עבור לתוכן

המלצות למקום לימודים לתואר ראשון

Featured Replies

פורסם

אז ככה לאחר זמן מה שאני חופר ומתעסק במחשבים ורשתות תקשורת.

אני מוסמך MCITP ואני מרוויח דיי טוב ואוהב את המקצוע אבל משהו שם חסר.

אני זוכר כשהייתי צעיר תמיד הייתי מעדיף להתעסק עם החומרה הפנימית במחשב מאשר עם התכנות והמערכת הפעלה.

עד לפני כמה חודשים בדקתי תארים שקשורים למקצוע:

מהנדס תוכנה - לא מדבר אלי

מדעי המחשב- קולקטיבי מידי או לפחות כך הבנתי

אז חשבתי ללכת בכיוון שממש משך אותי אליו שהוא מהנדס חשמל ואלקטרוניקה וחשבתי גם לשלב ביחד מנהל עסקים כי ברצוני לפתוח עסק בעתיד.

אשמח לעצות על מקום טוב ללמוד בו את התואר.

וגם אם מישהו יוכל להסביר לי מה ההבדל בין מהנדס להנדסאי?

פורסם

לגבי ההבדל בין מהנדס להנדסאי, בהכללה מאוד גסה, הנדסאי הוא בעל תפקיד עם אוריינטציה מעשית יותר (גם לעסוק בתכלס שזה הלחמות, הרכבות של מכשירים ממש וכו' וגם תכנון של דברים אבל ברמה יישומית). מהנדס הוא בעל אוריינטציה יותר מדעית (לתכנן מעבד או כרטיס מסויים אבל פחות להתעסק באיך לבנות אותו). אפשר להגיד שזה בערך שהמהנדס מתכנן איך תפעל מערכת מסויימת לאור דרישה ספציפית של היעוד שלה וההנדסאי צריך לתכנן איך לייצר את המערכת הזו אחרי שהוגדר מה היא תעשה ואיך היא תפעל.

באופן כללי אלקטרוניקה הוא תחום כל כך רחב שלפעמים קשה להגדיר את שני התפקידים האלה בדיוק, עדיף לעשות את זה בהקשר של תת-תחום ספציפי שמעניין אותך.

יש גם הבדלים כמובן במשך ההכשרה ובתפקידים שאפשר להגיע אליהם אז אתה צריך לשקול גם במה בדיוק היית רוצה לעסוק ולנסות להחליט לפי זה.

לגבי מקומות ללמוד הנדסה, כל אוניברסיטה בארץ היא מקום טוב ללמוד בו הנדסת חשמל ויש גם מכללות כמו אורט בראודה אבל בזה אני פחות מתמצא.

פורסם

בגדול הנדסאי צעד הטכני ("העבודות השחרות") , מהנדס יותר פיתוח (וכל המשתמע מכך).

לגבי מוסדות לימוד, מה הפסיכמוטרי וציוני בגרות?

פורסם

ההבדל בין מהנדס לבין הנדסאי הוא בתכלס שמהנדס למד הרבה יותר (ויותר קשה). :nixweiss:

התפקוד והתפקיד של האדם עצמו בעולם העבודה מפה והלאה כבר תלוי בהמון גורמים.

אתה יכול לנחש לבד לאן מגיע ("בממוצע") המהנדס ולאן ההנדסאי.

איפה מומלץ ללמוד?

באוניברסיטה כלשהי (ת"א, ירושלים, ב"ש) או בטכניון. :lol:

אם אין לך אפשרות או רצון כלשהו לכך, אז ישנן מכללות. אתה צריך למקד קצת יותר. איזור? ציונים? וכו

לשלב מנע"ס יהיה חתיכת קריעת תחת. זה יהיה אפשרי רק באונ' (תלוי באיזה, אני דיי בטוח שבת"א זה אפשרי במסגרת "דו-חוגי") ואז הלימודים גם ככה יהיו קשים מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים