עבור לתוכן

מבקש המלצה לשדרוג לוח אם ומעבד לחדר חם ללא צורך באנדרקלוק

Featured Replies

פורסם

מצטער מראש על החפירה אבל הפרטים יעזרו לעוזרים להגדיר את הפיתרון הכדאי לי.

ברשותי מחשב עם המפרט הבא:

מעבד: Q6600

לוח אם: ABIT IP35 PRO

קירור מעבד: THERMALTAKE ULTRA EXTREME 120

מאוורר מעבד: DELTA 120/38MM 2300RPM

מארז: LIAN-LI עם שני מאווררים 120/25MM מכניסים. אחד מהם DELTA ב-2300RPM

שני מאווררים מוציאים. אחד מהם כמו ה-DELTA המכניס.

טמפ' חדר בקייץ מגיע ל-34 מעלות.

היום ניקיתי את המחשב לאחר יותר מ-3 שנים ללא ניקוי רציני והחלפתי משחה טרמית מאחר והטמפ' במצב רגוע ותדר עבודה של כ-1.8GHZ הגיעה לאזור ה-65 מעלות בליבה החמה ביותר.

לאחר הניקוי, הטמפ' מגיעה לאחר כמה שעות עבודה ל-59 מעלות בליבה החמה בטמפ' חדר של 32.4 מעלות.

סיבה נוספת להחלפה היא שלוח האם הזה ללא תמיכה יותר ואינו מאפשר עבודה עם 4 ג'יגה זיכרון מהסוג שיש לי (OCZ PLATINUM).

כרטיס המסך שלי - 8800 GTS, מסך 22''. עבודה מזדמנת בגרפיקה ולפעמים משחקים. רזולוציה של 1024X768 מספקת אותי, אם אפשר ששאר הפרמטרים מוגדרים בינוני או גבוה.

אני מעונין בלוח אם שיאפשר לי לעבוד עם תאימות לאחור גם עם כרטיס המסך וגם עם שאר הרכיבים שעובדים ב-SATA2 ו-USB2. כמו בלוח האם שלי, רצוי שלוח האם יכיל גופי קירור טובים לרכיבים.

מאחר והמעבד רותח, אני מחפש מעבד 85W או פחות אם יש (אני כבר לא מעודכן בטכנולוגיה). אם אין 4 ליבות כזה, אז 2 ליבות.

מאחר ובחורף הטמפ' יורדות משמעותית, אני מעונין ביכולת אוברקלוק.

ברור לי שהפיתרון הכי טוב למחשב זה מזגן אבל לי זה לא מתאים :nixweiss:

תודה.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

אם אכן הזכרון לא נתמך (ובפרט בבקשה, האם יש לך מודול אחד של 4GB?) יש לך שתי אפשרויות. קניית לוח חדש לתושבת והישארות עם המעבד הקיים שלך.

אפשרות שנייה להחליף פלטפורמה -- העלות פה כמובן גבוהה יותר.

למה לך לקנות בימינו מעבד כפול ליבה?

לגבי הטמפרטורה. החדר שלך חם. אם הממוצע בו הוא 34 מעלות אל תצפה שהמעבד יעבוד בטמפרטורה נמוכה. קירור אוויר לא יכול לקרר לטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת החדר. כך שכל המעבדים, גם הקרירים ביותר יעבדו על טמפרטור שבין 10-20 מעלות יותר מטמפרטורת החדר.

במעבדים מארכיטקטורת Core לטמפרטורות במנוחה אין ממש משמעות, לפחות לא מהימנה במיוחד בגלל סוג החיישנים והאופן שבו הטמפ' מחושבת. תבדוק את הטמפרטורה במאמץ בעזרת RealTemp. ככה ניתן לקבל תוצאות אמינות יותר.

האם מרחת שכבה בעובי מספיק של משחה תרמית? האם בטוח גוף הקירור מותקן כמו שצריך?

האם יש נתיב זרימת אוויר חופשי במארז או שיש כבלים/רכיבים שמפריעים?

פורסם

לא ברור

- אם חסרים ביצועים ואם כן במה

- האם חסר זיכרון

- מה השימושים

פורסם
  • מחבר

הזיכרון - מודול 1GB OCZ PLATINUM 6400 DDR2. יש לי 4 כאלה ורק אם אני מתקין שניים זה עובד.

למה לקנות כפול ליבה? כי זה קר יותר בעבודה במאמץ וגם כך רוב התוכנות השימושיות אצלי לא צריכות יותר.

לא ציפיתי לטמפ' נמוכה אבסולוטית, רק טמפ' נמוכה יותר מה-Q6600 - מעבד מאוד חם.

האם כשאתה כותב שקירור אוויר נותן 20 מעלות יותר מטמפ' חדר, אתה מתכוון במנוחה/מאמץ קל?

אני משתמש ב-PC WIZARD 2008 שנחשב אמין בזמנו ביחס לשאר האפשרויות.

לגבי המשחה הטרמית וההתקנה - כל מה שאני יכול להגיד זה שהטמפ' ירדה בין 8 ל-10 מעלות. אולי מישהו יותר מנוסה יכול להתקין טוב יותר אבל אין לי דרך לבדוק. בכל מקרה, אין כבלים בדרך וזרימת האוויר מורגשת היטב באזור המעבד.

מחר אבדוק אנסה לבדוק במאמץ.

כדי להבהיר - המטרה שלי היא להיות מסוגל לעבוד בלי אנדרקלוק כי כרגע המעבד שלי מתוכנן ל-2.4GHZ ואני עובד ב-1.8GHZ ועדיין זה חם.

פורסם

10-20 מעלות מעל טמפרטורת החדר זאת טמפרטורה תקינה למעבד כמו שלך במנוחה.

תבדוק טמפרטורה באמצעות RealTemp או ב-BIOS.

הלוח אמור לאפשר לך לעבוד עם 4 המודולים. אם זה לא עבוד כנראה ש:

1. אחד או יותר מהם לא תקין.

2. הם לא בעלי נתונים זהים ולכן צריך להגדיר אותם באופן ידני ב-BIOS. ראה סעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

3. אולי צריך לעדכן BIOS (מה שאולי יהיה קצת בעיה כי היצרן פשט את הרגל).

לפי המידע שסיפקת עד עכשיו, אני לא רואה סיבה להחליף את המערכת.

איפה בדיוק ממוקמים המאווררים?

פורסם
  • מחבר

ביצעתי בדיקה בעומס עם PRIME95 שהעמיס את כל הליבות. בטמפ' חדר של 31 מעלות קיבלתי בליבה החמה ביותר 67 מעלות. (תדר 1.8GHZ). במנוחה הטמפ' היתה 48 מעלות בליבה החמה ביותר.

אני מניח שהמשחה היתה צריכה לעבור כמה שעות עבודה להרצה.

כל רכיבי הזיכרון שלי זהים. כשבדקתי את הרכיבים, כולם נבדקו ונמצאו עובדים אבל גם כשהרכבתי אתמול את המחשב, לקח לי זמן לגרום לזיכרון להיות מותקן ועובד.

הביוס שלי מעודכן לגירסה האחרונה שיצאה.

שני מאווררים ממוקמים בחזית המחשב להכנסת אוויר. להוצאת אוויר יש מאוורר מאחור במיקום הסטנדרטי ועוד מאוורר מורכב בצד להוצאת אוויר מאזור מקרר המעבד הצידה.

פורסם

הטמפ' שלך תקינות בהתחשב בטמפ' החדר ובמעבד.

תנסה לאפס את ה-BIOS ולראות מה קורה כשהמעבד עובד בנתונים הרגילים שלו. במקרה הכי גרוע אל תבצע Unerclock אלא תנסה דווקא Undervoltage.

למשחה לוקח בדרך כלל כמה ימים עד שהיא מגיעה ליעילות מרבית. היצרנים טעונים שאל, אבל זה עדיין קיים. אפילו מומלץ לכבות את המחשב כדי לתת למשחה מספר מחזורי חימום-קירור.

לגבי הזכרון, תכנס ל-BIOS ותבדוק שהנתונים שלו מוגדרים על-פי נתוני היצרן. בעקרון אין סיבה שארבעת המודולים לא יעבדו ביחד אלא אם כן יש תקלה בחריצים שבלוח. תבדוק את הזכרון בחריצים הנוכחיים רק כדי לוודא שכל המודולים תקינים.

את המאוורר שבצד תעביר לחלקו האחורי של המארז (אם יש אפשרות). אם אין אפשרות תנסה לבדוק מה קורה לטמפרטורה כשהוא מבוטל וכשהוא הפוך (מכניס אוויר). לאיזה צד פונה מאוורר גוף הקירור?

הבנתי שיש לך מאווררים "חלשים" ו"חזקים". את שני החזקים תתקין בחלקו האחורי של המארז ואת החלשים בחלקו הקדמי (כדי לשפר את תצורת ה-Push-Pull) כדי לראות אם יש שינוי.

פורסם
  • מחבר

אתמול איפסתי את הביוס וזה לא עבד יציב. את הזיכרון אני חייב להפעיל במתח 2.1V בניגוד לברירת מחדל של 1.8V.

בנוסף לכל הצרות אני כבר לא מוצא יותר את שני הזכרונות שאיפסנתי איפשהו אבל זה כבר ענין לפורום רפואי ::) .

DSC00300.JPG

זה המחשב - המאוורר העליון הוא הדלתא שאחראי על עיקר האוויר הנכנס למערכת. המאוורר התחתון שואב מהרצפה דרך מסנן ועיקר האוויר שלו זורם לכיוון הספק מאחור.

המאוורר בצד הגיע עם המארז. המאוורר האחורי במקומו הסטנדרטי ממוקם באותו גובה כמו המעבד ולכן מוציא מיד את האוויר משם.

ההצעה שלך להעביר את הדלתה הקדמי לצד תגרום לתת-לחץ במערכת. האם זה עדיף לקירור? ראיתי במארזים חדשים של ליאן-לי 3 מאווררים מכניסים ושניים מוציאים ובאופן כללי, בד"כ הנטייה ללחץ מוגבר. (האמת שאני מפנטז על דגם ה-1000 שלהם עם 3 מאווררי 14 ס"מ מלפנים ושנים מוציאים מאחור)

יכול להיות שאקנה שני מאווררי דלתה נוספים להחליף את החלשים וזה באמת יסגור את הסיפור. מאוורר 120/25MM עולה כ-$13 בארה"ב ושניים עם משלוח (FIRST CLASS) עדיין יצא זול משמעותי ממאוורר אחד בארץ.

אני חייב לציין שבבנייה של המאווררים האלה מורגשת איכות שונה מהצעצועים שהגיעו במארז וממאוורר סקייט שיש לי והבקר מאווררים מאפשר לי לעבוד בסל"ד שונה בהתאם לצורך כך שבאזור ה-2200 סל"ד זה שקט ועדיין עם עוצמה.

פורסם

אתמול איפסתי את הביוס וזה לא עבד יציב. את הזיכרון אני חייב להפעיל במתח 2.1V בניגוד לברירת מחדל של 1.8V.

לזכרון יש מפרט ובו מצוינים הנתונים שבהם הוא נבדק על-ידי היצרן ונמצא תקין. הנתונים לפי סדר חשיבות הם: מתח, תדר, תזמונים.

אתה צריך להגדיר ב-BIOS את הזכרונות בהתאם לנתונים האלה. אם הם זקוקים למתח של 2.1V כדי לעבוד בתדר ובתזמונים הנקובים אז אתה צריך להגדיר את זה כך. אם אתה רוצה לחסוך במתח (וקצת בפליטת החום) תוריד את המתח ל-1.8V, תשחרר תזמונים (תעלה את הערך שלהם) ותוריד את התדר קצת.

אם אתה לא מוצא את המפרט באתר היצרן, תעלה צילום מסך מהלשונית SPD (ב-CPU-Z) של כל אחד מהחריצים שבהם מותקן הזכרון.

ההצעה שלך להעביר את הדלתה הקדמי לצד תגרום לתת-לחץ במערכת. האם זה עדיף לקירור?

לא הצעתי להעביר אותו לצד (אני באופן כללי חושב שברוב המקרים מאוורר בצד גורם ליותר נזק מתועלת) אלא לחלקו האחורי של המארז. האם במארז יש מקום רק למאוורר אחד?

וכן, הרבה פעמים כשאתה יוצר סוג של תת-לחץ (כמובן שזה מושג קצת מעורפל מדי ולא מדובר פה באמת בתת-לחץ כי מארז ממוצע אינו אטום מספיק) זה יכול לשפר את הקירור. כמות גדולה יותר של אוויר חם יוצאת ואוויר קר נשאב מבחוץ גם דרך פתחים שאין בהם מאוורר או נכנס בקצב גבוה יותר דרך הפתחים עם המאוורר, כאשר המאווררים רק עוזרים לנתב אותו לכיוון הנכון (ירכתי המארז).

עוד ניסיון ששווה לנסות הוא להפוך את המאוורר שבדופן כך שיכניס אוויר.

לחץ יניקה גדול מלחץ פליטה לדעתי הוא התצורה הפחות אידאלית כדי לקרר מארז.

והערה כללית, לדעתי אין צורך בכמויות מוגזמות של מאווררים. מאווררים הפכו להיות גימיק יותר מאשר משהו שיש בו תועלת אמיתית. במארז ממוצע אין צורך ביותר מ-2-4 מאווררים הממוקמים במיקומים אסטרטגיים ליצירת סירקולציה מיטבית.

פורסם
  • מחבר

תמונת נתוני הזיכרון:

memsnap.jpg

הזיכרון הזה כל כך רגיש שאני מפחד למצמץ. את רוב היום בזבזתי אתמול לגרום לזיכרון להתרצות לעבוד.

מאחור יש מקום רק למאוורר אחד. מאוורר הצד נראה לי נועד יותר להוצאת אוויר מאזור כרטיס המסך. מאחר ויש לי מקום לשני כרטיסים נוספים מעל כרטיס המסך, האם ידועה לך אפשרות להתקנת מאוורר/ים קטנים שם?

בכל מקרה, זה יכול להיות ניסוי מענין להכניס אוויר מהצד.

פורסם

צילום המסך מראה את הנתונים שבהם עובד הזכרון עכשיו.

כדי לבדוק מה הדגם שלו ומהם הנתונים הצרובים עליו אתה צריך לעלות צילום מסך מהלשונית SPD (אחת ימינה) ושם לקחת צילום מסך של כל אחד מהחריצים (בפינהה ימנית עליונה אתה יכול לעבור בין החריצים עד שתמצא את שני אלו שבהם מותקן הזכרון).

מה הדגם של המארז?

פורסם
  • מחבר

CPUZ נותן לי את המפרט הבא אבל אני חושב שזה לא זיהוי מדויק, לפחות לגבי המתחים:

memsnap2.jpg

הדגם של המארז שלי הוא PC-1000 PLUS II:

המארז כבר לא מיוצר יותר - זה הקישור לתאור באתר החברה:

http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=139&cl_index=1&sc_index=38&ss_index=96

פורסם

אתה בטוח ששני המודולים הם מדגם זהה?

לפי התמונה האחרונה שהעלית הזכרון צריך לעבוד לפי המפרט שבעמודה הימנית ביותר (הנתונים מקבילים לנתוני הזכרון בתמונה שהעלית קודם לכן).

אין שום סיבה שהזכרון יעבוד רק במתח של 2.1 אלא אם כן המודול השני שונה ממנו.

אתה יכול להעלות תמונה גם של השני?

פורסם
  • מחבר

זה המודול השני:

memsnap3.jpg

פורסם

אוקיי. אלו הנתונים מאתר היצרן

http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr2-pc2-6400-platinum-revision-2-dual-channel-eol.html

תגיד אותם כפי שכתוב (אכן הזכרונות לא עובדים במתח של 1.8V).

לחילופין, פשוט תשחרר את התזמונים (תעלה אותם לערך של 7 או 8 או 9) ותעבוד במתח של 1.8V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים