עבור לתוכן

מחשב מקריס תוכניות ונתקע בפירמוט

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה קשה עם המחשב וזה מחשב חשוב ללימודים...

אם מישהו יצליח לאבחן לי את התקלה אני אהיה אסיר תודה כי זה ממש רציני...

המחשב זורק לי את ההודעה שצירפתי בתמונה, כאשר בהתחלה הוא היה עושה את זה רק כאשר הייתי פותח יישום כלשהו ואז ההודעה היתה מופיעה וסוגרת לי את אותו היישום, וכעת ההודעה סתם מופיעה ומונעת ממני לתפקד עם המחשב...

ניסיתי לפרמט (לא ב-quick) והתוצאה היתה שהוא נתקע (לילה שלם) על 20%. היום בבוקר ניסיתי לפרמט אותו (עם quick ) והתוצאה היתה סיום הפירמוט בהצלחה.

האם הלך ההארד דיסק או שאולי ה-motherboard (מקווה שלא) הלך ? :'(

תודה !

[attachment deleted by admin]

פורסם

ניסיתי לפרמט (לא ב-quick) והתוצאה היתה שהוא נתקע (לילה שלם) על 20%. היום בבוקר ניסיתי לפרמט אותו (עם quick ) והתוצאה היתה סיום הפירמוט בהצלחה.

שלום,

עצם זה שאתה אינך מצליח לפרמט אותו בפרמוט רגיל אלא רק ב-QUICK צריך להדליק נורה אדומה לגבי הדיסק הקשיח (סבירות גבוהה) או הבקר (ברב המקרים מוכלל בלוח אם - סבירות נמוכה יותר)

איזה דיסק קשיח יש לך? חברה ודגם - לרב החברות יש כלי ייעודי שלהם לבדיקת הדיסק ברמה נמוכה - זה הדבר הראשון שהייתי עושה עוד לפני התקנת מערכת ההפעלה

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

היי גבריאל,

תודה על התגובה המהירה !

הדגם הוא: WD3200AAKS של Western Digital.

האם במקרה שהלך הבקר (יש לי 8 Sata's ב-motherboard) יעזור רק להחליף כניסת SATA או שהלך כל הבקר ?

מצ"ב תמונות מחשידות שהצלחתי לתפוס לפני שהמחשב נתקע לגמרי, האם יש לזה משמעות ?

פורסם

תעזוב כרגע את הבקר ותבדוק קודם כל את מה שסביר - הדיסק

צרוב את זה כ-IMAGE ותאתחל ממנו את המערכת לגבי

http://support.wdc.com/download/dlg/Diag504fCD.iso

לגבי השאלה על הבקר - אני לא יודע איזה לוח אם יש לך - אך מידי פעם לוח אם מאוד ישן (ואת זה אני מסיק די בניחוש לפי הגודל והגיל של הדיסק שלך) כדאי להחליף ולא לקנות בקר חיצוני (עלות תועלת).

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את הבדיקה וצירפתי את התוצאות.

האם לפי התוצאות ניתן לומר חד משמעית שיש להחליף את הכונן או שיכול להיות שהבעיה היא גם אבק ?

ומה לגבי התייחסות לתמונות בתגובה הקודמת שלי ? האם זה מצביע על בעיה בלוח האם ?

תודה !!

פורסם

ביצעתי את הבדיקה וצירפתי את התוצאות.

האם לפי התוצאות ניתן לומר חד משמעית שיש להחליף את הכונן או שיכול להיות שהבעיה היא גם אבק ?

ומה לגבי התייחסות לתמונות בתגובה הקודמת שלי ? האם זה מצביע על בעיה בלוח האם ?

תודה !!

שלום לך שוב

סט התמונות הראשונות לא נראה לי כרלוונטי לעניין.

לעומת זאת הבדיקה על הדיסק אומרת בצורה די חד ממעית שהגיע יומו

אם אתה רוצה "למסמר" את זה - בדוק את הדיסק במחשב אחר - אם אתה מקבל אותם תוצאות - זרוק אותו לים (הכונן הוא כונן BLUE - ולכן לא צריך לצבוע אוו בכחול לפני כן...)

פורסם
  • מחבר

אין צורך למסמר, היום המחירים מאוד אטרקטיביים שלא שווה להתחיל להתעסק איתו בכלל. לפחות למדתי ככה איך בודקים כמו שצריך כונן קשיח.

כמה שאלות:

האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מכניסה למצב hibernate 5-10 פעמים ביום במשך השנה וחצי - שנתיים האחרונות ?

על איזה כונן אתה ממליץ בטווח של עד נניח 300ש"ח בנפח רצוי של 1TB (או שהגזמתי עם הדרישה ומדובר בלא איכותיים) ?

ושאלה נוספת, איך אני מוודא שלוח האם תקין ? יש איזו בדיקה או משהו שיצביע על זה ?

פורסם

לפחות למדתי ככה איך בודקים כמו שצריך כונן קשיח.

-- אני שמח בהצלחה בהמשך --

כמה שאלות:

האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מכניסה למצב hibernate 5-10 פעמים ביום במשך השנה וחצי - שנתיים האחרונות ?

-- לא, אני מכניס דיסקים למצב נימנום לפעמים 10 פעמים ביום --

על איזה כונן אתה ממליץ בטווח של עד נניח 300ש"ח בנפח רצוי של 1TB (או שהגזמתי עם הדרישה ומדובר בלא איכותיים) ?

-- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741875 דיסק קשיח נחמד ביותר יש לי 2 כאלה - בלי שום בעיות--

ושאלה נוספת, איך אני מוודא שלוח האם תקין ? יש איזו בדיקה או משהו שיצביע על זה ?

-- זה כבר שאלה די טריקית - ישנן תוכנות בדיקה רק שהם עולות הרבה כסף, ובד"כ אם כל מה שאתה עושה זה עם מחשב אחד לא שווה לך לקנות אותם. אך אם תחליף את הדיסק וגם הוא יציג אותן בעיות תדע בוודאות גבוהה יותר שהבעיה היא בבקר --

פורסם
  • מחבר

זה ספין מפתיע, הייתי בטוח שהשולטות בשוק הן WD , SEAGATE... במיוחד הסדרה הירוקה של WD...

האם יכול להיות שהלוח אם דפק את הכונן ושכונן אחר יכול להידפק בשנית ?

כאשר אתה אומר שאם הבעיה חוזרת אז סבירות גבוהה לבקר אתה מתכוון לכלל יציאות ה-SATA או ליציאה ספציפית ואז אם אחבר ליציאת SATA אחרת זה ישתנה ? :silly:

פורסם

זה ספין מפתיע, הייתי בטוח שהשולטות בשוק הן WD , SEAGATE... במיוחד הסדרה הירוקה של WD...

--- באופן ספציפי - אני לסיגייט לא מתקרב (בסדרות הביתיות הכוונה בשרתים אני דווקא אוהב אותם) כבר יותר מ-15 שנה, הספיק לי יש להם מוניטין רע מאוד ---

כאשר אתה אומר שאם הבעיה חוזרת אז סבירות גבוהה לבקר אתה מתכוון לכלל יציאות ה-SATA או ליציאה ספציפית ואז אם אחבר ליציאת SATA אחרת זה ישתנה ? :silly:

--- קשה לי להאמין שמדובר ביציאה ספציפית תקולה - זה ממש סבירות נמוכה, יותר סביר שזה יהיה הבקר , אך שוב כמו שהצעתי לך מלכתחילה בדוק את הדיסק במחשב אחר ואז תהיה "יותר חכם" ---

פורסם
  • מחבר

ואם הכונן שהצעת לא בנמצא, האם אתה יכול להמליץ לי על 2 נוספים או לחילופין לומר לי מה חוות דעתך לגבי הסדרה הירוקה של WD ?

תודה !

פורסם
  • מחבר

מקפיץ :jump: זה די דחוף....

פורסם

הסידרה הירוקה של WD מאוד איטית לא מומלץ.

פורסם

יש כוננים מומלצים בסטיקי אמצעי איחסון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים