עבור לתוכן

שדרוג מעבד Athlon 64X2 3800, לוח אם abit KN9, למטרת משחקים, אין הערכת תקציב כרגע

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לשדרג את המעבד ואת לוח האם שלי שישמש לי לגיימינג כבד כמה שיותר זול כמובן יהיה יותר טוב.

אין לי שום בסיס בנושא אז תגידו לי אם אתם צריכים לדעת משהו..

פורסם

על מנת לעזור לך תצטרך לפרט קצת על המערכת הקיימת ספק,זכרונות, מעבד נוכחי,האם קיים כרטיס מסך? ומארז ...

חשוב שתבין שאם אתה מוגבל בתקציב את עיקר כסף כדי להשקיע בכרטיס מסך ולא במעבד.

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9600 GT

מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2000 MHz

איזה מידע אתה צריך על הזכרונות?

ספק חייב בדיקה פיזית נכון?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

לדוגמה, שדרוג מעבד Athlon 64 X2 3800 למטרות משחקים, תקציב X.

1. מה דגם לוח האם שלך (אתה יכול לבדוק באמצעות CPU-Z)?

2. מה התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון?

3. מה הכוונה במשחקים? האם אתה מתכוון למשחקים חדשים? האם יש כוונה לשחק במשחקים חדשים ברזולוציה והגדרות גבוהות?

4. אם אתה לא יודע מה דגם ספק הכוח, תפתח את המארז ותראה מה כתוב על המדבקה שעל ספק הכוח. האם ספק נקנה ביחד עם המערכת (לפי דגם המעבד אני מניח שמדובר בספק שעובד כבר כ-5-6 שנים)?

פורסם
  • מחבר

תקציב ברוך השם יש חחח, אני פשוט לא יודע בכמה להעריך..

לוח אם: abit KN9(NF-MCP55 series

הכוונה למשחקים היא בדיוק מה שאמרת, אני רוצה לשחק במשחקים חדשים ברזולוציות והגדרות גבוהות (להנות עד הסוף חח)

וכן, הספק עובד כבר בסביבות 4-5 שנים..

פורסם

חשבתי שאולי אפשר לשדרג מעבד ללוח הקיים לאחד מהדגמים החדשים יותר של AMD אך לא בגלל שיצרן הלוח פשט רגל לפני מספר שנים ואין עדכוני BIOS מתאימים. לכן ישתלם יותר להחליף את הפלטפורמה כולה. למשחקים יש חשיבות בעיקר לכרטיס הגרפי ולכן הוא רכיב חשוב מאוד. את הספק (בייחוד עם הוא ג'נרי) גם היהי צורך להחליף כנראה, אבל צריך יותר פרטים עליו.

בקיצור, אני ממליץ לך לפתוח דיון מסודר בפורום 'מפרטי מחשב' ולקבל שם מפרט משתלם ומאוזן לצרכים שלך בדיון אחד מסודר.

אם תרצה לדון על כל רכיב בנפרד תצטרך לפתוח דיון בכל אחד מפורומים הרלוונטיים.

אם בדיון הנוכחי תרצה לקבל המלצה רק על מעבד, לוח וזכרון, תגיד ונמשיך משם.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף כרגע לקבל המלצה על המעבד והלוח אם..

אם בסופו של דבר אני יחליט להשקיע על מחשב חדש לגמרי אני יפנה לפורום השני..

פורסם

אז תפרט בבקשה מהן הדרישות שלך מלוח האם. האם יש חשיבות לסוג חיבורים מסוים, האם מתוכנן OC?

קח בחשבון שאתה גם צריך להחליף זכרון.

כמו כן, האם השדרוג סובל דיחוי של מספר חודשים, או שמבחינתך הוא חיוני לנקודת הזמן הנוכחית?

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין בזה אחי, אני לא יודע איך לענות לך על זה..

החלפת הזכרון תיהיה הכרחית?

מבחינתי השדרוג חינוי כרגע.

פורסם

יש שתי אפשרויות:

1. שדרוג לפלטפורמה שבה תוכל להשתמש בזכרון הקיים שלך. זאת האפשרות הפחות משתלמת ואני באופן אישי פחות ממליץ עליה בטח אם אין מגבלת תקציב.

2. שדרוג לפלטרפומה חדשה שמשמעותה שתצטרך להחליף גם זכרון.

לגבי השאלות על הדרישות שלך. אם אתה לא יודע לענות סימן שאין לך דרישות מיוחדות. לכן השאלה העיקרית שנשאר לענות עליה היא האם אתה מתכנן לבצע OC (המהרה של המעבד)? האם להשאיר את האפשרות הזאת בכלל פתוחה או שאתה לא חושב שאי פעם תתעסק עם זה?

פורסם
  • מחבר

בחיים לא שמעתי על זה, מה שנותן לי הרגשה שזה מיותר חח..

פורסם

אז ככה, בהנחה שאין מגבלת תקציב וכדי לבנות מערכת מאוזנת בצורה יפה:

1. מעבד - Core i5-2500 או Core i5-2400 תלוי מה הפרש המחיר ביניהם. אם ההפרש מעל 100 ש"ח, הייתי הולך על ה-2400.

2. לוח-אם - BLKDH67BL-B3 של Intel.

3. זכרון - 4GB מסוג DDR3 בתדר של 1333/1600 הזולב יותר מיצרן מוכר שאתה מוצא.

אלו הקווים הכללים. אם יש לך חנות מסוימת שממנה אתה מתכוון לקנות אולי ההמלצות ישתנו מעט בהתאם להיצע הרכיבים שבחנות.

לגבי OC, אם אתה לא יודע מה זה, כנראה באמת שלא תעשה. אבל אני ממליץ לך לקרוא על זה קצת. מדובר בסך הכל על יכולת להעלות את תדר המעבד. עכשיו אין בזה צורך אבל בעתיד זה עשוי לאפשר לך לסחוט עוד קצת מהמערכת כאשר היא כבר תתחיל להתיישן. זה היתרון, החסרון של להשאיר את האפשרות הזאת פתוחה הוא שזה מייקר את המערכת. כך שזה נתון להחלטתך. בהמלצות שלעיל לא תוכל לבצע OC.

פורסם
  • מחבר

אני תמיד קונה מ-KSP

את המעבדים מצאתי וההפרש הוא 85 ש"ח חח

את הלוח אם לא מצאתי שם..

בקשר לזכרונות, לא חסר שם לא תיהיה לי בעיה להסתדר עם זה

ובקשר לדרישות מיוחדות בלוח אם, התכוונת לחיבורים של HDMI וכאלה?

פורסם

האמת היא שב-KSP חסרים חלק מהלוחות היותר משתלמים.

באופן כללי אתה יכול לבחור באחד מבין לוחות ה-H67 של Asus או Gigabyte. תבחר את הלוח בהתאם לסוג יציאות הוידאו שבהן אתה מעוניין (VGA, DVI ו-HDMI) למקרה שתצטרך או תרצה להשתמש בעתיד בליבה הגרפית המובנית.

לדוגמה, P8H67-M LX B3 יכול להיות לוח לא רע אם אינך זקוק ליציאת HDMI.

כשזה מגיע למשחקים אז לכרטיס הגרפי חשיבות גדולה מאוד (יותר מלמעבד), בייחוד אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות. לכן את תקל ראש בו (וגם לא בספק).

בנוגע לזכרון, יש מבחר יפה מאוד, רק תקפיד (לפי מפרט הזכרון שאותו תוכל למצוא בדף המוצר שבאתר היצרן) לקנות זכרון במתח של עוד וכלל 1.5V.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להגיד לי אם הלוח אם הזה מתאים לדרישות.. נראה לי שכן אני לא סגור על זה..

(אני צריך חיבור DVI ו-HDMI)

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=12458

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים