עבור לתוכן

המערכת מתחממת בצורה מוזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

יש לי מחשב שמבוסס על I7 950 ו-HD 6870 CFX. אני יודע שכעת קיץ ולרובנו המחשבים מתחממים יותר מהרגיל, אבל אצלי זה ממש לא אמור להיות כך. יש לי את HAF 932 עם עשרה מאווררים (מקדימה המאוורר המקורי שבא עם המארז ובנוסף 9 מאווררי Enermax Apollish 120m), ועם כל הכבוד... המערכת צריכה להיות עם טמפ' טובה גם בקיץ.

להלן תמונה של המחשב:

9k002r.png

rqj23jmygkoc.jpeg

rqj23jmygkoc.jpeg

אני לא מבין למה יש לי מסכים כחולים עקב טמפ' גבוהות. ה-SSD, הכרטיסים וגם המעבד...

בנוסף לכך, ניסיתי להפריד בין הכרטיסים, זאת אומרת להעביר את הכרטיס השני לחריץ ה-X8... אבל זה כבר נוגע בספק ולא מתאים לצערי הרב.

יש לכם מושג מה אני עושה ולמה זה ככה?

פורסם

תתחיל מזה שתמחק את המילה מוזר בכותרת זה לא מוסיף כלום לתיאור הבעיה

דבר שני

אתה יודע איזה רכיב הוא שמתחמם יתר על מידה וגורם לקריסה?

האם ביצעת בדיקת מאמץ וגילית מאיזה רכיב באים המסכים הכחולים או שהכל הערכה שזה

מהכרטיסי מסך מהמעבד ומהSSD

פורסם
  • מחבר

זה באמת מוזר... מערכת כזו כלל לא אמורה להיות עם טמפ' כאלה. כעיקרון הרכיב שלדעתי גורם למסכים הכחולים הם הכרטיסי מסך... בהתחלה זה היה המעבד כיוון שהוא היה בOC לא יציב אבל עכשיו ביטלתי את הOC... והמסך כחול קרה כשניסיתי להריץ את Metro 2033 על הגדרות מקסימליות.

פורסם

30+ מעלות ושני כרטיסי 6970 בCF זה לא בדיוק מתכון לטמפ' טובות..גם עם שלושים מאווררים..

שכן טמפ' החדר גבוה..מאווררים רק מנתבים את האוויר בצורה יעילה ולא מורידים את הטמפ' של החדר..

ולכן הטמפ' של האוויר היא עדיין 30+ רק שהוא נע/עובר במארז יותר מהר..גם הלד לא בדיוק תורם ל"קירור" המארז.

ולדעתי זה התחממות יתר של כרטיסי המסך..

בכל מקרה את המעבד אמרת שהורדת מOC..תבצע בדיקה עם OCCT או 3DMARK על שני הכרטיסים ותראה מה הטמפ'..

פורסם
  • מחבר

א', זה זוג HD 6870, לא זוג HD 6970. ב', אני מקווה שלא סתם השקעתי כסף במארז הנ"ל, אחד הטובים בשוק אם לא ה-.

בכל אופן, להלן תוצאות הבדיקה:

esrdp2.png

10 דקות של OCCT. המאוורר היה על 37%... ואם זה משנה, קיבלתי 220FPS בממוצע. משום מה, הוא לא מציג את שני הכרטיסים, אלא רק אחד מהם. יש לך מושג למה זה?

פורסם

אתה רואה שהטמפ' הMAX עומדת על 95+- מעלות..שזה המון..וכמובן הכרטיס השני תמיד יהיה חם יותר..

וכמו שציינתי אין קשר למארז..עם כל הכבוד לסירקולציה המגבלה היא במרווח בים הכרטיסים והחום הכללי שנמצא במקום מרוכז..

פשוט תעלה את הRPM של הכרטיסים וזהו..

פורסם
  • מחבר

ח אני מבין שלא אישן בלילות... יחד עם ה-RPM יגיע גם הרעש הנורא, ננסה בכל מקרה. ד"א, ניסיתי לשים את הכרטיס השני ב-PCIE X8... אבל ספק הכוח מפריע, בעיה. הייתי צריך להשקיע יותר בלוח אם... בלוחות של GIGABYTE יש מרווח סטנדרטי שלי הוא לא מספיק. לדעתך קניה של לוח חדש תעזור כאן? אם לא, מה אתה מציע?

פורסם

רכישה של לוח אם לא תפתור את הבעיה..רכישה של קירור לאחד מכרטיס המסך תעזור יותר..

אבל שוב תעלה את הRPM רק במאמץ וזהו..

פורסם

המחשב מסודר מאוד אבל לדעתי מרוב מאווררים בכיוונים שונים, נוצרות מערבולות ויתכן שנוצרים אזורי תת לחץ נמוך בכרטיסים הגרפיים. נסה לנתק את המאוורר בתחתית המארז ואת המאווררים בגג כדי לאפשר זרימה בכיוון אחד מלפנים לאחור. במידה וזה עובד, כדאי יהיה להוציא את המאווררים ולאטום את המארז כדי לא לאבד לחץ.

קשה לי לראות בתמונה אבל אם יש לך מכסים לכרטיסים באזור הכרטיסים הגרפיים (מעל ומתחת), נסה להסיר אותם כדי לראות אם זה משפר את הוצאת האוויר החם. יכול להיות שמפוח בסגנון המפוחים הבאים, יכול לעזור לפנות אוויר חם:

http://shop.ebay.com/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l2736&_nkw=computer+fan+blower

פורסם

מה קרה לכם חבר'ה ??

מה , אף אחד עדיין לא שם לב איך מותקנים אצלו שני הכרטיסי מסך ואף אחד לא הבין למה זה גורם , במיוחד שפותח הנושא הציג לכם גם תמונה :kopfpatsch:

אני משער שהרוב צריכים לדעת איפה ממוקמים המאווררים בכרטיסי המסך האלו , אז מי שלא יודע הם ממוקמים בתחתית הכרטיס , קרוב יותר לאיזור של חיבור הכבלי חשמל , ואתם רואים (זה גם מתייחס גם לפותח הנושא) בתמונה איך שהכרטיסים מותקנים אצלו בלוח אם כמעט צמודים אחד לשני אם לא לגמרי צמודים , ומה זה אומר ? , זה אומר שהמאוורר של הכרטיס העליון סתום לגמרי ע''י הכרטיס התחתון מבחינת תנועת האוויר , כי פשוט אין לו מאיפה לינוק את האוויר בגלל שהכרטיס התחתון ממש ''עליו'' , אני בכלל מתפלא איך עדיין לפחות הכרטיס העליון אצלו לא נמס בגלל ההתחממות יתר או שאיך עדיין המאורר שלו מסתובב ולא נהרס (זה כאילו אתה נותן למאוורר מתח מסויים כדי שיעבוד אבל מצד שני אתה בא ובצורה פיזית מגביל אותו מלהסתובב במהירות שהוא אמור להסתובב במתח הזה ובסופו של דבר זה יביא להרס המאוורר ואם לא אז לתקלה בכרטיס עצמו) , רק לידע כללי שלכם מנסיוני האישי אם הכרטיסים האלו - בכרטיסים האלו אם המאוורר שלהם על מצב אוטומט (שזה כנראה גם המצב בו הם נמצאים אצל פותח הנושא) בימים חמים אלו בלי מזגן בחדר שכל הזמן עובד , המעלות גם בלי מאמץ מגיעות לבד חופשי לכ-70-75 מעלות , אז עכשיו תארו לעצמכם תמונה שנוצרת אצל פותח הנושה , הכרטיס גם ככה כבר מחומם ''לא רע'' , וגם למאוורר של הכרטיס העליון בכלל אין אוויר כדי לקרר את עצמו בגלל שהכרטיס התחתון חוסם אותו , עקב כך הכרטיס העליון מתחמם בטירוף לדעתי עד לנקודת הרתיחה בערך וגם בגלל שהוא אפשר להגיד ממש צמוד לעוד כרטיס אז ברור שהוא גם מעביר חלק מהחום האדיר שלו לכרטיס השני שגם הוא כבר דיי חם (להזכירכם , במצב אוטומט בלי מאמץ 70-75 מעלות) .

התמונה שאני רואה היא כזאת - הכרטיס העליון מגיע בערך ל-95-100 מעלות , אני כבר לא יודע אם זה במאמץ או לא זה בשני המקרים גרוע , והכרטיס השני לדעתי מגיע אצלו בערך ל-85-90 מעלות בגלל שלמאוורר שלו לפחות יש מאיפה לינוק אוויק לקירור והוא לא סתום ע''י משהו אבל עדיין כמו שאמרתי הוא מקבל ''במתנה'' הרבה חום מהכרטיס העליון שיושב בידיוק מעליו , אבל עדיין גם הכרטיס התחתון יותר מידי מתחמם.

פתרון - 1. להפריד את הכרטיסים (תמצא איך זה ניתן אם הלוח אם שלך) , אם לא תפריד תמיד תיהיה את השרשרת התחממות של שני הכרטיסים.

2. להעלות את הסל''ד של המאווררים בכרטיסים כמו שכבר אמרו לך , ז''א שום מצב אוטומט ונעליים (אם הנעליים נסחפתי :) ) אלא להגדיר אותם ידנית , לשחק ולראות איזה סל''ד הכי משתלם מבחינת מעלות טובות ורעש לא מזיק (שים לב שהגדרת המאווררים במצב ידני חובה גם אם תפריד את הכרטיסים).

ועוד דבר , בספק שלך , המאוורר איפה נמצא , בתחתית או מלמעלה ? , אם הוא בתחתית אז השאלה הבאה היא , כאשר העברת את אחד הכרטיסים קרוב יותר לספק ואמרת שזה צמוד אליו , האם במצב זה המאוורר של הכרטיס גם כן נחסם ע''י הספק כמו במקרה עם הכרטיסים כשהם ביחד , כי אני יודע שהכרטיס יותר ארוך מהספק אז לדעתי המאוורר שלו לא אמור להחסם ע''י הספק ואם זה כך אז בטח שעדיף להעביר את הכרטיס יותר קרוב אליו כי כך לפחות שני המאווררים יקררו את הכרטיסים שלהם הרבה יותר ביעילות , ולא ליצור שרשרת התחממות אדירה

פורסם
  • מחבר

איזו תשובה, כעת הכל ברור יותר. תרתי משמע. עכשיו... המאוורר של הספק נמצא בתחתית, אך התכוונתי שהכרטיס עצמו ממש נוגע בספק ואין לו מקום להיכנס לחריץ ה-PCI-E. אז מה שעלי לעשות זה לרכוש לוח אם חדש? דרך אגב, אני יכול לבחור כרטיסים מכאן http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=0&psn=000101&lid=1&leg=0 להחלפה... אולי הקירורים שלהם יעזרו לי, יורידו הטמפ'. מה דעתכם ומה הייתם לוקחים?

פורסם

JentuS לא ממש הבנתי מה הפליאה פה ? הרי ברור שהבעיה נובעת מהעובדה שלכרטיסים אין מספיק סירקולציה..וזה בגלל שהם מותקנים צמוד..

זה משהו שנאמר כבר..מה הפליאה :s07:

פותח התרד לא רואה כאן שום חידוש..תעלה את הRPM וזהו..

פורסם

אוקיי , מסכים , אבל דיברו פה יותר מידי מסביב לבעיה גם כשביברור רק מהתמונה אפשר לדעת מה הבעיה בלי ניחושים וזה מה שאני ראיתי ברגע שראיתי את התמונה , עכשיו , אתה אמרת שהוא צריך רק להעלות את הסל''ד של המאווררים וזהו , אז זה גם לא נכון , כמו שאמרתי מקודם בראש ובראשונה הוא חייב איכשהו להפריד את הכרטיסים ואילו העלאת הסל''ד זה כבר הדבר השני ואפשר לראות את זה רק כאופצייה נוספת בכדי להוריד את המעלות עוד , מה גם שלדעתי אם הוא לא יפריד את הכרטיסים ויעלה את הסל''ד בכרטיס העליון שהוא הקריטי מבחינת החום זה יכול להביא להרס יותר מהיר של הכרטיס או החלקים שבו כי מאוורר שיצתרך לעבוד בסל''ד יותר גבוה (והוא יהיה חייב) עקב העלאת המתח שהוא מקבל לשם כך יהיה חייב לקבל גם יותר נפח אוויר עקב זאת (ז''א יהיה חייב לשאוב לתוכו כמות אוויר יותר גדולה) ועדיין יהיה חסום ע''י הכרטיס התחתון שזה אומר שיהיה עוד יותר מאמץ על המאוורר וזה ממש לא בריא כמו שאמרתי קודם.

פתרון - קודם כל הפרדת הכרטיסים

יש לך כמה אופציות :

1. למכור את שני הכרטיסים כיד שנייה במחיר הכי גבוה שתוכל להשיג , אם צריך להוסיף כסף אז להוסיף ולהתחדש בכרטיס 6970 בודד במקום.

2. להחליף לוח אם שיתאים להפעלת שני הכרטיסים בלי הבעיה שישנה כעת.

3. האופצייה האחרונה ולדעתי הכי פחות הגיונית משתי הראשונות אבל היא גם אופצייה זה להחליף את המארז לאחד כזה שהספק בו ימוקם למעלה ולמטה לא תיהיה שום בעיה לשים את הכרטיס בסלוט האחרון או מארז אחר עם מיקום לספק גם למטה אבל שאיכשהו יהיה בכל זאת אפשרי מבחינת המיקום בלי בעיה להתקין את הכרטיס בסלוט האחרון ליד הספק.

אני לדעתי הייתי הולך במקרה הזה על האופצייה השניה . הייתי קונה לוח אם אחר שהכרטיסים יותקנו בו כמו שצריך ועל הדרך פשוט מתפנק מלוח אם חדש , אני פשוט לא רואה עוד פתרונות לבעייתך חוץ מהפתרונות שהצגתי , יכול ליהיות שמישהו יוסיף עוד משהו , אז ההחלטה היא בידך.

עריכה קטנה - הלינק שהבאת לנו עם מבחר של כרטיסים ואמרת שאולי אם תחליף לאחד מהם (במקרה שלך זה זוג) - זה לא פתרון

בדקתי ויזואלית את כולם והם כולם בעלי סלוט כפול והעובי שלהם כמעט זהה לאילו שבידך כיום ז''א שגם אם תבחר להחליף עדיין תיהיה לך בעיית התחממות חמורה בגלל שהמאוורר של הכרטיס העליון יהיה חסום לגמרי לזרימת אוויר תקינה או לפחות מינימלית (שגם זה לא יהיה לו) ע''י הגב של הכרטיס התחתון , תבין - חייב ליהיות מרווח הוגן בין הכרטיסים תמיד בכדי שהמאווררים יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך על מנת לקרר את הכרטיסים שלהם שזה חלק מאוד חם , מנעת מרווח טוב בין הכרטיסים = קיבלת בעיית התחממות רצינית ולא יעזור כלום חוץ מהפרדתם בכדי לקבל מרווח טוב ולהמנע מהבעיה שיש לך (התחממות אדירה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, יש כיוון.

1. אעדיף להישאר עם זוג כרטיסים, זאת בעיה למכור ולקנות HD 6970 2GB במקום.

2. אופציה טובה... אבל עד כמה זה יעזור? מה יהיה ההבדל מהלוח שיש לי כעת? (GA-X58A-UD3R).

3. נשמע לי טיפשי להחליף מארז שכזה, HAF 932 הוא אחד הטובים ביותר בשוק כרגע, אעדיף להישאר איתו. נלך על האופציה השניה.

דרך אגב, לעלות RPM זה לעלות גם את עוצמת הרעש... לא שמתי יותר מ-37%, לא ניתן לסבול את זה.

בנוגע ללינק, בכל מקרה אשמח לקבל תשובה אם זה יעזור (אפילו אם יעזור ממש מעט), הרי אני לא משלם על זה שום דבר...

קירור משופר = שקט יותר = אעלה יותר RPM מבלי לקבל יותר מדי רעש במקביל.

פורסם

פותח התרד כמו שציינתי כבר..אם אתה לא מעוניין לעלות RPM..אז תרכוש קירור לאחד מהכרטיסים וזהו..

זה יעניק לך טמפ' טובות יותר בכרטיס אחד..ויוריד גם את הטמפ' מהכרטיס האחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים