עבור לתוכן

עכשיו הבנתי למה אפל שווה 350 מיליארד דולר

Featured Replies

פורסם

אחרי רבעון המוצלח בתולדות החברה, אפל השיקה היום את macbookair, mac mini, OS X lion. אני לא חסיד של אפל ולא של עיצוב אבל יצא לי עכשיו להסתכל על המק מיני ואם היה לי את הכסף הייתי קונה אותו רק בגלל העיצוב המדהים שלו (יכול להיות שהייתי מתקין עליו ווינדוס).

למה למיקרוסופט עם מאות שותפים שמייצרים PC אין מחשבים שנראים טוב? (אפילו HP envy שאמור להיות מעוצב לא מתקרב ליופי של מק) זה גורם לכל בן אדם עם כסף להסתובב עם מק. אפילו סיינפלד שעשה פרסומת (מפגרת) יחד עם ביל גייטס משתמש במק (בסרטים הוליוודים כמעט תמיד משתמשים במק). ככל שהכלכלה עולה אנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא יותר כסף על מחשב נייד וכמובן יעדיפו מק. נראה לי שמיקרוסופט חייבת לקנות איזו חברת עיצוב ולהשיק מחשבים מעוצבים תחת השם שלהם.

• תגובות 46
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי אמר לך שאין מחשבים יפים יותר ?

יש המון סוגי עיצובים בPC ויש מחשבים עסקים בPC שמאקים ניראים לידם כמו צעצועה גם מבחינת חומרים גם מבחינת עיצוב וגם מבחינת חומרה

אפל הצליחה לשווק את עצמה בשנים האחרונות כמשהו אופנתי שכולם צריכים לקנות

זה הצליח לה לבינתים אבל היום אנדרואידים מוכרים יותר

גם בשוק הPC מחשבים מבוססים WIN מוכרים הרבה יותר

פורסם

בסדר, אבל תחפש בשוק הניידים, אין לך שום תחרות אמיתי באפל ובמחיר סביר, לקח ליצרניות שונות המון זמן ליישם דברים פשוטים יחסית כמו מולטי-טאצ' ותאורת מקלדת, דברים שלדעתי הם חובה בכל נייד. בכל מיקרה, כמה שמפתיע הדבר אף אחד עוד לא הוציא ליין עיצובי מוצלח כמו של אפל ובאמת חבל. אגב גם השימוש שלהם בחומרים, בהחלט הייתי מוכן לסחוב קצת יותר (ואני מאמין שרוב לקוחות אפל יסכימו איתי) כדי שהמחשב שלי יהיה מורכב מאלומיניום נורמלי בלי טביעות אצבעות.

פורסם

אם אתה מוכן לשלם פרמייה של מאות ואלי דולרים עבור עיצוב ותפוח לבן שמוטבע עליו, שיבושם לך. רובו המוחלט של עולם המחשבים (הפרטיים יש לציין) עובד בסביבות WINDOWS.

MS? מה הם קשורים לעניין? הם מייצרים תוכנה, לא מערכת. APPLE עושה את שניהם ועל זה אתה משלם הרבה כסף (מבחינת חומרה, מחשב של אפל בד"כ יעלה הרבה יותר מ-PC או נייד מקביל).

לגבי הנושא של הסרטים - זה שטויות, זה סה"כ מי משלם יותר על חסות. אני מכיר לא מעט סרטים וסדרות שבהם עובדים עם PC, בדיוק כמו שיש הרבה כאלה שעובדים עם בלאקברי או עם IPHONE או עם סמסונג וכו', או כאלה שבהם הגיבור שותה קוקה קולה וכאלה בהם הוא שותה פפסי.

פורסם

בהרבה סדרות\סרטים אפשר למצוא את סדרת VAIO (המעולה) של סוני ושלל מחשבי דל.

פורסם

מבחינת חומרה, מחשב של אפל בד"כ יעלה הרבה יותר מ-PC או נייד מקביל.

לא מסכים, החישוב שלך לא נכון. כיוון שאתה לא יכול לקנות אפל בלי תוכנה, אתה חייב לחשב גם את התוכנה ב-PC, תכניס את כל התוכנות שמביאים עם האפל (כמובן שמתאימים ל-PC) ותקבל מחירים די קרובים.

פורסם

השאלה איזה תוכנות מספקות אותך

העריכת תמונות של אפל זה לא פוטושופ -וכו וכו

עם אתה משתמש קל אין לך בעיה לישתמש בתוכנות חינמיות כמו גימפ \אופן אופיס\וכו ואז אתה משלם רק על WIN ועדין המחשב בעל אותו מפרט ורמת גימור לרוב זול יותר

עם אתה משתמש כבד אתה תיקנה תוכנות למאק שלך כמו שתיקנה לPC

ובגדול היום WIN7 וOSX מאוד דומים מבחינת חווית שימוש -למעשה גם גרסאות מסוימות של לינוקס כבר ידידותיות מאוד למשתמש

ואני לא יודע עם יצא לך לשחק קצת עם מאקים -לי יצא והם הרגישו לי כמו צעצוע -לפחות הלפטופים שיצא לי לנסות

גם העכבר לא בדיוק באיכות עכבר גימרים רציני

אבל זה לבן ויש תפוח אז אנשים קונים ומתקינים אליו WIN כי לזה הם רגילים -במקום לעשות האפך עם מחשב עסקי רציני באותו טווח מחירים

פורסם

קרירין - תמצא לי בבקשה מחשב עם נתונים של המקבוק אייר 11" שעולה 1000 דולר.

11" , CoreI5 , בא עם SSD , מסך מדהים , מקלדת מוארת ושוקל קילו עבור 5 שעות עבודה.

קל לזרוק באוויר שהם עולים מאות (אם לא אלפים) יותר , בפועל - הטענה הזו לא מחזיקה מים ברוב הדגמים.

(המקבוק פרו היקרים - אולי עולים כמה מאות יותר בדגמי הטופ שבטופ).

צריך להשוות דברים באותה רמה , לא ווסטרו מול מקבוק פרו כן? אלא יותר לכיוון Latitude או XPS (וגם אז הם פחות איכותיים מהפרו הממוצע).

גם את המיני צריך להשוות לדוגמא לדל זינו (שהוא יוצא אותו מחיר כמוהו בארה"ב עבור חומרה דומה).

פורסם

אתה מדבר על ארצות הברית-אני מדבר על מחירים בארץ

פעם אחרונה שבדקתי מאק מיני התחיל פה מבערך 4500 שקל לדגם הבסיסי ביותר

מאקים אחרים כבר הרבה יותר

לשם השווה הלפטופים הרצינים שלהם היו במחיר של לפטופ עסקי יוקרתי שמבחינת חומרה ואיכות בניה טוחן את המאק בלי מלח

פורסם

למה אתה מדבר על מחירים בארץ? זה לא רלוונטי בכלל לדיון.

פורסם

חבל על כל העצבים, אפל בתור חברה שמטרתה להרוויח כסף מיטגה את עצמה בראש הפרמידה וכל שאר החברות מתחתיה.

בין המציאות למיתוג עצמי יש הרבה פערים, למרות היא לא חברה רעה בפני עצמה. אפל מספקת פיתרון אלגנטי יפה ומלוטש לפלח שוק מאוד מצומצם

של אנשים שיש להם כסף והם אוהבים להראות זאת, ניתן להשוואת זאת לאופנת הבגדים וכל המעצבים שמוכרים את הדברים שהלם במחירים מטורפים.

ולכן זה לא אמר שהם יותר טובים ( כי רוב הזמן הם לא), פשוט אנחנו חברה חומרנית ונמדדת לפי כמות הכסף שאנו מוצאים.

פורסם

מק מיני עולה 3200-3400 - אותו מחיר כמו דל זינו ביבוא רשמי (לא הדגם הקודם החלש , אלא הדגם הנוכחי).

יאללה קרירין - נתתי לך אתגר.

גם לארץ - ההבדלים במחירים הם בעיקר בדגמי המקבוק פרו היקרים.

וד"א - מצטער להגיד לך - מעטים מאוד המחשבים (גם העסקיים) שמגיעים לאיכות בניה של המקבוק פרו , ולביצועים של דגמי ה15" המתקדמים.

מה שכן - המחיר שלהם לא! משתלם למשתמש הביתי והם לא מיועדים לכזה.

זה הבדלים שלך בתור משתמש שמחפש Desktop replacement - לא ישנו , ולמי שמחפש תחנת עבודה ניידת קלה , איכותית , אמינה ונוחה - ישנו מאוד.

אבל יאללה קרירין - על ההשוואה של האייר - אני מוכן גם במחירי הארץ - המחיר - 5400 - לך על זה.

(גם למתחרה למק מיני שהוא לא איזה קופסא סינית עם אטום יהיה לך קשה למצא).

נחמד לזרוק באוויר מילים כמו מיתוג (לא מיטוג ד"א) ולדבר על פירמידה וכסף - אבל בפועל זה לא באמת מחזיק מים.

זה לא איזה לואי ויטון שאנשים שורפים עליו כסף או איזה ג'ינס דיזל ב1300 ש"ח.

סה"כ מחשב שעולה אולי כמה מאות יותר מדגם מקביל.

וגם זה לא תמיד.

ליביו

פורסם

מוצרי Apple הם טובים סה"כ, איכות בניה מאוד גבוהה, ממשקים שאפילו סבתות מסתדרות איתם.

אבל בכל זאת טוען שמוצרי APPLE יותר לאנשים שמחפשים מוצר טוב ונתקלים במצב של "Ooh shiny!".

החברה מספקת פתרון גם לאלה שרוצים משהו איכותי אך לא מבינים בטכנולוגיה ורוצים להיות בטוחים שמקבלים מוצר טוב ואפל מספקת את זה.

פורסם

ליביו שיחקתי קצת עם מקבוק פרו -והוא הרגיש לי כמו צעצוע ולא יתקרב לעיצוב ואיכות בניה של מחשב עסקי שראיתי לידו

וזה לא היה מזמן רק לפני חצי שנה בתאילנד -ולא לא זיוף

בעניין המחירים בארץ מול מפרטים -הרבה זמן לא בדקתי את השוק

אבל אני בטוח שאפשר למצוא מחשב מולטימדיה ממותג טוב יותר וזול יותר מהמיני

ודרך אגב איפה ראיתה ב3200 שקל ?

פורסם

לא יודע מה ראית, האיכות בניה של מקבוק פרו היא מצויינת

ברמה הכי גבוהה שאפשר למצוא היום (יחד עם הסדרות העסקיות המובילות לPC)

הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה צעצוע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים