עבור לתוכן

SATA מונע מ-IDE לפעול? בעיה קטנה.

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אחרי שהטרחנתי על מינימייזר בצורה מביישת, ושנינו שברנו את הראש על זה - הגענו למסקנה שהוא לא יכול לפתור לי את הבעיה טלפונית ואני אידיוט. לצורך כך נרשמתי והחלטתי לשאול מיני מומחים...

אחרי שזה סוכם - בוא נתחיל.

מדובר במחשב חדש שמפרטו הוא:

Intel P4 2.6C

Gigabyte 8IK1100

Twinmos 3200 DDR 256MB*2

Lite On CDRW *52*32*52

Toshiba DVD *16*48

WD SATA 7200RPM 120GB

WD ATA133 7200RPM 120GB

ATi Radeon 9600XT

עכשיו לבעיה: ההארדיסק הנוסף, ה-ATA, לא הגיע עם המחשב אלא היה מחובר למחשב הישן.

אחרי התקנה של ווינדוס XP החלטתי לחבר את ההארדיסק הישן בנוסף לחדש - על ערוץ IDE נפרד מהצורב והדיוידי - אבל כאשר הוא היה מחובר כמאסטר הוא לא הופיעה בווינדוס (למרות שהופיע בביוס) וכשהיה מחובר כסלייב הוא הודיע כי אינו מוצא System Disk.

אוקיי. בעסה. אז ניתקתי את הצורב והדיוידי בכלל וחיברתי את ההארדיסק לערוץ שהם היו מחוברים אליו - הפלא ופלא, ההארדיסק עובד (הוא הוגדר כמאסטר). א-ב-ל - כשחיברתי לערוץ הפנוי את הכוננים האופטיים - שוב הוא מתעלם מקיום ההארדיסק הישן כמו קודם.

שינוי - שמתי את ההארדיסק הישן כמאסטר יחד עם הדיוידי כסלייב על אותו ערוץ IDE, ואת הצורב כמאסטר על הערוץ השני. עכשיו כשהוא מעלה את ווינדוס מכונן SATA הוא מתעלם מהצורב...

שיניתי את הצורב לסלייב - הוא לא מוצא דיסק מערכת.

נכנסתי לביוס, והגדרתי את SATA0 כפריימרי IDE מאסטר (כשהצורב עדיין מג'ומפר כסלייב)- מעלה את ווינדוס מה-SATA אבל שוב מתעלם מהצורב.

מה נסגר?

פורסם
  • מחבר

פתרון:

אז ככה, מינימייזר שבר את הראש שבוע שלם, ואפילו קפץ אלי מחיפה כדי לראות מה קורה ורק היום הבעיה נפתרה:

מסתבר שהביוס עושה מין Emulation - כשלא מותקן הארדיסק בIDE הוא מתייחס לSATA כ-IDE. זה קורה אוטומטית. הבעיה היא, שכשהוא עושה את זה, SATA0 מוגדר כפריימרי מאסטר, וSATA1 מוגדר יחד איתו אוטומטית כפריימרי סלייב, וזה לא ניתן לשינוי - המשמעות - איבדתי ערוץ IDE.

מה שצריך לעשות זה לגרום לווינדוס להתייחס לכונן SATA כ-SATA - למצוא דרייבר מתאים.

אז עשינו את זה - מסתבר שיש דרייבר של אינטל שנקרא SATA RAID Accelerator. אבל לא ניתן היה להתקין אותו על הווינדוס הקיים - incompatible hardware, הוא צעק.

אז מפרמטים ומתקינים מחדש ומשתמשים בשיטת ה-F6 הידועה להתקנת כונני סקאזי (שמים את הדרייבר על דיסקט, ולוחצים F6 לפני התחלת התקנת ווינדוס). אבל - כשעשינו את זה הוא העתיק את הקבצים להארדיסק - שהוגדר ידנית בביוס לSATA0 - אבל לא עשה ממנו BOOT!!

זה כבר מכעיס.

לבסוף התברר שיש אופציה קטנה בביוס - enable SATA RAID - שלולא הייתה מסומנת, ולולא הייתי שם SCSI ב-Boot order, הוא לא היה מצליח לעולם להשתמש בהארדיסק.

השאלה היא מה לכל הרוחות הקשר ל-RAID? כנראה שהבקר הוא אותו בקר... רק חבל שאף אחד בגיגבייט לא כתב את זה בהוראות.

MINIMIZER OWNZ ME

פורסם

גם לי היתה בעיה דומה על לוח של Gigashit למעבד AMD

ממש לא ברור למה בברירת מחדל ה-SATA מוגדר כ-RAID ולא כ-BASE, אז נכון יש אפשרות לשים 2 דיסקים SATA ולעשות מהם מארך RAID אבל למה בברירת מחדל?! הוינדוס אצלי השתגע עד שלא העפתי את זה.

והקטע המעצבן שצריך ב-Boot sequance לבחור SCSI ולמטה לבחור שזה יהיה בעצם SATA, ממש שטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים