עבור לתוכן

מערך RAID על לוח ph67-ud3-b3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי את הלוח הנ"ל, ויש עליו כבר מערך RAID אחד (raid 0).

רציתי לדעת אם יש אפשרות לקנות עוד 2 הארדיסקים ולהוסיף עוד מערך של raid 0.

(בסך הכל 2 מערכי RAID).

ניסיתי להכנס להגדרות של הבקר וליצור עוד מערך הוא רשם לי "אין מספיק מקום", השאלה אם הוא פשוט זיהה שאין הארדיסקים נוספים או שפשוט אי אפשר ליצור עוד מערך.

אשמח לעזרה!

פורסם

זה כנראה כי אין עוד כוננים.

בדרך כלל ניתן ליצור מספר מערכים מקבילים, מה שלא ניתן לעשות זה להוסיף כונן למערך קיים מבלי ליצור את המערך מחדש ואז לאבד את התוכן.

אך כל זה בערבון מוגבל, זה נכון בתיאוריה, ייתכן שבתוכנית השירות של הבקר שבלוח הנ"ל יש מגבלות מסוימות. אני מניח שפרטים מלאים יותר תוכל למצוא בחוברת לוח האם.

פורסם
  • מחבר

אני באמת ינסה לבדוק מה עשיתי עם החוברת של הלוח.

בכל מקרה אני יקנה 2 הארדיסקים וינסה, אני מקווה מאוד שזה יעבוד זה לא היה לוח זול.

תודה, שבוע טוב!

פורסם

אני באמת ינסה לבדוק מה עשיתי עם החוברת של הלוח.

אם אתה לא מוצא, או אפילו ללא קשר, תוריד אותה פשוט מאתר היצרן.

אגב, למחיר הלוח אין כל קשר לתכונה מסוימת או לאופן שבו היא ממומשת בפועל. באופן עקרוני לא צריכה להיות לך בעיה אם מדובר בלוח מהשנים האחרונות.

פורסם
  • מחבר

הורדתי מהאתר שלהם את החוברת ובדקתי.

כתוב שהאפשרויות לRAID מופיעות בהתאם למספר הכוננים שאני יוכל ליצור איתם מערך.

מה שאומר שכניראה בגלל שיש לי רק הארדיסק אחד נוסף הוא לא מאפשר לי בכלל לעשות create כי אין אפשרות ליצור מערך עם הארדיסק אחד.

אני יקנה בשבוע הבא 2 הארדיסקים ונקווה שלא יהיו בעיות.

בהנחה ואפשר ליצור עוד מערך RAID, נראה לך זה יעמיס יותר על הבקר והביצועים של 2 המערכים יהיו פחות מביצועים של מערך 1?

תודה על העזרה!

פורסם

הבקר הזה הוא גם ככה לא בקר RAID "אמיתי", אז ככה שמלכתחילה הוא פחות מצטיין בהיבטים מסוימים.

אני לא חושב שתהיה פגיעה מובחנת בביצועים. הבקר אמור, לפחות בתיאוריה, להיות מסוגל להתמודד עם מערך RAID של כל חיבורי ה-SATA שהוא מציע, ללא איזו ירידה חדה בביצועים. מצד שני, פגיעה מסוימת בביצועים תיתכן, קשה לדעת ולקבוע מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים