עבור לתוכן

בעיה מוזרה של ביצועים ומחשב נתקע לאחר החלפת מאוורר לכרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי כבר כשנתיים וחצי:

לוח של GIGABYTE

Intel Quad Core Q9550

4GB

ASUS EN9800GTX+

Windows 7 32bit

אני משחק בקביעות ב CoD MW2 MultiPlayer בצורה חלקה וברזולוציה גבוהה ללא שום בעיות.

לפני כשבוע, שמתי לב שהמחשב מתחמם מדי בזמן המשחק (כרגע אין מזגן בחדר המחשב) ובעצם מה שגורם להתחממות הוא כרטיס המסך שעלה לטמפרטורה מאוד גבוהה.

לפני יומיים החלפתי את המאוורר המקורי של ASUS בArctic Cool Extreme (גוף קירור ענק עם 3 מאווררים), היו לי קצת בעיות מקום (מה שגרם ל"משחק" עם הכרטיס כשהוא באזור הלוח ע"מ שאוכל להכניס אותו לסלוט שלו) אבל בסוף הסתדרתי.

הדלקתי את המחשב ואכן ראיתי שהמאוורר עושה את העבודה בצורה מדהימה, שיפור של 20 מעלות בIDLE ושיפור של למעלה מ30 מעלות בעומס.

הדבר הראשון ששמתי לב הוא שכרטיס רשת אחד (אחד משניים ONBOARD) לא זמין יותר, כאילו הוצאתי אותו מהמחשב...

נכנסתי למשחק COD (באותן הגדרות של כרטיס המסך) ושמתי לב פתאום לריצודים ותחושה כללית של LAG (איטיות המשחק, קופצנות של המסך) ובנוסף תלונות של שחקנים אחרים שיש LAG במשחק, לאחר שיצאתי מהמשחק חבר שלי שנשאר באותו משחק דיווח לי שה LAG נעלם ברגע שיצאתי.

חשדתי בתחילה שמדובר בכרטיס הרשת השני אבל החלפתי אותו באחד אחר והתוצאה זהה - יש בעיית ביצועים במשחק למרות שהטמפרטורה של כל הרכיבים ירדה.

כדי לשלול לחלוטין את נושא הרשת, שיחקתי ב SINGLE PLAYER של אותו המשחק והביצועים שוב היו לא טובים....

אני לא מצליח להבין איפה הבעיה (כרטיס מסך/ לוח אם/ מעבד) ואשמח לעזרה בהכוונה לדרכים לבודד את הבעיה ולהגיע למסקנה הנכונה במקום לקנות מחשב חדש קומפלט :-)

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

הכותרת שוב עודכנה, לאחר שהמחשב נתקע פעמיים במהלך DIRT3 (לא אונליין).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים