עבור לתוכן

שאלה | השמשת הליבה הרביעית וניצול זיכרון

Featured Replies

פורסם

הי,

שמעתי פה ושם על כך שבחלק מהדגמים אפשר להשתמש גם בליבה הרביעית במעבדי ה 3 ליבות של AMD ושניתן לנצל יותר RAM למרות שאני מריץ 32Bit.

זה נכון? מסוכן לנסות? כדאי בכלל?

להלן המפרט שלי:

Windows 7 Home Premium 32Bit

AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz

Gigabyte GA-MA78LMT-US2H

2x 2GB DDR3 Trancesed

ATI Radeon HD 3850

תודה רבה (:

פורסם

בלוח שלך אין אפשרות לפתוח את הליבה הרביעית.

לגבי ניצול הRAM, כמה מנצלת המערכת כרגע?

פורסם
  • מחבר

סתם לידע כללי איזה לוחות אם תומכים?

מנצלת 3.25GB

פורסם

למיטב ידיעתי הלוח דווקא כן אמור לאפשר את פתיחת הליבה (מכיל גשר דרומי מסוג SB710).

אם יש לך ב-BIOS אפשרות של Advanced Clock Calibration (או ACC) תוכל לנסות לפתוח את הליבה. זה לא כרוך בסיכון אך אין שום הבטחה שהליבה תיתפתח או שגם אם היא תפתח אז שהמערכת תהיה יציבה.

לגבי הזכרון, לדעתי אל תתקין שום טלאי או "תיקון" למצב. לא רואה בזה טעם. ניתן להגיד שברוב המקרים מי שעובד עם מערכת בארכיטקטורה של 32 סיביות לא זקוק ליותר מ-4GB של זכרון (כמובן שזאת קצת הכללה וייתכנו מצבים אחרים אך הם די נדירים), ולעומת זאת מי שזקוק ליותר מ-4GB פשוט מתקין מערכת בארכיטקטורה 64 סיביות.

פורסם
  • מחבר

אחי עשיתי את מה שאמרת היה שם

Advanced Clock Calibration

הוא היה על DISABLED, שיניתי ל ALL CORES

והמחשב עכשיו לא נדלק בכלל. מה לעזאזל איך מתקנים את זה? \= אמרתם שזה לא יכול לעשות נזק \=

פורסם

מה זה לא נדלק? הוא לא מקבל מתח? המאווררים לא מסתובבים לא נדלקות נורות על לוח האם?

אם כן, אז אין קשר לפעולה שעשית.

אם המערכת כן מקבלת מתח אבל לא עוברת POST, סימן שהפעולה לא הצליחה. פשוט תאפס את ה-BIOS באמצעות המגשר (ג'אמפר) או הוצאת הסוללה. פרטים מלאים תוכל למצוא בחוברת לוח האם.

ולא ככה ניגשים לפעולה שכזאת. קודם קוראים מידע ומוודאים מהן ההגדרות שאתה צריך לשנות ב-BIOS כדי להשיג את התוצאה הרצויה, אולי אפילו יש צורך לעדכן BIOS, ורק אז ניגשים לביצוע הפעולה. את התשובה שעניתי לך עניתי בהנחה שמדובר בשאלה תיאורטית. לשנות הגדרות ב-BIOS, או בכלל, בלי שיודעים בדיוק מה הן עושות, זאת לא הדרך.

פורסם
  • מחבר

כן, הוא פשוט לא נדלק. שום דבר לא קרה.

טוב למזלי המחשב קצת יותר מתוחכם ממה שחששתי, הוא שחזר את ההגדרות של הביוס איכשהו.

תודה על ההסבר, אני פשוט מוותר על כל העניין וזהו חח

פורסם

למיטב ידיעתי הלוח דווקא כן אמור לאפשר את פתיחת הליבה (מכיל גשר דרומי מסוג SB710).

אם יש לך ב-BIOS אפשרות של Advanced Clock Calibration (או ACC) תוכל לנסות לפתוח את הליבה. זה לא כרוך בסיכון אך אין שום הבטחה שהליבה תיתפתח או שגם אם היא תפתח אז שהמערכת תהיה יציבה.

בדקתי באתר שלהם ואתה צודק, משום מה כשפגשתי לוח כזה לפני שנה+ לא שמתי לב לאפשרות כזו..

פורסם
  • מחבר

חח עם כל הכבוד לגשר הדרומי הזה זה כמעט השבית לי את המחשב, מסוכן מאוד ונראה שזה בכלל לא עובד.

פורסם

זה לא השבית ולא היה משבית לך את המחשב, זה הפיך לגמרי גם אם זה לא מצליח. הסיכון הכרוך בזה הוא אפסי כאשר יודעים מה עושים ומוודאים שהמערכת מאפשרת את זה גם מכל בחינה אחרת. הנקודה שחשוב להבין פה היא שיש להבין מה עושים ולא ישר לרוץ ולשנות הגדרות בלי שיודעים על מה הן משפיעות ומה הן עושות. כי כשאין שום מושג מה המשמעות של השינויים שאתה מבצע, זה מה שמסוכן ועלול להשבית או לגרום נזק (רוב הפעמים הפיך) למערכת.

פורסם

זה עובד מניסיון עם 2 מחשבים שאני אישית ביצעתי את זה עליהם

יש מעבדים שהליבה הרביעית פשוט לא תקינה ולכן המחשב לא עובד לאחר ביצוע הפעולה ויש כאלה שהליבה נסגרה בגלל צורך במעבדי 3 ליבות נוספים והיא תקינה לחלוטין כאלה אפשר בקלות לפתוח ולעבוד עם המחשב כך שנים רבות

פורסם
  • מחבר

זה עובד מניסיון עם 2 מחשבים שאני אישית ביצעתי את זה עליהם

יש מעבדים שהליבה הרביעית פשוט לא תקינה ולכן המחשב לא עובד לאחר ביצוע הפעולה ויש כאלה שהליבה נסגרה בגלל צורך במעבדי 3 ליבות נוספים והיא תקינה לחלוטין כאלה אפשר בקלות לפתוח ולעבוד עם המחשב כך שנים רבות

אוקיי, מעבר לזה מה במקרה הספציפי שלי, האם זה אפשרי?

בכלל זה לא יותר קשור ל OC ומודינג? לשאול שם?

אני פשוט לא רוצה לצאת נזק עוד פעם. אני לא מבין ברמה גבוהה מספיק כפי ששמתם לב חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים