עבור לתוכן

מחפש קירור רציני לצ'יפסט - MA78GM-S2H

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח Ma78GM-S2H, של Gigabyte. בגרסה הראשונה שלהם (rev 1.0) הלוחות הגיעו עם heatsink קטנטן ל-northbridge, מה שמוביל לטמפ' קיצוניות (80-110 מעלות צלזיוס). יתכן שגם מעורב חיישן טמפ' דפוק (בכל הלוחות, לא רק בשלי) אבל כך או כך הרכיב אכן רותח, ומוביל לכיבוי המחשב.

אני מעוניין להחליף את הקירור שלו. אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם:

Thermalright HR-05 (כ-100 ש"ח) יחד עם מאוורר 80 מ"מ כלשהו. סה"כ כ- 150 ש"ח.

Thermaltake Extreme Spirit II (ידוע גם בתור CL-C0034) שכבר כולל מאוורר 40 מ"מ. עלות כ-90 ש"ח.

הבדלי המחר זעירים ושוליים מבחינתי, ואני מעוניין בקירור טוב של הגשר. יתר הרכיבים מקוררים כראוי ומפגינים טמפ' נורמליות.

אשמח לשמוע עצות/רעיונות.

תודה!

פורסם

מאוורר גדול יותר יהיה שקט יותר, מבין שניהם לך על הטרמלרייט.

אישית אני חושב שאפילו זלמן ב 50 ש"ח ישפר לך את הטמפרטורה משמעותית

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=ZM-NB47J

פורסם
  • מחבר

מאוורר גדול יותר יהיה שקט יותר, מבין שניהם לך על הטרמלרייט.

בהעדר חיבורים פנויים בלוח האם, המאוורר של הצ'יפסט יחובר ישירות למולקס, משמע הוא לא היה PWM.

האם האמירה שלך בנוגע לשקט עדיין עומדת בעינה, גם בהתחשב בכך שהוא יופעל על מהירות מרבית כל הזמן?

פורסם

מאוורר גדול יותר יכול להסתובב לאט יותר בשביל לדחוף את אותה כמות אויר שמאוורר קטן יותר שמסתובב מהר יותר דוחף, משמע מאוורר גדול יותר ביחס של שקט\זרימת-אויר יהיה שקט יותר.

על כל מקרה אתה יכול מראש לקנות מאוורר שקט גם במהירות המירבית משהו כמו זה:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10260

ואתה יכול גם לרכוש משהו שיוריד את מהירות המאוורר ולחבר אותו לפני המולקס, כמו זה:

http://cable.co.il/sg_product~260220~12~157.htm

פורסם

באיזה מארז נמצא לוח האם ? הסירקולציה תקינה ?

פורסם
  • מחבר

באיזה מארז נמצא לוח האם ? הסירקולציה תקינה ?

המארז הינו RS100 של Termaltake. מאוורר 120 שמכניס אוויר ליד הדיסקים הקשיחים (קדימה למטה) ומאוורר 120 אחר שמוציא אוויר מאחורה למעלה (מתחת לספק). חוצמזה קיים כמובן קירור אוויר למעבד.

ישנה בעיה בלוח האם הנ"ל לדעת איזה דיווח נוגע למה - קיים חיישן שמדווח על טמפ' של 80-100 מעלות. על פי מיטב המוחות באינטרנט, זה כנראה הNB. קיימים 3 חיישנים הקשורים למעבד - אחד לכל ליבה ועוד אחד (המדווח טמפ' גבוהה בכ 20 מעלות) שאין לי מושג של מה הוא. דיסק קשיח מדווח טמפ' תקינה(32 מעלות) והליבות מדווחות גם הן טמפ' (במנוחה) של 35 מעלות.

פורסם

בעיית הטמפ' בלוחות האם האלה ידועה..מה שכן תנסה למדוד ולראות אם החיישן באמת מגיב..

תאמץ את הלוח אם ותראה אם הטמפ' עולה בהתאם..כמו כן תקרר את הלוח אם עם מאוורר בייתי רק לצורך הבדיקה.

ותראה אם באמת הטמפ 'יורדת..ככה תדע אם הוא באמת קורא או סתם מזייף..

פורסם

מצד שני אם זה מגיע למצב שזה מכבה את המחשב אז אתה יכול לממש עליו אחריות אם עדיין בתוקף ואם זה קורה גם כשהרכיבים לא ב OC.

מאוד יכול להיות שתקבל גרסה חדשה יותר של הלוח עם קירור טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

מצד שני אם זה מגיע למצב שזה מכבה את המחשב אז אתה יכול לממש עליו אחריות אם עדיין בתוקף ואם זה קורה גם כשהרכיבים לא ב OC.

מאוד יכול להיות שתקבל גרסה חדשה יותר של הלוח עם קירור טוב יותר.

שלחתי מייל ל-GB בתקווה שהם יסכימו לפתרון כזה.

פורסם

למה לא ישר לפנות לחנות ממנה רכשת?

פורסם
  • מחבר

למה לא ישר לפנות לחנות ממנה רכשת?

קניתי מפנדה. נראה שהם בתהליכי סגירה מתקדמים...

פורסם

תנסה את RSM או IQPC, הם אמרו שהם מוכנים לעזור למי שצריך לממש אחריות

פורסם
  • מחבר

תנסה את RSM או IQPC, הם אמרו שהם מוכנים לעזור למי שצריך לממש אחריות

זו בשורה טובה!

היכן הם "אמרו" את זה? האם זה נאמר בהקשר של פנדה ספציפית?

פורסם

חיובי.

תחפש את הת'ראד שקשור לסגירה של פנדה

פורסם
  • מחבר

עברתי על כל השרשור בנוגע לפנדה ולא מצאתי את הפסקה האמורה.

בשרשור שקשור לסגירה של SkyPC נאמר כי TMS ו-RSM מוכנות לסייע, אולם לא בשרשור של פנדה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים