עבור לתוכן

הנדסאים בטכני- כן או לא?! (יג'-יד')

Featured Replies

פורסם

יש לי אופציה להמשיך לימודים בטכני (בח"א 21) ולעשות הנדסאי מכונות במשך שנה וחצי ואז להתגייס במאי 2013 (זאת אומרת להמשיך יג'-יד').

הדילמה שלי האם זה שווה את זה ומה זה נותן לי בהנחה וקבע כרגע לא נראה לי אעשה ואני מתכנן בעתיד אחריי הצבא ללמוד בטכניון, אך הציונים שלי דיי ממוצעים מינוס (מתמ'-3, אנגלית 5, פיזיקה 3) ולכן אצטרך להשקיע הרבה זמן בשיפור בגרויות אחריי הצבא או במהלכו (כמה זמן זה בערך לוקח?! שנה? וחצי?).

היתרון להבנתי בלהמשיך הנדסאים היא ה-1500 תוספת בקבע אם ארצה להמשיך והדיפלומה בשקל (תרתי משמע- עולה 2800 לכל הלימודים) שאני עושה אותה בצורה "מואצת" במהלך שנה וחצי ולא שנתיים כמו במכללה בחוץ . דבר נוסף הוא שזה מקל עליי בתואר, כל אחד זורק את זה באוויר, אבל בת'כלס אף-אחד לא אומר במה זה מקל עליי בתואר- בקבלה לתואר? בנקודות זכות? בקורסים? אם מישהו יודע על "ההקלות המדוברת אשמח לשמוע.

החסרון הגדול פה אם אני ממשיך הוא שלמעשה כשאני אתגייס חברים שלי בגילי יהיו קרובים לשחרור ואני אהיה בצבא כשהם יהיו בחוץ וזה מבאס לראות אותם מטיילים בעולם או וואט-אבר.

נקודה אחרונה שאני תוהה לעצמי היא שהבנתי שאם במהלך הצבא ארצה לעשות הנדסאים תוך כדי הצבא. הבנתי שזה אפשרי, אבל לא ברור לי מה זה דורש. זה אומר שאם בעתיד במהלך הצבא אמצא לנכון לעשות הנדסאים אוכל לעשות.

אשמח אם אנשים שהיו בסיטואציה דומה או לשלי או היו במצב דומה לשלי יוכלי להביע את דעתם, ובכלל לשמוע דעות שונות אם שווה להמשיך או לא.

תודה רבה על העזרה! :yelclap:

פורסם

במה זה מקל עליך בתואר- בטכניון זה יכול לחסוך לך כסמסטר של התואר. לדעתי באוניברסיטאות האחרות המצב זהה.

בקבלה זה לא יעזור לך אם אני לא טועה

אם אתה מתכוון ללמוד בטכניון, דע לך שהלימודים מאוד קשים וצריך 5 יחידות מתמטיקה ופיזיקה בציונים גבוהים (או הגברה אחרת, אבל עדיף פיזיקה אם זה הולך לך טוב)

אתה יכול לעשות מכינה של שנה בטכניון וזה יחליף לך את התעודת בגרות

פורסם

^

עוזר לך רק בתנאי שכל הבחינות שלך הן בציון סופי של 95 ומעלה, אחרת לא מתחשבים. ככה זה בטכניון לפחות (תשחק עם מחשבון הסכם שלהם אם בא לך). ובמידה ויש לך ציונים כאלה, אז זה גם עוזר בקבלה מאחר ושזה מחושב בסכם. תחשוב שאם לא קיבלת את הציונים הנל אז אפשר להגיד ש"זרקת" 1.5+1.5 שנים "לכלום".

- שנה וחצי קבע וזה לא נתון לבחירתך.

- זה לא 1500 ש"ח תוספת אלא כ-500.

- יכול מאוד להיות שישבצו אותך לא בתפקיד שהבטיחו לך או שחשבת שתקבל.

- זה ממש מבאס להתגייס מאוחר. זה משהו שילווה אותך במהלך כל השירות (כי תתבאס כל יום מחדש :P )

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי לגמרי את מה שדיברת עליו MALGANO עם הקטע של הזריקת שנה וחצי ועוד שנה וחצי?

אשמח לשמוע עוד קצת הסבר ממך, כי מסתמן שאתה יודע דבר או שתיים מהשטח או בעל מידע מעניין. אם תרצה לפרט משהו מעבר לדפיי הפורום את תמיד יכול לשלוח לי ה.פ. תודה!

שוקו, על פניו נראה שאפילו אדם שכמוני שלא צלח בלימודים יכול בעזרת מכינה (ופסיכומטרי?! של כמה?) להתקבל לטכניון ואומנם לימודיי הנדסה של 4 שנים יקחו 5, אבל זה בכל זאת אפשרי לטמבל הממוצע שלא באמת למד בתיכון ורוצה ללמוד בפאקולטה מכובדת כמו הטכניון. נשמע לי לא רע....

תודה על העזרה עד כה, אשמח לשמוע עוד דעות! :yelclap:

פורסם

הכוונה הייתה שנניח ובנית על ההנדסאי שלך שיקדם אותך בקבלה לאוניברסיטה כלשהי. די בזה שלא קיבלת ציון מספיק גבוה בכמה מהבחינות הסופיות, והממוצע הסופי שלך לא מספיק גבוה, הרי שתעודת ההנדסאי שלך לא תעזור לך בסכם. אז יוצא שלמדת טיפה פחות משנתיים עד הדיפלומה שלך, אח"כ התגייסת ועשית עוד שנה וחצי קבע, הרי שבזמן הזה (ביחד כ-3 וקצת שנים) היית יכול להשקיע בהשלמת בגרויות או למידה לפסיכומטרי בגיל 21 כמו הרוב.

זאת לא סוגייה שניתן לפתור בקלות. יש הרבה משתנים כמו זמן,כסף, האם אותו "טמבל ממוצע" באמת יכול לסיים לימודים ברמה של אוניברסטיה, או שבעצם תעודת ההנדסאי כן תהיה בסיס לפרנסה שלו בעתיד וכו.

תעשה את השיקולים שלך לבד.

פורסם

הייתי רוצה להוסיף ולומר בנושא כמה דברים:

1. לגבי קבע - הנדסאי ייתן לך במקרה הטוב (אם אתה נמצא בתפקיד כבר הרבה זמן ומקושר היטב) עד 800 ש"ח. במקרה הטוב זה תוספת של 100 ש"ח. כל העניין בקבע מתבסס בעיקר על גומל (שעות שאתה עושה בקרוסים - 400 שעות זה גומל א' שנותן לך 800 ומשהו ש"ח למשכורת.

ד"א הנדסאי מתחיל עם משכורת של 4 אלף ש"ח.

2. לגבי האוני' - שום אוני' לא מכירה ב"דימפולמה" ההנדסאית. אך ורק מכללות מכירות בהנדסאי, ונותנים בין 20 ל- 30 נקודות שהם למעשה (אם אני לא טועה) חצי סימסטר. יש חלק מהמכללות שמקבלות הנדסאים בעלי ציון 85+ ללא צורך בתעודה\ציון קודם.

3.איך קוראים למסלול שלך?

4. מה הביא אותך לבחור בזה (אל תתבייש אם זה קשיים כלכלים - אני נמצא במסלול דומה).

פורסם

היה פעם (אולי עדיין יש) במכללת בראודה בכרמיאל מסלול השלמה מהנדסאי לתואר ראשון (BSC) שבזמנו אפשר היה להתקבל למסלול עם ממוצע של 85 בלימודי ההנדסאי. המסלול היה מורכב מחצי שנה של לימודים מאוד אינטנסיביים (מתמטיקה, פיזיקה..) שאם הייתה משלים את החצי שנה מעל ממוצע ציונים מסוים אז הייתה נכנס לשנה שלישית של לימודי תואר ראשון.

פורסם

אני יודע שיש מסלול דומה באורט. אתה עושה הנדסאי ומהנדס ביחד בתנאים שאתה צריך לעבור כל שנה... לא ממש הגיונים המסלולים האלה, אבל ניחה לפחות יש עוד אפשרות.

פורסם

שוקו, על פניו נראה שאפילו אדם שכמוני שלא צלח בלימודים יכול בעזרת מכינה (ופסיכומטרי?! של כמה?) להתקבל לטכניון ואומנם לימודיי הנדסה של 4 שנים יקחו 5, אבל זה בכל זאת אפשרי לטמבל הממוצע שלא באמת למד בתיכון ורוצה ללמוד בפאקולטה מכובדת כמו הטכניון. נשמע לי לא רע....

איני יודע את הסיבה שלא צלחת בלימודים, אבל לטמבל הממוצע יהיה קשה להתקבל, וגם אם כן הלימודים מאוד דורשניים וקשים. בגלל זה קיימת המכינה, אנשים שיש להם את היכולת אבל לא מימשו אותה בתיכון, המכינה קשה יותר מהרמה של הבגרויות, אבל מכוונת למקצועות מאוד ספציפיים

פסיכומטרי של כ700 יהיה רעיון טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים