עבור לתוכן

מעבד ולוח אם למחשב חדש - לשימוש כללי ועיבוד תמונה "קל" אינטל, AMD, להמתין ?

Featured Replies

פורסם

0.

;שלום חברים

הגיע הזמן להחליף מחשב ויש לי התלבטות רצינית לגבי מעבד ולוח אם למחשב החדש.

השימושים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט, מסמכי OFFICE, צפייה בסרטים ועיבוד תמונה "קל" - משתמש כרגע ב-ACDsee ו-Nikon View NX 2 ובעתיד אולי Capture NX 2 ו-Photoshop Elements. כנראה שאתקין מערכת הפעלה Win7 64Bit ואני מתכנן להתחיל עם זיכרון של 4 Gb RAM ולהשאיר מקום להרחבה בעתיד.

בנוסף חשוב לי נושא האיכסון והיתירות - אני מתכננן RAID1 עם 2 דיסקים של 2Tb ואופציה להוספת שני דיסקים בעתיד כך שצריך תמיכה בלפחות 5 ערוצי SATA על הלוח (כולל צורב DVD), חשוב לי גם חיבורי USB 3.0 חיצוניים לדיסק גיבוי.

האם למטרות אלו מספיק כרטיס המסך המובנה של ה-Intel i5 ?

אם כן, חשבתי להסתפק במעבד i5 2500 ובלוח אם עם צ'יפסט H67 או שצריך כרטיס מסך חיצוני ? (Overclocking אני לא מתכונן לעשות כך שאני לא בטוח שצריך P67 או Z68)

האם ל-AMD יש סט של CPU ולוח אם שייתן אותם ביצועים בעלות נמוכה יותר ?

ושאלה אחרונה, האם שווה להמתין לבולדוזר (באוגוסט ??? ) או לקנות מה שזמין היום ? המחשב הנוכחי עדיין "סוחב" ואני יכול להמתין כמה חודשים.

תודה מראש למשיבים.

פורסם

אני אתחיל ברשותך דווקא מהסוף. ההמלצה תמיד היא כזאת:

1. אם השדרוג אל סובל דיחוי, כלומר המערכת הנוכחית מגבילה אותך בדרגה כזאת שאתה כבר לא באמת מסוגל לעבוד איתה בשימושים שלהם היא מיועדת, אז אין טעם לחכות ומומלץ לשדרג למערכת המשתלמת ביותר בנקודת הזמן הנוכחית. תמיד יש איזה רכיב חדש באופק, כשהוא יוצא המחיר שלו גבוה יחסית ועד שמחכים מספר חודשים שמחירו יתאזן (כפי שקורה בדרך כלל בעולם החומרה) אז כבר שוב יש משהו אחד באופק. לכן המתנה שכזאת היא לולאה אינסופית.

2. אם השדרוג סובל דיחוי, אפילו אם זה אומר שצריך לבצע OC או משהו דומה כדי לסחוט עוד קצת חיי שירות מהמערכת, כדאי לעשות זאת עד שהמערכת מגיעה למצב שהיא כבר מגבילה אותך כפי שמתואר בסעיף 1.

זאת המלצה כללית.

לגבי שאלותיך. השימושים שתארת ממש אינם תובעניים ולכן כל מעבד כפול ליבה מודרני יספיק להם. אין גם שום צורך בכרטיס גרפי ייעודי אלא אם כן פעולות עריכת התמונה שאתה מבצע מסתמכות על ערכת פקודות כלשהי שניתן למצוא רק בליבות גרפיות מסוימות (כגון CUDA). לדעתי זה לא המצב ולכן כל שבב גרפי/ליבה גרפית מודרניים יספיקו. אתה יכול לבנות מערכת משתלמת המבוססת גם על Intel וגם על AMD.

1. מערכת Intel - כפי שציינת מעבד Core i5-2xxx כלשהו. המעבד הזה גם כך הוא קצת Overkill לשימושים שלך ולכן בטח שאין צורך ביותר ממנו. אם תבחור באפשרות הזאת אז תבדוק מה הפרש המחיר בין דגמי ה-2500 וה-2400. לפעמים ה-2400 זול משמעותית מה שהופך אותו להרבה יותר משתלם אם לא מתוכנן OC. ואכן לוח אם המבוסס על ערכת השבבים H67 (כגון DH67BL של Intel).

2. מערכת AMD - כאן יש שתי אפשרויות:

• מערכת מבוססת Athlon IIx3/4 - גם פה מדובר במעבד שהוא קצת overkill לצרכים שלך ובפלטפורמה משתלמת מאוד. בשילוב עם לוח המבוסס על ערכת השבבים 880G כגון GA-880GMA-UD2H. זאת תהיה פלטפורמה משתלמת מאוד. החסרון היחידי הוא שאני לא בטוח מהי זמינות לוחות האם.
  • מערכת מבוססת Llano - דור המעבדים החדש של AMD. ארכיטקטורה דומה לזאת של ה-Athlon II רק בתהליך ייצור של 32nm, כך שיש שיפור קל בלבד בביצועים בהשוואה למעבדי ה-Athlon II בכל הנוגע לביצועי המעבד נטו (אך לשימושים שלך מעבד שכזה הוא יותר ממספיק גם כך). היתרן הוא שילוב עם ליבה גרפית מובנית חזקה יחסית, אך זה פחות רלוונטי לצרכים שלך כי גם השבבים/ליבות גרפיות של האפשרויות שהוזכרו לעיל לא יגבילו אותך. החסרון של הפלטפורמה האת הוא שהיא רק הושקה ולכן מחירה כנראה עדיין קצת גבוה. הייתי ממליץ להמתין מעט עד שזמינות הרכיבים של הפלטפורמה תעלה והמחירים מעט יתייצבו.

לגבי ההמתנה למעבדי ה-Bulldozer, אני לא חושב שיש לך סיבה להמתין להם כי מבחינתך הם לא יביאו בשורה גדולה פשוט משום שאינך זקוק לכוח העיבוד (הנכון לעכשיו תיאורטי) שהם מציעים. אתה יכול לבנות כבר היום מערכת משתלמת לצרכים שלך.

בקשר לנושא האחסון. זה אמנם לא הפורום המתאים ואולי כדאי להתייעץ בנושא בפורום אמצעי אחסון, אבל אם אתה מאחסן חומר חשוב אז חשוב להבין שיתירות היא לא גיבוי, ומכיוון שגיבוי הוא תמיד חשוב, אולי כדאי לתכנן את המערך קצת אחרת. אם חשובה לך יתירות בזמן אמת (כלומר ברגע שאחד הכוננים כושל אז אתה לא יכול להרשות לעצמך אפילו דקה של השבתה) ושל כל החומר אז זה משהו אחד, אבל אם חשובה לך יתירות בעיקר של מערכת ההפעלה, לדעתי הכי פשוט ונוח זה ליצור Image שלה, שאותו תוכל לשחזר בתוך מספר דקות במקרה של כשל, ואת שאר החומר פשוט לגבות באופן תדיר (ואוטומטי) לכונן פנימי/חיצוני אחר. ל-RAID1 יש גם חסרון, זהו מערך שדי שוחק את הכוננים לאורך זמן בייחוד אם בכל יום נעשות המון פעולות כתיבה וקריאה. לפעמים אפילו כדאי לשקול קניית כונן עם קושחה שיותר מותאמת ל-RAID (יקרים יותר בדרך כלל מדובר בכוננים המיועדים לשרתים ואני לא בטוח אם הם קיימים בנפחים הרצויים לך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים