרון מתאים.

חשבתי לקחת את:

XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMX4GX3M2A1600C9

אבל באתר של קורסייר זה מה שרשום לגבי המתח:

Tested Voltage1.65

SPD Voltage1.5

ואני לא מבין מה זה אומר? זה 1.5V או 1.65???

מה אתה מציע לעשות? אולי יש לך המלצה על חנות אחרת?

פורסם

זה אומר שהיצרן מתחייב לעבודה יציבה במתח של 1.65V אבל הזכרון יוגדר (אך יש לוודא) זאת במתח של 1.5V. זה למעשה אומר שהיצרן לא מתחייב ב-100% אבל ש-99% שהזכרון יעבוד בצורה יציבה ותקינה במתח של 1.5V.

אם יש עוד חנות באזור שלך או סתם כזאת שאתה מעוניין לקנות בה, תגיד ואני אבדוק שם מה היצע הזכרונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים