עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף עוד זיכרון ואיזה?

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב את הזיכרונות הבאים:

http://www.gskill.com/products.php?index=342

זו ערכה של 2X2GB ב- CL7. יש חנות מחשבים שמוכרת לעסקים בעיקר אבל מידי פעם אני קונה בה מוצרים והם זולים משמעותית משאר השוק. הם יצאו במבצע שמופיע בתמונה על זיכרונות של PATRIOT ב- CL9. המחיר ממש משתלם ולי יש שני סלוטים פנויים בלוח. אז אני שואל עם עוד 8GB זיכרון (2X4GB) בנוסף ל- 4GB שיש לי כבר ייתנו שיפור בביצועים. והאם לא תהיה בעייה בין ההתאמה של הזיכרוןנת מבחינת תזמונים או לא יודע מה?

אגב מי שרוצה להיצתרף לקנייה מוזמן כי יש מינימום הזמנה של 10 יחידות. שימו לב שהמחיר לפני מע"מ! ז"א זה יוצא 102 שקל לזיכרון 4GB. אני חושב שממש שווה, אבל לא כל כך יודע על טיב הזיכרונות עצמם?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא כזה דיל הייתי אומר.

סתם לדוגמא יש בTMS זכרון 4GB DDR3 1333 במחיר של 104 ש"ח

http://tms.co.il/product/10059

דבר ראשון בשביל שהמערכת הפעלה שלך תראה יותר מ 3.5GB אתה צריך לעבוד במערכת הפעלה 64ביט.

דבר שני אם אתה לא עובד עם עריכת וידיאו\תמונה או תוכנות אחרות שדורשות הרבה זיכרון אתה לא תרגיש בהבדל ולא תשתמש בו.

פורסם
  • מחבר

כבר יד לי 4GB אז מין הסתם שווינדוס 64BIT. בגדול השימושים לי הם סרטים,משחקים כבדים, אינטרנט. אני גם עובד הרבה עם WINRAR בקיווצים ופתיחתם מה שלוקח הרבה זמן אם זה קשור איך שהוא לזיכרון. שמתי לב שאיך שאני מדליק את המחשב כבר 1.3GB נתפסים לי מהזיכרון הפנימי עוד לפני שעשיתי משהוא! זה משאיר לי כ- 1.7GB פוני למשחקים וכ". אז לא נראה לי שזה מספיק?

פורסם

את האמת 1.3GB בהתחלה זה קצת הרבה, הייתי אומר לבדוק איזה תוכנות רצות לך ברקע ואם אתה צריך אותם בכלל.

2.7GB זה מספיק ויותר, משחקים גם ככה לא ממש מנצלים יותר מזה, גלישה סרטים וכו' גם לא זקוקים להרבה זיכרון.

בעצם בגלישה אם אתה פותח הרבה טאבים (נגיד 30 ומעלה) אולי כן יש טעם להרחבה של זכרון, אני פשוט לא רואה צורך להיות עם כמות כזאת פתוחה.

בקשר לWINRAR לא יודע איך השימוש שלו עם זיכרון.

שורה תחתונה אני הייתי הולך מקסימום על 2 סטיקים של 2GB סוגר את הפינה ב100ש"ח וגם זה לדעתי די מיותר אלא סתם בשביל ההרגשה הטובה.

פורסם
  • מחבר

תודה, הבנתי אותך. ומה אתה אומר לגבי ההתאמה בין סוגי הזיכרון? זה לא מהווה בעיה (שניים CL7 ושניים CL9)?

פורסם

בעיקרון אתה אמור לבדוק האם הזיכרון מגביל אותך. האם בזמן שיא הזיכרון מגיע ל-95-100% ניצול? אם התשובה היא כן אז אתה צריך עוד

זיכרון. אם התשובה היא לא, תחפש את צוואר הבקבוק במקום אחר. עם WINRAR אתה צריך בעיקר כח עיבוד גדול. אולי OC ייתן לך תוספת

משמעותית. מה המפרט שברשותך?

פורסם
  • מחבר

מפרט:

מעבד: phenom 2 x4 965

זיכרון: 4GB G.SKILL

כ.מסך: HD6850

לוח: 880GM-UD2H

קשיח: סמסונג F3 1TB

ספק: seasonic 500W

מארז: ANTEC 200

לגבי WINRAR אני שם לב שהמעבד לא עובר את ה- 40 אחוז שימוש ככה שאני לא יודע מה מגביל אותי. אין ייתרון לריבוי ליבות בקיווץ ופריסה דרך WINRAR? מה יכול להיות תופס לי הרבה זיכרון כבר בהפעלה (1.3GB תפוס בעליית הווינדוס). ושאלה נוספת:

שקניתי את המחשב חבר שינה לי כמה דברים כדי "לייעל את המערכת", בין היתר הוא הגדיל בהגדרות הווידוס תיקיה שנקרת PAGES אם אני לא טועה שלפי מה שאני מבין היא מדמה כמו זיכרון פנימי עבור המערכת. הוא הפך אותה מ- 3 גיגה ל-7 גיגה. מין הסתם שתיקייה על הקשיח שמשמת לזיכרון פנימי איטית יותר מזיכרון פנימי אמיתי. אז אני שואל אם אני ייקנה עוד זיכרון וייבטל לגמרי את התיקייה הזו בווינדוס ככה שמחשב יהיה חייב לעבוד על זיכרון פנימי אמיתי ומהיר, אני ארה שיפור בביצועים? אולי גם ב- WINRAR?

פורסם

לגבי WINRAR אני שם לב שהמעבד לא עובר את ה- 40 אחוז שימוש ככה שאני לא יודע מה מגביל אותי.

הכונן הקשיח כמובן. בחומרה של ימינו הוא צוואר הבקבוק העיקרי בשימושים מהסוג הזה.

יכול להיות שאפילו לא הפעלת את התמיכה בריבוי תהליכונים בתוכנה (אין לי מושג אם כברירת מחדל זה מופעל או לא). תבדוק מה ההבדלים, אם בכלל, עם התמיכה ב-Multi-threading ובלעדיה. לשם השוואה נוספת תוכל לבדוק גם עם 7zip.

תפתח את מנהל המשאבים (Resource Monitor) כשהמערכת נמצאת מבחינתך בעומס טיפוסי (דפדפן עם כמות טאבים ממוצעת פתוח, תוכנות שבדרך כלל עובדות ברגע פתוחות) ותראה מהי צריכת הזכרון שם.

באופן עקרוני 4GB לא אמורים להגביל אותך, אבל כל אחד והרגלי השימוש שלו. אין פה ממש מצב שניתן לקבוע בוודאות האם כמות זכרון מסוימת מספיקה לך או לא, צריך לבדוק מהי צריכת הזכרון של המערכת בשימוש אופייני ולפי זה להחליט.

אל תבטל את ה-Pagefile יש סיבה שבגללה הוא שם, גם די חבל ששיחקתם עם ההגדרות של ה-Pagefile מבלי (כנראה) להבין מה המשמעות. בכל מקרה, גם זאת לא הבעיה, אני בכלל חושב שאין שום בעיה, אבל תבדוק ב-Resource Monitor.

פורסם
  • מחבר

הכונן הקשיח כמובן. בחומרה של ימינו הוא צוואר הבקבוק העיקרי בשימושים מהסוג הזה.

יכול להיות שאפילו לא הפעלת את התמיכה בריבוי תהליכונים בתוכנה (אין לי מושג אם כברירת מחדל זה מופעל או לא). תבדוק מה ההבדלים, אם בכלל, עם התמיכה ב-Multi-threading ובלעדיה. לשם השוואה נוספת תוכל לבדוק גם עם 7zip.

חושב שאתה צודק! בזמן קיוווץ ופריסה המנורה של ה- HDD במארז דולקת כל הזמן! מה שבאמת מגביל אותי זה שקודם כל העבודה עם WINRAR לוקחת הרבה זמן ובד"כ בזמן שהיא עובדת, כל פעולה נוספת הכי פשוטה אפילו מתבצעת לאט למשל גלישה באינטרנט במקביל או צפייה בסרט!

איך אני בודק אם ה- WINRAR מאופשר לעבוד עם ריבוי ליבות?

נ.ב עשיתי בדיקה ב- Resource Monito ובעבודה טיפוסית אני לא עובר את ה- 3.4 גיגה! אבל שוב יש לי Pagefile גדול מאוד, האם הבידה של צריכה הזיכרון משקפת עם כזהPagefile גדול? לא עדיף להעביר את הכל לזיכרון פנימי אמיתי?

פורסם

איך אני בודק אם ה- WINRAR מאופשר לעבוד עם ריבוי ליבות?

אין לי מושג איפה זה שם, אבל סביר מאוד להניח שזה בהגדרות במקום בולט. אם אתה לא מוצא אני בטוח שחיפוש של דקה ב-Google ימצא לך צילום מסך או הוראות מדויקות לגבי מיקום הפריט.

לא עדיף להעביר את הכל לזיכרון פנימי אמיתי?

לא. ניהול הזכרון של Windows ושל Windows 7 בפרט הוא נושא שחורג מגבולות הדיון הנוכחי, אבל יש סיבה לקיומו של ה-Pagefile. מערכת ההפעלה זקוקה לו ויישומים מסוימים לא יעבדו כמו שצריך בלעדיו. הטענה לפיה ניתן לבטל את ה-Pagefile ב-Windows 7 היא שגויה (למרות שיש כאלה שיטענו שזה נתון לויכוח, לדעתי זה לא) ואין בה שום רווח או תועלת. אני באופן אישי ממליץ לך להחזיר את ניהול גודל הקובץ הזה לידי המערכת באופן אוטומטי ולא להגדיר לו גודל קבוע מסוים.

פורסם
  • מחבר

הטענה לפיה ניתן לבטל את ה-Pagefile ב-Windows 7 היא שגויה (למרות שיש כאלה שיטענו שזה נתון לויכוח, לדעתי זה לא) ואין בה שום רווח או תועלת. אני באופן אישי ממליץ לך להחזיר את ניהול גודל הקובץ הזה לידי המערכת באופן אוטומטי ולא להגדיר לו גודל קבוע מסוים.

win 7 היה בתחילה על 3 גיגה ל-Pagefile והוא רשם שמומלץ 6 לכן חבר שלי שם 7 (1 גיגה אקסטרה).

לגבי ההגדרה אני חושב שמצאתי אותה ב- WINRAR היא נקרת "ריבוי חוטים" :facepalm: בכל מקרה היא הייתה מאופשרת וספק יעילותה כי שאני מכווץ ב- WINRAR או פורס, אני רואה שיש ליבה אחת ב- 100 ולפעמים 2 שעומדות על 80 אחוז, מה אם עוד שני ליבות שממתינות לשימוש לא יודע, כנראה עייפות או פרזיטיות >:( .

מבחנתי הדיון סגור. לפי מה שאני מבין מימכם עוד זיכרון לא יעזור לי בכלום! אומנם זול אבל עדין חבל על הכסף ללא תמורה. העניין הוא שגם SSD לא יעזור לי כעת כי אני עובד עם קבצי RAR של עשרות גיגה! ולא נראה לי שיש SSD של לפחות טרה ובמחיר שלא יידרוש מימני למשכן את הבית! מוזר אם זה באמת הדיסק הקשיח אז נראה לי שזו בעייה חסרת פתרון בימנו! כיווץ ופריסה של קבצים גדולים בעזרת WINRAR כך שהמעבד יעבוד על 100 אחוז ויהיה לי כונן מספיק גדול ומהיר לכתוב אליו...רק בניצול אמיתי של המעבד וסביבת כתיבה קריאה מהירה לקשיח גדול תגרום שלא יהיה צריך לחכות 15 דקות לכיווץ אחד

תודה על העזרה :yelclap:

פורסם

אם זה כל כך חשוב לך, אתה יכול ליצור מערך RAID0 (בהנחה שבקר לוח האם שלך מאפשר את זה) של שני כוננים קשיחים. בפעולות כתיבה רציפה יש לזה יתרון.

מצד שני, זה מומלץ רק אם ממש המצב הנוכחי מבחינתך הוא בלתי נסבל. ל-RAID0 יש גם לא מעט חסרונות אז כך שאת ההחלטה אתה צריך לקבל לאחר בחינת הנושא יותר לעומק ובצורה מושכלת.

פורסם
  • מחבר

הבקר על הלוח אם מאפשר, אבל כמו שאמרתה יש חסרונות משמעותיים ואני לא יודע כמה תהיה גדולה התועלת! חוץ מיזה יש לי כונן אחד בלבד. האמת שבזמן הקרוב אני הולך לעבוד הרבה מאוד עם WINRAR אבל אחרי זה זהוא. אם רק היה אפשר לשחק במחשב בזמן שהיא עובדת ולא סתם לחכות אז לא באמת היה אכפת לי למה זה לוקח כל כך הרבה זמן אם יש עוד הרבה משאבים פנויים למערכת. אגב בדקתי את זה שוב עכשיו והסיבה היא בוודעות הכונן הקשיח! הוא פשוט נחנק בזמן שרושמים עליו קובץ של 40 גיגה ברציפות, שלא לדבר על לשחק בו זמנית במשחק כבד :s07: אם זה היה נפתר בזיכרון אז הייתי מרווח מכל הכיוונים כי גם זול וגם לא מזיק למערכת ובעתיד בטוח שיהיה הכרחי!

פורסם

כל המערכת "נחנקת" מכיוון שהכל על כונן אחד. גם קצב היצירה והחילוץ של קובצי ארכיון כששום דבר אחר לא נעשה ברקע מושפע לרעה מכך שהכל על כונן אחד.

לשימושים כמו שלך, אם זמן הדחיסה והחילוץ הוא חשוב, מומלץ לעבוד עם 2 כוננים לכל הפחות (לאו דווקא ב-RAID).

וזה עוד בלי לדבר בכלל על חשיבות של גיבוי (שלא אפשרי כשיש כונן אחד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים