עבור לתוכן

מחשב נדלק, לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל אני מצטער אם השאלה הייתה כבר בפורום, עברתי רק על כמה עמודים ראשונים וקראתי את החוקים והכל...

המחשב המדובר :

Q9550

4870X2

2X2GB GSKILL

SEAGATE 7200.11

THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W

GIGABYTE EP43-DS3L

הבעיה התחילה לפני שבועיים בערך, נכנסתי למשחק והמסך ישר קיבל משהו כמו ארטיפקטים אבל קפא, וגם הסאונד

נתקע וחזר על עצמו.

ריסטרט הביא גם סוג של ארטיפקטים, ודברים נראו זזים קצת, עוד לפני עליית מערכת ההפעלה,

אז הנחתי שהכרטיס מסך לא תקין, ושלחתי אותו לתיקון.

בינתיים קיבלתי כחלופי 210GT שעבד בעקרון אבל אחרי כמה שעות עבודה היה נתקע כמו בבעיה המקורית,

וריסטרט היה פותר את הבעיה לגמרי (בלי ארטיפקטים) עד התקיעה הבאה (הצליח להריץ משחקים).

אחרי שבוע אמרו לי שהכרטיס ששלחתי לתיקון בעצם תקין לגמרי, אז לקחתי אותו חזרה, עבד לכמה דקות, אפילו במשחק.

בסוף הוא התחיל עם אותן בעיות, בהתחלה ריסטרט פותר חלקית (עם ארטיפקטים) ואחר כך הדלקה רק מפעילה את המאוררים,

אין תצוגה (המסך בכלל לא יוצא מהSTANDBY) ואין צפצופים (ידוע לי שצפצוף קצר בודד מעיד על הפעלה תקינה).

הזכרונות נראים תקינים (ניסיתי במחשב אחר), ניסיתי הפעלה בלי שהקשיח/DVD מחוברים, לא עזר.

החלפתי משחה טרמית למעבד על הדרך (הוצאתי אותו גם כדי לוודא שאין משהו שנראה שרוף), ונראה שהמחשב עובד בצורה

תקינה לגמרי כשהדבר היחיד שמחליפים הוא כרטיס מסך (ל-X800GTO).

הדברים היחידים שבעצם לא בדקתי זה לוח אם וספק כוח, ומהבדלי צריכת החשמל של כרטיסי מסך אני חושד בספק יותר מבלוח האם.

אני צריך להחליט מה אני אומר לאנשים בKSP, יש להם מדיניות מוזרה כזו שאם אני אומר להם איזה

חלק לא תקין אני לא משלם להם (הם בודקים אם החלק לא תקין ופועלים בהתאם), אחרת זו עלות בדיקה של מחשב, ומבחינתי זה

עניין של עקרון לא לשלם על זה כשיש לי אחריות לכל החלקים הרלוונטיים.

אז מה לדעתכם כדאי לעשות? יש משהו שכדאי לבדוק שלא עשיתי?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

אני יודע שהחלפת משחה טרמית אבל בדקת בכלל טמפרטורה?

פורסם
  • מחבר

HWMONITOR מראה 32 מעלות, וכל אחת מהליבות בנפרד בערך 40 מעלות, עם 1600RPM, אני חושב שזה לא הכיוון,

בכל זאת הוא עובד עכשיו עם הכרטיס החלש.

עדכון קטן: המחשב מגיע לשולחן עבודה (עולה בצורה מלאה) עם 4870 שהשגתי מחבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים