עבור לתוכן

איך הלוח אם ga-ph67-d3-b3 של גיגה בייט ושדרוג המחשב עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום מיכיוון שהמעבד שלי נישרף אני משדרג את המחשב שלי הבסיס בנתיים הוא:

מעבד:intel core i5-2500K 4X3.3GHz 6MB 1333MHz 1155 box

לוח אם:ga-ph67-d3-b3 של גיגה בייט

וזכרונות:kingstone hyper X 2048MB 1600MHz ddr3 ck9 שתיים כאלו

עכשיו השאלה שלי היא על הלוח אם איך הלוח אם הזה יש איתו בעיות איזה לוח אם אחר יש לכם להציא שיש בו USB3 ושלא יהיה יקר בהרבה מהלוח הזה.איזה הצעות יש לכם לשינוי פה מעבד אחר,זיכרונות,לוח אם אבל הכי חשוב לי זה שתגידו מה דאתכם על הלוח אם הזה אני רוצה ביום ראשון-שני ללכת לקנות את החלקים תודה רבה ושבת שלום :)

עריכה: התקציב הוא עד 2000 ש"ח פחות או יותר אני מעדיף לחסוך אני חייב שיהיה את המעבד הזה (אבא שלי מוכן רק אינטל לא מסכים לAMD)

השאלה העיקרית שלי היא על הלוח אם,אם יש בו תקלות ואם הוא טוב לOC מתוכנן לעשות OC שיתחיל מקל וניראה לאן זה יתקדם.

פורסם

מספיק בהחלט זיכרונות 1333

USB3 זה גימיק אין כיום ציוד שיכול לנצל את זה

פורסם

^ זה לא נכון. יש כבר התקנים בעלי ממשק חיבור USB 3.0 (כוננים חיצוניים לדוגמה) ולאט לאט הוא יהפוך לתקן (יחליף את ה-USB 2.0 לגמרי).

כך שבהחלט יש הגיון בלקנות היום לוח עם חיבורים כאלה (בייחוד כשרוב הלוחות לפלפטפורמה הנ"ל מגיעים עם חיבורים כאלה ממילא).

fenix5545, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית פשוט נסח בה את השאלה העיקרית שלך והוסף את התקציב במקום לכתוב שיש לך שאלה או שיש פרטים בפנים.

כמו כן, מהן הדרישות שלך מלוח האם (כמות וסוג חיבורים), האם מתוכנן OC? מהו התקציב ללוח?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה ושניתי את הכורת.

יש לי דיסק קשיח נייד אם USB3 בעיקר בשבילו אני רוצה את הUSB3 ולעתיד מתוכנן לעשות OC קל בנתיים יכול להיות שיהיה יותר כבד בהמשך אני רוצה שיהיה בו 4 חיבורים לזיכרון ראם אם דואל צ'נאל ומעדיף שיהיה בו 2 מקומות לכרטיסי מסך (זה לא חובה) ושיהיו לו כמה חיבורים לחומרה נוספת כמו כרטיס רשת אל חוטית וכרטיס קול וכו. אין ממש תקציב ללוח אם המעבד עולה בסביבות ה1000 ש"ח יש לי פחות או יותר 2000 להכל ה1000 צריכים להספיק ללוח אם וזכרונות של 4 גיגה אני אישית מעדיף כאלו שיש להם קירור מובנה עליהם ו2 של 2 גיגה.

פורסם

1. אם מתוכנן OC הלוח אם שברחת לא מתאים מכיוון שהוא לא יאפשר לך לבצע OC.

2. אני מציע לך לשקול שוב את כדאיות השימוש במערך מרובה כרטיסים (לאור חסרונותיו היחסיים), על אחת כמה וכמה אם אתה לא מתכוון להשתמש בו כבר עכשיו).

3. אין לך צורך להתעקש על לוח דווקא עם 4 חריצי זכרון. ההבדל בין עבודה בערוץ כפול לבודד הוא קטן עד לא קיים (ברוב המקרים פשוט זניח) ולדעתי היום מודול בודד של 4GB זול יותר משני מודולים של 2GB. רק תקפיד שהזכרון שאתה קונה עובד במתח של עד וכולל 1.5V.

לגבי הלוחות

ASrock Z68 pro 3 (או Pro 3-M) הוא לוח משתלם למדי.

גם GA-Z68MA-D2H-B3 הוא לוח טוב שאפילו מאפשר שימוש במערך מרובה כרטיסים. החסרון היחסי שלו הוא שאין בו חריצי PCI אלא רק PCIe.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה מה אם הלוח הזה GA-Z68A-D3-B3 שוב תודה רבה על העזרה

עריכה:אני צריך שיהיה בלוח חיבור PCI ולא רק PCIe

פורסם

אתה צריך להבין שאין כזה דבר לוח-אם טוב ולוח-אם שאינו טוב. יש לוח-אם שמתאים לדרישות שלך וכזה שפחות.

לכן תעבור על מפרט הלוחות באתר היצרן ותבדוק שהלוח מכיל את כל מה שאתה צריך (כמות וסוג חיבורים). כשאתה מוצא את הלוח הזול ביותר שעונה כל הדרישות שלך, זה הלוח בשבילך.

בלוח GA-Z68A-D3-B3 היצרן בחר שלא לממש את האפשרות להשתמש בליבה הגרפית המובנית (אין יציאות וידאו). אם זאת לא מהווה דרישה מבחינתך, שווה לך לבחון גם מהו מחירם של לוחות P67 מקבילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים