עבור לתוכן

קושי להכנס למצב שינה

Featured Replies

פורסם

מישהו מכיר פתרון טבעי טוב לקושי בהירדמות

אני מוצא את עצמי הרבה פעמים ער עד 3:00 אם אני ישן באמצע היום

אחכ בבוקר אני בקושי קם ובאמצע היום גמור מעייפות

פורסם

כדורי שינה? (יש כל מיני כדורים טבעיים כביכול..)

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי כדורים זה ממכר ולא מומלץ

היה תקופה שלקחתי והיה לי קשה להרדם בלי כדורים

בנוסף שהפסקתי לקחת היה לי כמה ימים כאבי ראש כנראה תסמיני גמילה

פורסם

לא לישון באצמע היום?

יש לי במשפחה היסטוריה של שינה מועטה וקשיי הירדמות, בנוסף שלוש שנים שבהם נאלצתי לישון שעתיים - שלוש בלילה ולהתעורר מכל שטות השאירו את חותמם. מספיק שאני ישן שעה ביום על מנת לא לישון בלילה.

הפתרון? לא לישון באמצע היום ואם כן נרדמתה אז תסבול ביום הבא, כן זה מעצבן אבל אין מה לעשות.

פתרון קל יותר זה כדורים שמביאים לך שינה מתוקה, הבעיה? הגוף מתרגל במהירות מפחידה אליהם ומהר מאוד ההשפעה שלהם פוחתת בנוסף לכך שהגוף לא מצליח לישון בלעדיהם.

אל תשתה קפה לפני השינה, אל תעשה פעילות ממריצה לפני השינה ויהיה טוב. וגם אם לילה אחד לא תשן כמו שצריך ותהיה עייף בבוקר לא יקרה שום דבר.

פורסם

אני הייתי תוקף את העניין מכמה כיוונים.

1) זמן קימה, חשוב מאוד לא להאריך בשינה כי זה ידחוף את היעד הבא.

2) הוצאת אנרגיה ומאמץ במשך היום וירידה הדרגתית בפעילות ורגיעה החל מהערב כהכנה פיזית ומנטלית לשינה.

רגיעה זה אומר בלי וויכוחים בלי אקשן בלי מחשבות מדאיגות ויצירת מתחים, וכן להרגיע פיזית להתנהל יותר לאט ורגוע ולשחרר.

מוזיקה רגועה, כזאת שמעבירה בך צמרמורת מתוקה.

3) לא להכניס סוכרים החל משעה 22:00 והלאה, לא באוכל ולא במשקאות (ובלי קפאין כמובן, שיש גם בתה רגיל וקולה לא לשכוח).

לא לאכול ארוחה כבדה, ולא קרוב מדי לזמן השינה.

4) כדורים מעודדי שינה (יש כל מיני דברים עקיפים שיכולים לעזור), ואם צריך אז כדורי שינה חזקים יותר.

לא מזיק שיהיה כפונקציה איזה סוג או שניים, אבל לא להתמכר אליהם כי אפשר ועדיף לפתור את זה בכללי גם בלי.

לי יש המון גמישות עם הזמנים ולכן אני מרשה לעצמי להיות ער מאוחר בלילות.

כשאני כן צריך לארגן את הזמנים זה הכל עניין טכני, אומנם קצת מורכב כי אנחנו יצורים מורכבים, אבל הכל טכני וניתן לאירגון וניהול, והתוצאות הם השלכות ישירות של אותם אלמנטים שמשפיעים על האדם והשינה.

בסופו של דבר אין כמו הרגלים טובים.

לגוף יש מערכות שיכולות ליצור מומנטום מתוך למידה וחזרה עצמית.

אם פיתחת הרגלים שמנוגדים למטרות שלך אתה צריך לשנות אותם.

פורסם

שלוק של משקה לאכוהולי\ בקבוק בירה. :smile1:

פורסם

מקלחת + עמעום האורות בחדר = :sleep:

האור בחדר הוא גם גורם שמונע מהגוף להגיע למצב רגוע ולמצב שינה.

יש אופציה נוספת:

sleep-button.jpg

פורסם

אני ממליץ על וויסקי - כוסית קטנה מהולה בקצית מיים זקים וקרירים מסדרת אותי טוב טוב

פורסם

שכחתי את 5) לא לעשן (טבק) לפני השינה.

בכלל עישון לא עושה טוב לרמות הלחץ והעצבנות.

אנשים מעשנים צריכים סיגריה בשביל מה שאנשים שאינם מעשנים נהנים ממנו כל הזמן.

לעומת זאת גראס (באופן כללי ובמיוחד אם הוא מהסוג המתאים) וחשיש (אפילו יותר טוב) עוזרים לא רק להירדם, אלה יתנו לך שנת ילד שממנה תקום רגוע ומלא סיפוק.

כמובן שזה לא חוקי, וקשה להשיג, וגם אם משיגים קשה למצוא חומר טוב, וחומר טוב בדרך כלל יקר מאוד.

פורסם

או במקטם לנסות להתחמבק מזה כמו בחורה בעזרת כדורים אתה יכול פשוט לקחת את עצמך בשעה סבירה להכנס למיטה ולעצום עיניים, תשכב כמה שצריך עד שאתה תרדם(כן זה יכול לקחת כמה שעות), אחרי יום~יומיים הגוף שלך כבר יתרגל ואתה תרדם בשעות האלה.

פורסם

זאת הגישה הפשטנית שאומרת לך לישון בזמן קבוע והכל כבר יסתדר עם הזמן.

כמובן שהחיים יותר מורכבים מזה, וצריך למצוא לראות להבין ולשנות את כל הדברים שמשפיעים על העניין.

זה מזכיר לי בדיחה שהמצאתי אחרי ששמעתי מישהו אומר בתוכנית רדיו בלילה: "אני מנסה לישון ולא מצליח להרדם" ובאותה שיחה גם אמר שהוא הכין ושותה או שתה קפה.

אז איך שהדברים התחברו אצלי בראש הבדיחה המציאה את עצמה.

"אני מנסה לישון ולא מצליח להרדם, אז אני שותה קפה ונרגע ואז אני מנסה לישון שוב ולא מצליח להרדם :lol: , אז אני שותה קפה ונרגע ואז אני מנסה לישון שוב ולא מצליח להרדם, אז אני שותה קפה ונרגע ואז אני מנסה לישון שוב ולא מצליח להרדם, אז אני שותה קפה ונרגע ואז אני מנסה לישון שוב ולא מצליח להרדם... וחוזר חלילה. :lol:

יש אנשים מעשנים שאין להם גבולות ומעצורים.

לפעמים הם מעשנים לפני השנה ואז לא מצליחים להרדם וקמים ומעשנים ושותים קפה (או משקה מסוכר) ומעשנים.

וכל הזמן הזה גם מחזקים ומקיימים בראש איזו תחושת לחץ מסוימת באופן לא ממש מודע או נשלט.

באופן הזה אפשר להעביר לילה שלם בלי יכולת להרדם גם כשזה כן זמן השינה הטבעי מבחינה מחזורית וגם אם כן הגוף עייף.

ברגע שאתה מודע למה אתה עושה לא נכון, ומה כן נכון לעשות, הדרך לפיתרון תציג את עצמה ורק צריך לבחור ללכת בה.

פורסם

הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך לעשות זה להתרחק מכדורי שינה, מלבד זה שהכדורים הללו ממכרים אז גם "איכות" השינה איתם היא נמוכה ולכן אנשים שמשתמשים בכדורי שינה בדר"כ יתעוררו עייפים. אחד הסיבות לכך היא שבשימוש עם כדורי שינה אין כמעט חלימה וחלימה היא מנגנון הגנה וריפוי חשוב מאוד של הגוף, שינה בלי חלימה כמעט ולא שווה כלום.

הדבר השני שהייתי ממליץ לך לעשות זה לנסות להפסיק לישון ביום ולפתח "הרגלי שינה" קבועים זאת אומרת לנסות ללכת לישון בשעה קבועה +- ולמצוא איזשהי פעילות שמרדימה אותך, כמו צפייה בטלויזיה, שמיעה למוזיקה וכו.' ולנסות להימנע מפעילויות מעוררות לפני השינה, כל מני פעולות שיכולות לעורר אצלך התרגשות, אפילו כמו צפייה באיזה סרט אימה למשל.

רק שתבין לכל בן-אדם יש הרגלי שינה שונים, יש כאלו שלוקח להם 5 דקות להירדם ויש כאלו שזה יכול לקחת להם שעות זה לא משהו קבוע, כל אדם בשלב זה או אחר בחייו, יתקל באיזשהי בעייה הנוגעת לשינה שלו.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שבמידה ואתה מרגיש שהבעייה הזאתי פוגעת לך באיכות חיים ומפריעה לך לתפקד לך להתייעץ עם רופא, לרופאים יש המון פתרונות מעבר לפתרון התרופתי ולכן אצליהם, סביר להניח שתקבל את העזרה הכי מתאימה בשבילך.

פורסם

נסה נשימות יוגה/מדיטציות/הרפיות לפני השינה.

לי עוזר להרדם איזה ספר טוב (המאמץ שכרוך בדבר) או לצפות באיזו סרט/סדרת טלוויזיה לפני השינה.

פורסם

נתנו לך פה עצות מצויינות (במיוחד - לא לישון ביום ולהתרחק מהמחשב/TV בלילה).

אני ממליץ בחום על פעילות גופנית סדירה - בלי קשר לשאר היתרונות הברורים שלה, היא גם מייצרת עייפות "אמיתית"...

רק לא לפני השינה.

והיתי חייב משהו קומי ש-ת-מ-י-ד עוזר (4 שניות אחרונות של הסרטון למי שלא מכיר את הפואנטה):

"הפתרון ל"קושי להכנס למצב שינה":

שלב 1: קשה באימונים קל בקרב.

Shake Weight SP.flv

שלב 2: ישום מעשי (דקה 19 בסרטון).

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e14-creme-fraiche

פורסם

נתנו לך פה עצות מצויינות (במיוחד - לא לישון ביום ולהתרחק מהמחשב/TV בלילה).

אני ממליץ בחום על פעילות גופנית סדירה - בלי קשר לשאר היתרונות הברורים שלה, היא גם מייצרת עייפות "אמיתית"...

רק לא לפני השינה.

והיתי חייב משהו קומי שת-מ-י-ד עוזר (4 שניות אחרונות של הסרטין למי שלא מכיר את הפואנטה):

"הפתרון ל"קושי להכנס למצב שינה":

שלב 1: קשה באימונים קל בקרב.

Shake Weight SP.flv

שלב 2: ישום מעשי (דקה 19 בסרטון).

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e14-creme-fraiche

ואי זה גמר אותי מצחוק :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים