עבור לתוכן

שדרוג בסוקט 775?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שאני חושב להפוך לHTPC

מעבד

Intel Penium® 4 3.00GHz

לוח אם

G41M-ES2L

והכרטיס מסך מובנה בלוח

זיכרון

2GB מ DDR 2

ספק

ג'נרי ישן של 550W

רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו כרטיס טלוויזיה כלשהו ושיריץ סרטי HD?

או שכרטיס בלבד לא מספיק וצריך לשדרג את גם את המעבד?

פורסם

אתה יכול ללכת על כרטיסי ATI, כל כרטיס מסדרת 5XXX יתאים לך, אתה מחבר אותו ללוח האם, מוציא ממנו כבל HDMI לטלוויזיה או לרסיבר שלך וזהו. תשתמש בנגן MPC-HC שמסוגל להעביר את פענוח התמונה לכרטיס מסך (כיוון שנראה לי שהמעבד שלך לא יחזיק מעמד) וזהו, אתה מסודר, תוכל להריץ סרטי FULL HD וגם להוציא את פורמטי ה AUDIO החדשים ביותר של SURROUND.

אגב, אם המחשב נמצא בסלון, תיקח כרטיס עם קירור פאסיבי, ללא מאוורר כדי שיהיה פחות רעש.

פורסם
  • מחבר

יהיה אפשרות להקלטה בכרטיסים האלה? או שצריך משהו מיוחד?

גם נחמד אם תהיה אפשרות לחבר אותו לשני מסכים.

(בנוסף אני כנראה אחליף את קירור הסטוק של המעבד באחד הקירורים השקטים שזורקים עכשיו לשוק במחיר מצחיק)

פורסם

לגבי הקלטה, אתה מתכוון להקליט מהטלוויזיה? אם זו השאלה אז לא, בשביל זה אתה צריך כרטיס טלוויזיה. מצד שני, אם יש לך דונגל DTT שאיתו אתה קולט את ערוצי עידן+ במחשב אתה יכול בעזרתו להקליט בעזרת ה MEDIA CENTER ב וינדוס 7 את התוכניות המשודרות.

לגבי שני מסכים, אני לא בטוח, תלוי איזה יציאות יש לו, אתה מתכוון לחבר אותו ליציאת DVI וליציאת HDMI? זו הכוונה?

פורסם

1. מבחינת ריבוי צגים - לא בעייתי כלל, הן בATI והן בNVIDIA.

2. מבחינת כרטיס להקלטות, כדאי מאד לבדוק מה אתה מתכנן להקליט, כי כרטיסים להקלטה בHD מצריכים יותר הערכות, וכמובן נפח אכסון רב.

3. זה לא טריביאלי שהספק הג'נרי שברשותך יחזיק כל כרטיס מסך.

4. יש ביד שניה מעבדים ב100-150 ש"ח שחזקים מהמעבד שלך מהותית ומתאימים ללוח שלך. שווה לבדוק במדור יד שניה.

5. לי יש מערכת MEDIA CENTER בסלון, עם מפרט דומה למדי, אבל ספק סביר (נגיד ש) וGT220, לא ניסיתי לנגן תכני HD, אבל אני כן מוציא את האות בHDMI, וזה עובד נפלא.

פורסם

אני גם כן עם כרטיס מסך GT220 והוא מנגן הכל בלי בעיה, 720 וגם 1080 כשהפענוח מבוצע בכרטיס מסך כמובן.

פורסם

כרטיס קליטת טלויזיה לא לוקח הרבה חשמל, הוא לא יהיה בעיה לספק

כרטיס מסך תלוי איזה ספק יש לך, יש ספקים גנריים שיכולים להחזיק כרטיס מסך פשוט ללא בעיה (ואתה לא צריך יותר מכרטיס מסך פשוט ל HTPC)

המעבד שיש לך בעיקרון יכול להחזיק HD (תלוי בכרטיס מסך ובמערכת הפעלה), אם הוא לא מספיק אתה יכול לשדרג ל Pentium D / Pentium Dual core / Core 2 Duo / Quad

פורסם

קודם כל, כמו שיש ספקים ג'נריים שיחזיקו גם כרטיסי מסך לא רעים בכלל, יש גם כאלו שברגע שתוסיף כרטיס עם צריכה של 25W יקרסו.

בהסתכלות על המפרט המתואר, בהחלט ייתכן שלספק הג'נרי הזה יש גם גיל לא מבוטל.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחבר למחשב מסך CRT ישן וטלוויזיית FHD חדשה (אולי בהמשך הCRT יוחלף במשהו מודרני. ללוח אם יש יציאת VGA שאולי אפשר להשתמש בה אם אין לכרטיס מסך)

המעבד והספק אמורים להחזיק לדעתי (היה במחשב כ.מ. מסדרת X600).

הציפיות מהמערכת הן גלישה במסך אחד, והקלטת\הצגת תכנים במסך הטלוויזיה.

אני לא בטוח מה צריך להוסיף למחשב כדי שזה יצליח.

(אגב הצלחתי להפעיל בו CRYSIS שזה גם אומר משהו :) )

פורסם

הקלטת איזה מן תכנים? מאיזה מקור? באיזה רזולוציה?

קח בחשבון שכל עוד הכרטיס יש כרטיס נפרד מחובר, הכרטיס המובנה מושבת לגמרי.

אבל לכל כרטיס שתיקח כיום יש אפשרות לעבודה עם ריבוי צגים ואפשרות לחבר גם צג בVGA, בין אם ישירות ובין אם על ידי מתאם.

פורסם

אצלי יש מחשב לא רע שבניתי לHTPC ..

מעבד E2140

1 גיגה זכרון

וכרטיס מסך G210 שעושה עבודה מעולה , מחובר ב- HDMI לLCD 42"FHD ..

המחשב עובד נחמד מאוד ..

מה שאני מציע לך זה תחפש מעבד ביד 2 או פה באתר לא חסר מציאות .. משהו בסגנון ה- E4500 יתן תמורה יפה ..

וכרטיס מסך יותר מ- G210 אתה לא צריך .. או HD5450

בהצלחה .

פורסם

אני מציע שתבנה את ה HTPC אם החומרה הקיימת ותנסה אותו. תלוי בחומרה האחרת שיש במחשב ובמערכת הפעלה, יתכן שה P4 יחזיק את המחשב בלי בעיה

פורסם
  • מחבר

אני רוצה אפשרות להקליט מאנלוגי/ממיר תכנים שהם לא HD, ולהפעיל סרטי FHD מהקשיח.

חשבתי להתחיל מכרטיס טלוויזיה ולהמשיך משם, אבל אני לא מכיר דגמים ויכולות. הכרטיס טלוויזיה יכול להחליף את הכרטיס מסך או שצריך את שניהם?

יש המלצות?

פורסם

כרטיס טלויזיה מאפשר להקליט וידאו למחשב. הוא לא מחליף כרטיס מסך

כדיי להקליט מיציאה של ממיר (של YES / HOT / צלחת פרטית וכו) תחבר כרטיס טלויזיה רגיל

כדיי להקליט מ "עידן+" אני חושב שיש כרטיסי טלויזיה שמכילים את הממיר בכרטיס עצמו

יש כרטיסי מסך שמשולב בהם כרטיס טלויזיה אבל אין להם יתרון מעל כרטיס מדסך וכרטיס טלויזיה עצמאיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים