עבור לתוכן

האם xeon 5405 תומך ב Multi Processors על HP-DL160

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול לדעת עם המעבד יכול לעבוד עם מעבד נוסף מאותו סוג? (הכוונה לתומך ב MP - Multi Processors)

השרת שלי הוא HP DL 160 G5

http://ark.intel.com/products/33079

אני אגב חושב שהמעבד שלי הוא שני ליבות אבל בכל מקום שאני נכנס כתוב Quad Core

ואגב: מה הדור הבא של המעבדים שמיודעים לשרתים? xeon או שזה עובר ל i7 ?i9?

פורסם

מתחילים בבדיקה במפרט השרת. לפי המפרט, השרת לא תומך בריבוי מעבדים אלא במעבד בודד בלבד.

אם במפרט המעבד כתוב שהוא מרובע ליבות, אז הוא מרובע ליבות.

Xeon הוא שם המותג של סדרת המעבדים לשרתים (כמו Core 2 Duo, Pentium, Core ix וכו' למעבדים השולחניים הביתיים) של Intel. בכל דור הארכיטקטורה של מעבדי ה-Xeon זהה לזאת של המעבדים השולחנים הביתיים. כך שיש כבר מעבדי Xeon המקבילים לסדרת ה-Core ix (ארכיטקטורת Nehalem - מה ש-Intel משווקת כדור הראשון של ה-Core ix) ובעתיד יהיו מעבדי Xeon שיהיו מבוססים על ארכיטקטורת Sandy Bridge (מה ש-Intel משווקת כדור השני של ה-Core ix) שנכון להיום היא הארכיטקטורה החדשה ביותר של היצרנית.

פורסם

דברים הנוגעים למפרט תבדוק תמיד בדף המוצר שבאתר היצרן ולא במידע שיש בחנות.

אם השרת כן תומך בשני מעבדים (Dual Processors) וכרגע יש בו רק אחד, אז ניתן להוסיף לו מעבד נוסף. פרטים נוספים על זהות המעבדים תוכל בטח למצוא באתר היצרן או אפילו ליצור קשר עם מחלקת התמיכה של ספק הפתרון כי ייתכן שיש דברים שאני לא מודע אליהם בנוגע לעבודה בתצורה מרובת מעבדים עם השרת המסוים הזה.

למעבד עצמו אין קשר לתמיכה בריבוי מעבדים על לוח-אם בודד, זאת תכונה של הלוח וערכת השבבים.

ותערוך בבקשה את כותרת הדיון כך שהיא תהיה עניינית. נסח בה את השאלה שיש לך במקום סתם לכתוב את דגם המעבד. תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה,

האמת שלא נשמע לי הגיוני שאם אני קונה מוצר מחנות וכתוב על המוצר\המוכר בעצמו אומר לי שזה תומך תקן N ושאני מגיע הביתה אני רואה שזה תקן G+B

פורסם

באתרי החנויות המפרט בדרך כלל מועתק מדף המוצר שבאתר היצרן בצורה כזאת או אחרת. אך טעויות קורות, לפעמים לא מועתקים כל הפרטים, לפעמים מפורסמים שם נתונים שגויים וכו'. לכן אני באופן אישי ממליץ תמיד לבדוק את המפרט באתר היצרן בלבד ולא להסתמך על המופיע באתרי החנויות.

לגבי אנשי המכירות, מבלי לזלזל חלילה, יש להם אינטרס והם לא תמיד מכירים את המוצרים לעומק. לא שאני אומר שזה מה שקרה במקרה הנוכחי, ייתכן שאיש המכירות שאיתו דיברת היה בהחלט מקצועי ומסר לך מידע מהימן, אך לא חסרים מקרים שזה לא המקרה. לכן תמיד אני ממליץ לקחת את דבריו של איש מכירות בערבון מוגבל ולאמת אותם מול המופיע בדף המוצר שבאתר היצרן.

פורסם
  • מחבר

אז במקרה הזה עלי לאמת שהשרת תומך ב Multi Processors כמו שכתוב באתר של החנות "Upgradeable to two processors"

ובקישור של האתר היצרן אין זכר לזה

אז מה אני יכול לעשות עוד כדי לאמת אם השרת תומך או לא בסופו של דבר?

פורסם

זה השרת שלך?

אם כן, אז הוא אכן תומך בעד שני מעבדים.

ליתר ביטחון, הייתי ממליץ שתיצור קשר עם שירות הלקוחות של HP בארץ ולברר מולם. אני מניח שאפשר לברר לפי מספר סידורי אם לא ממש בטוחים לגבי שם הדגם או שאולי יש להם אפילו תוכנית שירות שמאפשרת לקבל את כל המידע הנחוץ.

פורסם
  • מחבר

טוב אתה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים