עבור לתוכן

חיבור צג מחשב + טלוויזיה עם רזולוציות שונות למחשב

Featured Replies

פורסם

מה המצב,

אני מחפש צג מחשב בשביל מערכת קיימת שכרגע אמצעי התצוגה בה הוא רק טלוויזיה Philips FullHD 1920x1080.

האמת שאני לא צריך צג טוב במיוחד, הוא יהיה בעיקר לעבודה משרדית, בשביל סרטים ומשחקים יש את הטלוויזיה, ככה שהתחלתי להסתכל על מסכים פשוטים ברזולוציה נמוכה יותר מ-1920x1080, או גם ביחס תמונה שאיננו 16:9.

בגדול השאלה שלי היא - מה קורה אם יש שני אמצעי תצוגה עם רזולוציות / יחס תמונה שונים ?

למיטב הבנתי, אם אני עובד במצב של cloning הרזולוציה שבה אוכל להשתמש היא הנמוכה מבין השתיים, ואם אני אכן עובד כך אז כדאי לקנות צג מחשב שהוא 1920x1080 בשביל להפיק את המיטב מהטלוויזיה.

1. האם זה נכון ?

נאמר ואני לא עובד במצב של cloning (הייתי בכלל מעדיף צג מחשב שהוא לא 16:9 - נוח לי יותר), אז אני יכול לקנות צג מחשב שהוא באיזו רזולוציה / יחס תמונה שבא לי ולהגדיר לכל אחד מאמצעי התצוגה רזולוציה משלו.

2. האם זה נכון ?

אז אם אני לא עובד במצב cloning ומפעיל שני אמצעי תצוגה עם רזולוציות שונות - הייתי מעוניין להיות מסוגל לראות את מערכת ההפעלה והתוכנות (דפדפנים למשל) גם על מסך הטלוויזיה וגם כמובן על צג המחשב (הכוונה היא לא באותו זמן כמובן, עם גרירה בין מסך למסך).

3. איך זה יראה ? אם צג המחשב יהיה על רזולוציה 1024x768 והטלוויזיה כאמור על 1920x1080 - האם windows ידע להתמודד עם זה ולהציג דברים (אייקונים על שולחן העבודה, חלונות במצב maximized) כמו שצריך על כל אחד משני אמצעי התצוגה ? לא הייתי רוצה להיות מוכרח לשנות רזולוציות בכל פעם שאני עובד/צופה במסך אחר.

וחוץ מזה - עדיין תחת ההנחה של שתי רזולוציות שונות -

4. האם אוכל להחליף בלחיצת כפתור בין המסך ה"ראשי" והמסך ה"משני" ?

אני מניח ש-Windows מציג את ה-taskbar עם כפתור ה-Start שלו וכפתורי ה-Quick Launch על המסך ה"ראשי", העניין הוא שלפעמים ארצה שצג המחשב יהיה הראשי (כשאעבוד מולו) ולפעמים שמסך הטלוויזיה יהיה הראשי (כשאגלוש באינטרנט על מסך הטלוויזיה).

אשמח לתשובות כלשהן, תודה רבה.

פורסם

1. נכון.

2. נכון.

3. כן, בלי שום בעיה. כל מסך מוגדר בצורה בלתי-תלויה במסך האחר ואפשר לגרור חלונות מאחד לשני. מערכת ההפעלה יודעת להתמודד עם רזולוציות שונות לכל מסך.

4. בWindows 7 הקיצור Win+P מאפשר לבחור בין מצבים שונים בצורה מהירה. סבירה להניח שזה יספיק למרבית המקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים