עבור לתוכן

ייצור PCB ביתי ?

Featured Replies

פורסם

לוח דו צדדי -יותר קשה אבל אפשרי .

אני ניסיתי בשתי דרכים :

1: הכנה של צד אחד כולל צריבה כאשר צד שני מכוסה בסלוטייפ רחב . אח"כ קדיחה של 3-4 חורים למיקום ההדפס בצד השני .

שוב כיסוי של הצד שנצרב כבר בסלוטייפ וצריבה של הצד השני.

2: אני מחורר עם סיכה 3-4 חורים באחד ההדפסים מסמן עם טוש רת מיקום החורים וקודח .אח, מקםאת שני ההדפסים אחד מול השני כאשר הסיכות מישרות את ההדפסים אחד מול השני ומדביק אותם עם איזולירבנד במקומם - עם מכונת הלימינציה מעביר מספר פעמים עד להדבקה \ מעבר טונר .

ליפני הצריבה אני קודח עוד 2-3 חורים לבדיקה שהם מיושרים. אם הכול תקין צורב. בשיטה זו יצרתי מעגלים מורכבים בדיוק מעולה.

Silk Screen- אפשרות אחת היא להדפיס את התמונה ולהעביר אותה (כמו ליפני צריבה ) ללוח עם מגהץ.מ.לימינציה - אח"כ לרסס ספרי לכה (לוח חד צידי לא בצד המוליכים כמובן. - כמובן שאפשר להדפיס בצבע..

שיטה נוספת היא להדפיס על דף לבן רגיל ולהדביק אותו ללוח - פשוט יותר אבל ממש יפה (אם עושים עבודה טובה.

נאור

פורסם

מעקב

פורסם

ניסיתי לעשות לוח מודפס שהוא צורב לAVR יצא סביר אבל בסוף לא איכלסתי אותו ברכיבים וקניתי צורב מוכן.

זה היה בערך בתקופת פתיחת התראד הזה.

עכשיו החלטתי לנסות שוב לעשות לוח, בהזדמנות קניתי גם מדפסת לייזר.

עיצבתי לוח בדיקה עם כמה רכיבי SMD אקראים כדי לראות אם אוכל לרדת עד לרזולוציה הזאת והנה התוצאה בקובץ המצורף.

כמעט מושלם !

ניתן להבין בגשרים בין הרגליים של הTQFP48 ואולי גשרון קטן ברגל אחת של הTQFP32, בSSOP ו SOIC אין בעיה.

את הגשרים האלה לא בעיה לסדר, פשוט לעבור עם כלי חד בין הפינים, עדיף לפני ההשריה בחומר.

עכשיו נישאר לפענח איך להכין לוח דו צדדי ואיך להלחים TQFP על הלוח.

למישהו יש טיפים להכנת לוח דו צצדי ? מה לגבי Silk Screen בייתי ?

שלום לחבר,

מתוך ניסיון של ייצור עצמי של עשרות מעגלים מודפסים אנסה לתת לך מספר טיפים מעשים.

איכות המעגל המודפס שקיבלת היא יחסית בסדר.

בכדי לשפר את איכות המעגל יש כמה דברים שניתן לעשות.

1. חמם את התמיסה לטמפ' של 50 מעלות צלזיוס לפני שאתה טובל את המעגל המודפס בתמיסה. חימום התמיסה מקצר את זמן הצריבה של הנחושת ומונע 'אכילה' של המעגל בקצוות ויצירת 'חורים'.

רצוי לנענע את המעגל בתוך התמיסה בעזרת פינצטה עשוייה מפלסטיק.

2. להדפיס את המעגל ברזולוציה של יותר מ-600 DPI, בתעשייה עובדים עם פילים ברזולוציה של יותר מ-1200 DPI.

3. על-מנת לתקן את המעגל במקומות שיש פגמים קטנים רצוי לצפות את כול המעגל המודפס בבדיל. ציפוי בבדיל של המעגל מקל על הלחמת הרכיבים וגם משפר את איכות ההלחמה.

4. רצוי מאוד לרכוש סטנד למקדחה בכדי לשלוט בצורה טובה במיקום הקדחים, רצוי גם לרכוש סט של מקדחי קובלט או טונגסטן.

אני אישית משתמש במקדחי מתק"ש שהינם עמידים יותר בפני שחיקה וניתן לעבוד איתם במהירות סיבוב גבוהה יותר מאשר מקדחי H.S.S רגילים אך מחיר שלהם מאוד גבוה.

יש לי עוד הרבה טיפים לכתוב אך אני קצר בזמן.

צירפתי כמה תמונות של מעגל מודפס עם ציפוי בדיל שעשיתי למעגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים