עבור לתוכן

נקודות וקווים מוזרים על המסך וקיפאון

Featured Replies

פורסם

במספר הימים האחרונים התחילו להופיע כל מיני היבהובים מוזרים על המסך שנראים כמו נקודות או קווים כאלה שבאים והולכים. בנוסף, לפעמים המסך נהיה שחור ואומר שאין אות ואז חוזר תוך כמה שניות. ההידרדרות האחרונה היא שלעיתים די קרובות המסך קופא, אי אפשר להמשיך, וצריך לעשות reset (קרובות מספיק בשביל שאני לא אוכל להשתמש במחשב בצורה נורמלית). יש לציין שאני רואה את הנקודות המרצדות האלה עוד כשהביוס מופעל וגם כאשר מופיע מסך הטעינה של Windows.

הדבר שלדעתי גרם לזה היה שאח שלי התקין את המשחק Need For Speed World (משחק חינמי מהאתר הרשמי של EA). לא יודע איך זה קשור, אבל לפני זה לא היו בעיות בתצוגה בכלל ועכשיו אני לא יכול להשתמש במחשב הזה. לפני שהמסך התחיל לקפוא עוד הספקתי להסיר את ההתקנה של המשחק אבל זה לא עזר.

ניתקתי וחיברתי מחדש את כבל החשמל וה- VGA וזה לא עזר. בנוסף גם חיברתי את המחשב הנייד שלי למסך והמסך הראה את התצוגה בלי שום בעיות. זה אומר כנראה שהאפשרויות מצטמצמות לכרטיס המסך ולספק הכוח. אני חושד גם בספק הכוח כי לפני מספר ימים באמצע שאח שלי שיחק המחשב פשוט נכבה בצורה רגילה, בלי הודעה מיוחדת או שגיאות וגם בלי מסך סיום של Windows, פשוט כאילו לחצנו על כפתור ההדלקה (ולא, אף אחד לא לחץ עליו). ניסינו להדליק עוד פעם את המחשב והוא לא נדלק. ניתקתי וחיברתי את כבל החשמל והוא שוב עבד. אני לא חושד בדרייבר של כרטיס המסך כי כמו שאמרתי ההיבהובים מופיעים עוד בשלב הביוס בהפעלה.

כרטיס המסך הוא ATI Radeon X1650 Pro. מערכת ההפעלה היא Windows XP SP3. ספק הכוח הוא 500W של חברה לא מוכרת.

מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי לטפל בתקלה?

פורסם

נשמע כאילו הכרטיס מסך סיים את הקרירה שלו אבל אי אפשר לדעת בוודאות עד שלא תבדוק אותו על מחשב אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים