עבור לתוכן

פריצה לכל חשבונות האינטרנט

Featured Replies

פורסם

לא מצאתי איזה פורום הכי מתאים לשאלה ולא מצאתי אפשרות לשלוח הודעות פרטיות כדי לשאול.. אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים, תודה.

פרצו לחבר שלי לכל חשבונות האינטרנט שלו (פייסבוק, אימייל וכו'...) והוא שאל אותי אם אני יודע מה לעשות.

מישהו אמר לו שלא יכבה את המחשב כי אז כל מה שהוא עשה ימחק לו או משהו בסגנון, לא הבנתי במה מדובר ממש. הוא העלה את האפשרות שאולי פרצו לו למחשב עצמו ולא לכל חשבון בנפרד.

מישהו יודע מה עושים? מה צריך לעשות לפני שמכבים את המחשב? ברור שנשנה ססמא לכל אחד מהחשבונות אבל משהו מעבר?

תודה רבה ושוב סליחה אם זה לא המקום.

פורסם

דבר כזה קורה מסיבה אחת : שימוש לא נכון במחשב ובאינטרנט :

המחשב ככל הנראה מודבק בוירוס ( / טרויאן / spyware) מה שאיפשר פריצה למחשב וכך להשיג מהמחשב את הנתונים, ההדבקה היא תוצאה של התקנה או הרצה של תוכנות שהכילו את הוירוס

סיסמאות חלשות כמו qwerty מאפשרות פריצה קלה לחשבונות אל ידיי ברוטפורס

על החבר שלך להיכנס לכל החשבונות שלו _ממחשב נקי שאינו מודבק בוירוס_, לשנות את הסיסמאות ופרטי שחזור הסיסמא בכולם מיידית. רצוי להגדיר כתובת מייל חדשה לשחזור הסיסמא בכל אחד מהחשבונות למקרה שתהיה פריצה חוזרת לכתובת הקודמת

על החבר שלך לנקות מוירוסים או לפרמט את המחשב (במקרה של פירמוט יש לגבות מראש את כל המידע כי פירמוט מוחק), וללמוד לאבטח אותו כדיי שלא יכנסו וירוסים. האבטחה העיקרית היא _לא_ אנטיוירוס ופיירוול וכו אלא לחשוב לפניי שמריצים / מתקינים אל המחשב דברים. יכול להיות וירוס _בכל_ תוכנה או משחק "תמים", בין אם זה קובץ שנשלח במייל, הורד מהאינטרנט, נקנה בחנות בדיסק מקורי, או הועתק ב USB מחבר

כיבוי של המחשב ינתק את הפורץ מהמחשב (אם הוא עדיין מחובר), אני לא רואה איך זה אמור להשפיע. אם הפורץ כבר שינה את הסיסמאות והפרטים בחשבון המחשב לא יוכל להיכנס כבר עכשו (גם אם נעשה "זכור סיסמא"), אם לא אז המחשב יוכל להיכנס גם אחריי כיבוי והפעלה מחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים