עבור לתוכן

מפרט ל HTPC

Featured Replies

פורסם

הי,

לאחרונה התחלתי להתעניין ב HTPC (כי זה נראה כמו הפתרון הטוב ביותר לניגון סרטים בטלוויזיה גם ברזולוציות גבוהות שמשלב רשת וכל העניין דיי גמיש).

כעיקרון מושך אותי מאוד לבנות אחד כזה, ממש מאפס מארז, ספק כח, מאווררים, כפתורים, צג וכד'. זה נשמע הרבה יותר מעניין ומאתגר וגם יותר זול (אם מזניחים את שעות העבודה).

מה אתם אומרים? כדאי?

בסטיקי מצאתי מפרט מומלץ:

מעבד AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz גרסת BOX

לוח-אם Gigabyte GA-880GM-D2H

זכרונות 1x2GB DDR3 1066Mhz/1333Mh

כונן קשיח SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ

מארז Enermax Laguna 300w

האם המפרט הזה באמת נחוץ? לא מספיקה ליבה אחת ו 1GB RAM? ואולי לשים את אחת מגרסאות ה HOME של Win 7? ומה כ"כ מיוחד ב Windows Media Center הזה שמלהבים ממנו?

בסך הכל עיקר הייעוד שלו זה להריץ סרטים דרך חיבור HDMI ישירות מההארד דיסק או מהרשת ואולי מעט גלישה באינטרנט.

תודה (:

פורסם

לבנות מארז בעצמך זה רעיון נחמד אם יש לך ידיים טובות - לך לפורום של יומני פרויקטים תראה יש שם לא מעט אנשים שבנו בעצמם מארזים ותקבל קצת רעיונות .

ולא ציינת מה התקציב שלך

פורסם
  • מחבר

כן זה מעניין, אני אציץ שם.

עניין התקציב הוא שהייתי רוצה לסגור את זה בכ-600 שח שזה פחות או יותר למעבד ולוח אם כמו שמצוין בפרט, אך זה יתאפשר רק אם אבנה ואאלתר את השאר בעצמי. אחרת אצטרך להקצות יותר, ככה או ככה לא מעל ל 1000 ש"ח.

פורסם

לשאלה שלך אין תשובה אחת, כי זה מאד משתנה בהתאם לפורמטים שמנגנים והCODECים שבהם אתה משתמש. אני צריך לראות אם הHTPC שלי בסלון מנגן תכני HD כמו שצריך עם GT220 ופנטיום 4 3GHZ, למרות שאפילו לו יש 2GB זיכרון (למרות שמחירי הזיכרון נמוכים היום בלאו הכי).

שני הHTPCים שלי בבית הם למעשה מחשבים ישנים שהיו לי בבית והוסבו לטובת שימושי HTPC. הפנטיום D במהירות 2.8GHZ עם כרטיס HD4350 מנגן תכני HD בלי בעיה - ניסיתי רק BD RIP לא זוכר את הפורמט אבל זה היה 720P, והוא עשה את זה בלי שום בעיות.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא מבין בכל נושא ה CODECים. אני רוצה להתבסס על הכ. מסך של הלוח אם (ללוח שהצגתי במפרט יש חיבור HDMI).

יפה. חבל ש RSM עקצו לי את הפנטיום D 3.0 שהיה לי \:

אשמח אם תבדוק לי אם הוא יכול לנגן 1080P.

תודה.

פורסם

"עקצו לי את הפנטיום D 3.0"

1. למה אתה מתכוון ב"עקצו"?

2. אם כבר אז למה שמישהו יעקוץ PENTIUM D?

3. עקרונית אם אנחנו מדברים על ה880G, אז כן, הוא מסוגל לנגן תכני HD.

פורסם
  • מחבר

לאחרונה החלפתי אצלהם מעבד ולוח אם והם עקצו לי את המעבד וגם את הזיכרונות. למרות שאת הזיכרונות הצלחתי לקבל בחזרה.

זה מה שהזדמן להם.

כן אנחנו מדברים על אם Gigabyte GA-880GM-D2H

אם לא היה כך אז היה דיי מוזר שיש לו יציאת HDMI.

פורסם

1. לא חסרים לוחות עם HDMI.

2. אם החלפת חלקים, אני לא מבין למה לא לקחת את החלקים הישנים שלך איתך?

פורסם
  • מחבר

כי הם שיחקו אותה כאילו הם כבר זרקו את זה. רק את הזכרונות הצלחתי להוציא מהם.

זה נראה לכם משמעותי:

http://geeknizer.com/1080p-minimum-requirements/

ה CoreAVC כזה משמעותי?

פורסם

אתה צריך לעמוד על מה שמגיע לך ושייך לך.

אגב, יש לי X2 240 ובדקתי אותו עם המובנה שב780(HD3200, חלש יותר ממה ש יש ב880) והוא מריץ לי HD בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים