עבור לתוכן

ערב טוב - צריך הכוונה לקראת רכישת כ"מ חדש וספק שיתאים לו

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם ותודה מראש לאלו שיעזרו .

עקב בעיות חוזרות ונשנות בכרטיס המסך שלי (כרטיס מאוד פשוט שכל הזמן עושה בעיות) החלטתי שנמאס ואני אשדרג אותו לכרטיס יותר נורמלי

שיאפשר לי שימוש יותר נוח (אני מודע שאני אצטרך כנראה גם ספק חדש מכיוון שהספק שלי ג'נרי).

החומרה הקיימת - (בערך , אני לא יכול לבדוק מכיוון שהכרטיס כרגע לא מעביר סיגנל למסך אז אין לי אפשרות להעלות WIN7)

מעבד: Q9400

זיכרון : 2X2GB 800Mhz DDR 2

ספק : 300W EZCOOL

כרטיס מסך :NVIDIA 9400GT

לוח אם :לא זוכר בדיוק ,שקר כלשהוא של MSI

מסך:סמסונג 23" (לא זוכר את הסדרה) רזולוציה מקסימלית 1680x1050 אני חושב

מארז : MID TOWER ( 410 x 190 x 450)

בגדול אני מכוון לאיזור ה1500 ש"ח כולל הספק והעבודה .אני גר בחיפה אז נא לקחת בחשבון אם ממליצים על חנות ספציפית.

התקווה שלי היא שמשחקים ירוצו ברזולוציה המקסימלית שלי על ההגדרות המקסימליות בצורה חלקה (אם זה אפשרי , אם לא אני אשמח לשמוע למה ).

בנוסף תמיכה בDX11 ובפענוח חומרה של תכני HD כולל פורמטי הסאונד החדשים , חיבור HDMI 1.4 .מקווה שזכרתי הכל ושוב תודה מראש

פורסם

שלום לך אוריאל, ההצעה שלי היא כזו:

ספק כוח

כרטיס מסך

אך הייתי ממליץ לך לבדוק אם לוח האם שברשותך תומך CF-SLI.

יתכן שיש אפשרות יותר משתלמת לך.

פורסם
  • מחבר

1.תודה רבה על ההעצה זה בערך גם מה שאני חשבתי

2.לגבי CF\SLI אני בטוח כמעט ב100% שלוח האם שלי לא מאפשר וגם אם כן לעשות SLI עם 9400GT לא נשמע לי קורץ כל כך . . .

רק שאלה אחת -

אני די בטוח שחיבורי בPCI-E אצלי הם X8 ,זו לא בעיה , נכון ?

פורסם

570 יבוא לך ממש יותר ממצוין,את גם תצטרך לעשות אוברקלוק למעבד שלא יגביל לך את הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

כמה דברים:

1.אוברקלוק - לדעתי לא אפשרי עקב מגבלות לוח האם

http://www.msi.com/product/mb/G31M2-V1.html

זה הלוח - לדעתי חוץ מלשנות מתחים לזכרונות אין יותר מדי אפשרויות (אם אני טועה תקנו אותי) וגם אני לא בטוח כמה המעבד שלי (Q9400) מצטיין בזה...כשקניתי את המחשב לא הייתי מודע לעולם האוברקלוק , בנוסף אני מניח שאני אצטרך תוספות קירור רציניות שאם הן יעלו יותר מדי זה כבר לא יאפשר את זה.

2.בעיה בתאימות - במקרה עברתי היום ליד חנות מחשבים ושאלתי על הGTX560 .נאמר לי שבלוח האם שלי אמנם יש חריץ PCI EX16 אבל הוא מגרסא 1 וכל הכרטיסים החדשים יעבדו אך ורק עם PCI E 2.0 לפחות ...אם זה נכון זה די מבטל את כל האפשרויות שלי אני מניח ...אז אני ממתין לתשובה מקצועית ממישהו כאן.

תודה שוב על העזרה והמשך יום נעים

פורסם

2. עבדו עליך. אין שום בעיה להשתמש בכרטיס מסך חדש שתומך ב PCI-E 2.0 עם לוח שתומך רק ב PCI-E 1.0.

פורסם
  • מחבר

קצת קשה לי להאמין שהוא עבד עלי . . .סה"כ יש לו אינטרס למכור לי , כנראה זה נבע מחוסר ידע.

בכל מקרה - אתה בטוח ב100% במה שאתה אומר ? בנוסף , זה לא יפגע בביצועים של הכרטיס ?

פורסם

אז אולי הוא טעה. בכל אופן יכול להיות לו אינטרס - שאם אתה ממש צריך את הכרטיס אולי תרצה לקנות מחשב חדש (או לפחות לוח אם).

לי בעצמי יש כרטיס חדש תומך PCI-E 2.0 שיושב על חיבור PCI-E 1.0, אז כן, אני בטוח.

מלבד זאת, PCI-E 1.0 X16 אמור להיות מהיר מספיק לכל כרטיס מודרני, כך שזה לא אמור לפגוע בביצועים (גם אם במקרים ספציפיים כן, מדובר באחוזים בודדים לכל היותר).

פורסם

מחזק את הבחור מעל...

כניראה שהבחור מהחנות סובל מחוסר ידע קל, יש תמיכה אחורנית, אין איבוד ביצועים גם עם כרטיסים מאוד מאוד חזקים...

לרזולוציה שלך ( 1680 ? ) הייתי הולך על GTX460 / HD6850, אפשר להשיג אותם דיי בזול היום 600~ שקל.

פורסם

למה להתפשר על הGTX 460 / HD 6850 ? הוא אמר שהתקציב שלו 1500 ש"ח כולל ספק, הוא יכול ללכת על GTX 560 TI SOC.

פורסם

הכי הרבה בתקציב:

כרטיס מסך:

[..] HIS 6950 IceQ X Turbo 2GB GDDR5 HDMI/2xDVI/2xMini DP ₪1236

ספק כוח:

[..] ANTEC EARTHWATTS 500W - זמין במלאי ₪262

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1498

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם אני לא אוגבל יותר ויותר ע"י המעבד ככל שאני אעלה ברמה של כרטיס המסך ? ואם כן , אז מה הכרטיס הכי משתלם לקחת.

מן הסתם , אם הצרכים שרשמתי בהודעה הראשונה יכולים להתמלא ע"י הוצאה יותר קטנה מה טוב , אבל אם לא אז המגבלה היא אכן 1500 ש"ח.

אני ארשום שוב את הצרכים שלי למי שאין כוח לקרוא מההתחלה :

1.ברזולוציה של 1650X1080 הרצה של משחקים (בעיקר FPSים למינהם) בהגדרות הכי גבוהות ללא שום בעיות ריצודים האטות תקיעות וכו' .

2.האצת חומרה של תכני HD כולל בלוריי מלא כולל פורמטי הסאונד החדשים כולל תמיכה מלאה בתלת מימד על גבי HDMI 1.4

3.תמיכה מלאה בDX11.

אם מישהו יוכל להדביק כאן איזה לינק לבנצ'מארק שמשווה בין הכרטיסים שהצעתם אני אודה לו מאוד אני פשוט לא מכיר יותר מדי אתרים , בנוסף כמובן אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.כמובן שאם אין צורך להוציא 1500 ש"ח ועדיין אפשר לקבל את כל מה שדרשתי אני אשמח מאוד אבל בכל מקרה אני לא מוכן להתפשר על הדרישות האלו.דבר נוסף , כרגע אני נוטה לכיוון NVIDIA בגלל התמיכה בCUDA (יכול לשמש אותי בעבודה) , האם לATI יש כלי דומה המאפשר שיעבוד הGPU למשימות עיבוד כמו הCUDA ?

שוב תודה על העזרה ובוקר טוב.

אגב לפי הסקירה כאן באתר ה6950 נופל מה560 ti בכל פרמטר...פריימים בכל המשחקים שבדקו , טמפ' עבודה בכל מצב ,רעש בכל מצב , צריכת חשמל בכל מצב . . .אז למה אתה מחשיבים אותו עדיף ?

פורסם

אם אתה צריך CUDA לך ללא ספק על 560TI. הוא באותו רמה כמו 6950 ברזולוצייה שלך ועולה פחות. פשוט ה-6950 אוברקלוקר טוב יותר.

הוא יריץ לך 99% מהמשחקים על הגדרות גבוהות וחלק.

תכני HD אין בכלל מה לדבר, גם כרטיסי מסך ב-300 ש"ח יעשו את העבודה.

תומך כמובן ב-directX11

פורסם
  • מחבר

ok

אם לעזוב רגע את הCUDA בצד , אני לא מתכנן לבצע אוברקלוק ולא משנה לאיזה כרטיס - אני מבין שללא אוברקלוק אין כל הבדל לטובת ה6950 ?

פורסם

ישנם כמה הבדלים בין כרטיסים של NVIDIA לאלה של AMD. למשל eyefinity ב-AMD ו-physx בNVIDIA ועוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים