עבור לתוכן

איך אני יכול לדעת לבנות מפרט

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב גיימניג ואני יודע שאני יכול לפרסם פה הודעה ולקבל מכם מפרט אבל אני רוצה להבין מה אני קונה ואני רוצה לדעת לעשות את זה בעצמי. איך אני לומד ליצור מפרט? איך אני יודע איזה מעבד \ כרטיס מסך \ לוח אם \ קירור \ מארז \ ספק כח \ ....

איך אני יודע לבדוק ולהשוות בין הפריטים השונים? על איזה דברים אני צריך להסתכל? לדוגמה במעבד מהירות וזכרון או משהו כזה?

(ולא מצאתי משהו בלינקיה שנותן יותר מידע בסיסי שלא מספיק בשביל בניית מפרט באמת)

פורסם

כמו כל דבר בחיים לומדים בעיקר מנסיון.

אתה יכול להתחיל בזה שתקרא את כל הסטיקים בפורומים הרלוונטיים.

אח"כ אתה יכול להתחיל לעבור על דיונים ולראות איך אנשים בעלי נסיון בונים מפרטים לפי דרישות של אנשים וללמוד מזה.

אחרי שתתפוס את הבסיס (וזה לוקח זמן, אל תצפה לשלוט בהכל תוך זמן קצר אם אין לך ידע קודם) אתה יכול פשוט לשאול בכל פעם שאתה נתקל במשהו שאתה לא יודע.

פורסם
  • מחבר

קראתי את הסטיקים כבר אבל זה רק ידע בסיסי מאוד שלא נותן יותר מדי

כשאני רואה מפרטים אחרים אני רק רואה שמות של מוצרים.

זה לא אומר לי שזה טוב...

אני צריך לדעת למה זה טוב, על מה אני צריך להסתכל כשאני בוחן פריט מסויים, ואיך אני יודע אם הוא להתאים אותו לאחרים........

זה לא משהו שאפשר ללמוד מהסתכלות על מפרטים וכאלה.

אין מדריכים לזה?

אני נכנסתי להמון פורומים ואני פשוט לא מוצא

פורסם

פשוט לקרוא הרבה חומר - בעיקר סקירות (REVIEWS) מהארץ ומהעולם...

(בנוסף לשאר הדברים שנאמרו ע"י Dubliner..)

פורסם

אם כל המטרה היא להרכיב מחשב לעצמך, תן למישהו אחר לעשות את זה.

יקח לך די הרבה זמן להתאפס על כל הרכיבים, המשמעויות, יחסי תועלת-עלות וכו'...

ניקח לדוגמא קירור. אחרי כל הסקירות שתקרא, וההתיעצויות, תצטרך לקנות ולחוות בעצמך. יכול להיות שתאהב, ויכול להיות שלא. ואם תאהב, יכול להיות שיש משהו שתאהב יותר. כך לגבי כל הרכיבים. אתה צריך לקנות הרבה, להרכיב הרבה, לחוות הרבה, לעשות טעויות הרבה, עד שהכל ילך חלק.

אם המטרה היא להרכיב הרבה מפרטים, ולהתקדם עם זה, לך על זה.

קח בחשבון שכמו בכל דבר - אוכלים קצת קש בהתחלה...

בהלחצה.

אה... סליחה. בהצלחה. ;D

פורסם

זה לא בא ביום אחד. פתח דיון ספציפי לגבי המחשב שאתה רוצה ואנחנו נדאג לך. תוך כדי ההסברים שלנו אתב תבין פחות או יותר מה הכיוון.

אחרי זה תקרא כמה שיותר פוסטים של מומחים, כאלה שנותנים הסברים על מגוון החלקים שבחרו ואיך הם מתאימים לצריכים של כל אחד.

עם הזמן (וזה לוקח זמן) אתה תכיר בעל פה שמות של לוחות אם, הפיצ'רים שלהן, מארזים, כמה A ב-12V יש לכל ספק ואיזה כרטיס מסך

חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים