עבור לתוכן

מה ההבדל בין Intel Quad Core I5 2500 לבין גרסאת ה2500K?

Featured Replies

פורסם

אני בקרוב קונה מחשב חדש, בעיקר לשימוש בתוכנות גרפיות אבל גם למשחקים (לא גיימינג כבד) ותכני HD

הציעו לי לקנות את ה

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ (שעולה 849 ש"ח)

ורציתי לדעת מה ההבדל בינו לבין גרסאת ה2500K

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ (שעולה 970 ש"ח)

רציתי לדעת מה ההבדל בין המעבדים, והאם הוא משמעותי? ששווה להשקיעה עוד כסף? או שאני לא ארגיש בהבדל ואפשר לחסוך?

תודה לעוזרים!

פורסם

K הוא בשביל אוברקלוק

פורסם

כדי להוסיף ולהרחיב את דבריו של Omer D. הסיומת K מסמנת שהמעבד הוא בעל מכפלה פתוחה. בפלטפורמת SB ניתן לבצע OC רק למעבדים עם מכפלה פתוחה (ובשילוב ערכות השבבים P67 ו-Z68). אם אתה מתכנן OC הרי שעליך לקנות מערכת בהתאם, אם לא, אז אין לזה חשיבות מבחינתך.

הבדל נוסף הוא בליבה הגרפית. דגמי ה-K מכילים ליבה גרפית מסוג HD3000 המכילים מספר צינורות עיבוד כפול. גם פה המשמעות היא לרוב זניחה עבוד המשתמש הממוצע, אלא אם כן אתה מתכוון לעשות שימוש נרחב בתוכנות שינצלו את טכנולוגיית ה-Quick Sync (באה לידי ביטוי בסוג מסוים של קידוד וידאו).

איזה לוח אם אתה מתכנן לקנות למערכת?

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח עדין איזה לוח אם,

אני חושב על

Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155

(450 ש"ח)

יש הצעות למשהו מעניין אחר?

פורסם

אז אני מבין שלא מתוכנן OC וגם לא צריך להשאיר את האופציה הזאת פתוחה, נכון?

אם כן, אני ממליץ לך לקנות לוח המבוסס על ערכת השבבים H67.

הסיבה העיקרית לכך היא בקר ה-SATA 6Gb/s אני מניח שאם אתה קונה לוח עם בקר שכזה אתה מתכנן להשתמש בזה כבר עכשיו או בעתיד עבור SSD.

בחלק מלוחות H61/H65 שכן מכילים את הבקר הזה, הבקר הוא בקר הרחבה (בדרך כלל של Marvel) שיש לו בעיות מסוימות עם חלק מה-SSD.

לכן לוח H67 כגון ה-BLKDH67BL של Intel יהיה משתלם מאוד והוא באותו סדר גודל של מחיר.

לגבי כל השאר אני לא יודע אם יש לוח "מעניין" יותר כי לא ציינת מהן הדרישות שלך מלוח האם.

פורסם
  • מחבר

קצת בילבת אותי, אני לא כל כך מבין בלוחות אם (וזה למה אני שואל כאן בפורום)

אבל דווקא כן חשבתי אולי לעשות מתישהו אוברקלוקינג.. בשביל לנסות את זה.

מה זה אומר בקר ה-SATA 6Gb/s ?ומה זה SSD?

חשבתי דווקא על ה BLKDH67BL של אינטל, אבל ראיתי שיש לו כרטיס מסך מובנה, אך אני יודע אם אפשר לשים לו כרטיס מסך חיצוני?

כשאמרתי "משהו מעניין" התכוונתי פשוט להצעות ללוח אם שיתמוך באוברקלוק.

איזה דרישות אני יכול לרצות בלוח אם?

פורסם

אני דוקא הייתי הולך על גרסת ה-CL של אינטל:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=7916

כולל גם USB3. לדור הנוכחי של אינטל (מעבדים) יש ליבה גרפית מובנית. לאף לוח אין כרטיס מסך מובנה אך יש כאלה (מערכות שבבים H67\Z68)

שיכולות לנצל את הליבה במעבד וכוללות יציאות גרפיות (VGA\HDMI\DVI).

כמובן שזה לא פוסל שימוש בכרטיס מסך דיסקרטי ("נפרד") בחיבור PCI-E שקיים בכל לוח.

פורסם
  • מחבר

החלטתי שאני הולך על ה2500K בשביל OC

ההתלבטות עכשיו היא על הלוח אם, אני חושב ללכת על ה

לוח אם Asus דגם P8Z68-V B3

מחיר 860

מצד שני אני חושב אולי לחסוך ולקחת

Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155כמות: 1 - מחיר: ₪452

או:

INTEL BLKDH67CL-B3

מחיר 470

ועוד שאלה לגבי המאוור, האם

Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 onlyכמות: 1 - מחיר: ₪110

או שכדאי להשקיעה יותר ולקחת כבר:

CPU Scythe NINJA 3, SCNJ3000

מחיר 198

מה אתם אומרים?

פורסם

כדי לבצע OC אתה צריך גם מעבד עם מכפלה פתוח (סיומת K) וגם לוח המבוסס על ערכת השבבים P67 או Z68. כל שילוב אחר (כמו מעבד 2500K עם לוח H67) לא יאפשר לך לבצע OC.

תבדוק את הלוח ASrock Z68 Pro 3 (או Pro 3-M). זה לוח Z68 משתלם מאוד. רק תבדוק במפרט שהוא שעונה לך על כל שאר הדרישות.

לגבי הקירור, זה לא הפורום המתאים אבל רק כדי לתת לך הכוונה כללית. אם אתה מתכנן OC גבוה (תדר של 4.5-4.7) לך על גוף קירור שיאפשר לך את זה, אחרת מה הטעם? ה-KATANA III הוא גוף קירור טוב אבל לא יאפשר לך OC גבוה. ה-Ninja III, Mugen II וה-Yasya הרבה יותר מתאימים לזה. יש גם גופי קירור נוספם שהם משתלמים. אני ממליץ לך להתייעץ באופן ממוקדם יותר בפורום קירור.

והערה בקשר ל-OC. אתה לא צריך להתעקש על ה-OC אם זה גורם לך לחריגה מהתקציב. אלא אם כן אתה אוברקלוקר שעושה את זה כתחביב, ה-OC אינו המטרה שלה מערכת. המטרה שלה הם השימושים שעבורם אתה קונה אותה. אז כן, OC זה נחמד, אבל אין לך בו צורך ולא יהיה לך בו צורך בטווח הזמן הנראה לעין. הוא בעיקר מועיל כאשר המערכת מתחילה קצת להתיישן ואז בעזרת OC ניתן לסחוט ממנה עוד קצת. אז יש להכניס את כל עניין ה-OC להקשר המתאים.

פורסם
  • מחבר

בדיוק בגלל הסיבות שאמרת בא לי OC וזה יוצא דווקא בתקציב

חשבתי על הלוח אם הזה:

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3

מחיר 560

מה אתה אומר?

פורסם

אם הוא עונה על הדרישות שלך אז הוא בסדר גמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים