עבור לתוכן

מחפש כבל HDMI באיכות טובה.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כבל HDMI שייתן איכות שידור טובה. בתחילה התייעצתי עם מוכר ב- KSP ברשל"צ אם יש הבדל בין כבל HDMI כזה או אחר והוא אמר שביגלל שמדובר באות דיגיטלי אין שום הבדל בכבלים. אבל אחרי ששאלתי אנשים שבאמת מבינים וראיתי בעצמי מה ההבדל בין כבל איכותי לסתם כבל HDMI רגיל (כזה המסופק עם הממיר HD של HOT) הבנתי שיש הבדל משמעותי ביותר (בעיקר לגבי התמונה ופחות לגבי הסאונד), ממש שמים וארץ! בחיפוש בחנויות בארץ אחרי כבל טוב כזה, מצאתי מחירים גבוהים ובלתי סבירים בעליל! אני צריך לקנות שלוש כבלים כאלו ושכל אחד עולה 70 ש"ח זה יוצא ממש יקר!

בקיצור פניתי ל EBAY ולאתר dealextreme, יש שמה מיליון כבלים בסוגים ואיכויות שונות. אני מחפש כאמור כבל באיכות טובה אבל שיהיה כמה שיותר זול (מוצר+מישלוח) ז"א אם יש את הכבל שעולה יקר קצת מהרבה אחרים אבל הוא מתחיל להיות איכותי את זה אני מחפש ומוכן לשלם קצת יותר. בעיקרון יש את הכבלים האלו שמקבלים שקונים סטרימר (למשל פוקפורן) ואותם אני מגדיר איכותיים. הדרישות:

אורך: לא משמעותי מטר פלוס מינוס

גירסה: HDMI 1.3

שידור: FHD 1080P

כמות: 3 כבלים

עזרו לי למצוא כבל איכותי אך לא יקר ממש. לא חשוב לי אתר העיקר שיהיה ניתן להזמין עם פייפל (יש גם אתרים שנותנים הנחה על שלוש כמו DX). גם לא חשוב לי זמן המתנה. אם יש למישהוא ניסיון טוב עם כבל שקנה באינטרנט אז עוד יותר טוב. אה וכמובן שיהיה הפרש מוצדק בין המחיר למחיר בארץ כי אם לא אז כבר לא שווה לקנות מחול :silly:

פורסם

איפה שמעת שיש הבדל? אין שום הבדל בין הכבלים וחבל על הכסף...

פורסם

:hizuk:

פורסם
  • מחבר

ממש לא נכון! לא שמעתי ראיתי! אם יש ברשותך כבל של הוט שמסופק עם הממיר HD שלהם תעשה את הניסוי הבא: חבר אותו לכל דבר עם יציאה HDMI (עדיף כזה שתומך ב- 1080P למשל לפטופ). תראה איך רואים ותזכור. עכשיו חבר בדיוק אותו מכשיר לאותה טלוויזיה באותה כניסה רק עם כבל אחר איכותי יותר (אם יש לך כמובן) ותאמין לי שתראה הבדל גדול מאוד. התמונה בכבל של HOT היא תמונה מזוגזגת ולא חדה שלמראית עין נראית איכותית כל עוד אין למה להשוות אותה ורק אז מבינים את ההבדל!

תאמין לי שלא סתם יש כבלים עם ציפוי ניקל, זהב, סיכוך ושאר מיני ירקות. אבל איכות היא דבר סובייקטיבי! (למרות שאני חושב שכל אחד יוכל להבחין בהבדל בין כבל איכותי ללא כזה)!

אולי אתם פשוט עובדים עם כבל טוב שסופק לכם עם מוצר איכותי מבלי לדעת על טיבו. ניסוי מעשי יראה לכם שיש הבדל מהותי בין הכבלים ולא הסברים תיאורתיים על מידע דיגיטלי שלא מושפע שלא תופסים במציאות.

פורסם

האמת שכן קיים הבדל כלשהו. ברגע שמשדרים בקצב מידע גבוה מספיק (1080P לדוגמא) כן אפשרי אפילו למדוד את ההבדלים הללו. אבל לא נתקלתי עדיין בבעיות בכבלים של מטר אחד אלא של 5 מטר ומעלה בלבד.

ותאכלס אני בספק שיש הרבה דברים איכותיים ב-DX, הכל שם צ'קמייקה עם עטיפה יפה.

פורסם

לפי המבחן שם, כבלים ממש זולים במרחק של שני מטרים עושים את העבודה מצויין (גם ב 1080).

ומראים שאלו שעולים קצת יותר לא משפרים את המצב, רק הממש יקרים.

פורסם

כמו שאמרו, זהו אות דיגיטלי, כבל "גרוע" לא יכול להפוך 1 ל-0.9777 ואס תראה גרוע כמו בכבל אנאלוגי. זה או 0, או , אין אופציה אחרת!

מה שכן הפרעת רדיו אולי ולכן מומלץ מגנט על הכבל.

ב-LogicPc מוכרים כבלים כאלה במחיר שפוי, באזור ה-40,50 ש"ח, ל1-3 מטר

פורסם

הייתרון היחיד שתזכה לו אולי (וגם זה בספק) עם כבל אייכותי הוא אוליי אייכות הכבל מבחינה פיזית. זאת אומרת- כבל גמיש יותר או עם סליבינג כזה או אחר. מעבר לזה תקנה כבל בדולר והוא יהיה מצוין לצורך העניין כל עוד אתה לא מתכנן לשדר 1080P עם כבל של יותר מ-5 מטר.

זה לא אות אנלוגי שיש השפעה לאייכות וסיכוך הכבל על הסאונד/ תמונה.

בהצלחה ותתחדש! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חברה במקום להסביר לי שדיגיטלי זה 0 או 1 תנסו בעצמכם ותראו שיש הבדל! כבל עם ראש זהב נותן איכות פי אלף יותר גבוה מכבל עם ראש אלומיניום! כבל מסוכך מגנטית וחשמלית נותן תמונה יציבה בלי נפילות בבהירות או תופעות כמ ו "פיצופים" של פיקסלים (נראה כמו נקודות על המסך במקום תמונה חלקה עם פיקסלים סטטיים). למה נראה לכם שיש סוגים של כבלים שונים עם הפרשי מחיר גדולים? כחו עוד דוגמא: אם תחברו ממיר של הוט או יס בחוט אנטנה רגיל כמו של פעם לשקע בקיר, התמונה תהיה ממש גרועה ולא איכותית. אבל אם תחברו את הממיר עם חוט קוואקסי איכותי כמו זה שנותנים בהוט וביס היום, אז התמונה תהיה איכותית וטובה! אני יודע את זה כי שבהוט התקינו לי את התשתית התעצלו בתחילה להעביר כבלים חדשים והשתמשו הכבלי אנטנה הישנים שהיו כבר בתעלות. ראו ממש גרועהב עד שהחליפוט לחוטים טובים שלהם! נו גם פה האות הוא דיגיטלי אז למה ההבדל? יש תופעה שנקראת ניחות בכבל תמסורת. יש איבוד מידע (מי שמקיר זה נקרה bit eror rate-BER) וגם לחוט של מטר זה קיים וזה נימדד בקנה מידה של 1 למיליון או יותר תלוי בכבל. דבר נוסף הוא כמות התעבורה בקו. אצלי למשל אני מנגן תכני BR דרך סטרימר ואולו זורקים לקו תמונה ב 1080P יחד עם 5.1 ערוצי סאונד בפורמטים מתקדמים כמו DTHD ודומים) כמו כן יש קו בקרה שבו אני יכול להדליק את הסטרימר מהשלט של הטלוויזיה והפוך.

ב-LogicPc מוכרים כבלים כאלה במחיר שפוי, באזור ה-40,50 ש"ח, ל1-3 מטר

50 ש"ח לכבל כפול 3 יוצא 150 ש"ח וספק האיכות של הכבלים. בחו"ל זה הרבה יותר זול. אפשר להמליץ לי על משהוא טוב מחול?

פורסם

יש לי כבל של מונסטר שעלה בזמנו איזה 400 ש"ח, מצטער אבל כמה שניסתי לראות הבדל בינו לכבל ב-20 ש"ח לא מצאתי במה להיאחז....

לגבי הממירים של פעם לעומת היום, אני חושב שאתה מדבר על הבדל בין אנלוגי (פעם) לדיגיטלי (היום), ברור שיהיה הבדל.

לגבי ניחות, כבר צויין פה ע"י אנשים שמבינים דבר או שניים שזה לא משנה עד לאורך מסויים.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבל של מונסטר שעלה בזמנו איזה 400 ש"ח, מצטער אבל כמה שניסתי לראות הבדל בינו לכבל ב-20 ש"ח לא מצאתי במה להיאחז....

לגבי הממירים של פעם לעומת היום, אני חושב שאתה מדבר על הבדל בין אנלוגי (פעם) לדיגיטלי (היום), ברור שיהיה הבדל.

לגבי ניחות, כבר צויין פה ע"י אנשים שמבינים דבר או שניים שזה לא משנה עד לאורך מסויים.

לא דיברתי על אנלוגי ודיגיטלי! התכוונתי לדיגיטלי שמחובר בשני סוגי חוטים שונים לנקודה בקיר. כאמור יש הבדל בניהם.

טוב בקיצור כמו שמישהוא אמר פה, DX ו EBAY מלאים זבל אבל יש גם דברים טובים. אני צריך עזרה למצוא את הכבל הטוב שם, מישהוא יכול לעזור לי בזה? יש למישהוא ניסיון עם כבל שהזמין ומרוצה מימנו? אם בארץ המחירים נעים בין 50 ל- 120 שקל לכבל, באינטרנט זה נע בין 2 ל 7 דולר לכבל. מה לקחת? (אני צריך 3 יחידות אם יש אולי הנחה לכמות או מארז).

פורסם

אם באמת מדובר בכבל של עד 5 מטר, תקנה את הזול ביותר.

פורסם

מסתמן שאתה ממש רוצה שיגידו לך שיש הבדל, אז הנה:

אחחחחחחחייייייי אל תתפשר כבל זה הכל , כבל טוב בא עם מלא אבקת תצוגה, וצריך מלא!!!!! . תן בראש תשקיע עוד שנה מעכשיו שלכל אלה שקנו כבלים זולים תגמר אבקת תצוגה, לך עדיין יהיה מלהאאאאאאאאאאאאאא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים