עבור לתוכן

הבדלים בין מעבדי INTEL החדשיםלביןAMD

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש.

חיפשתי והתייעצתי וגיליתי שהרוב ממליצים על מעבד AMD ובעיקר AMD PHENOM 2 955

אבל אי אפשר שלא לשים לב לסדרת המעבדים החדשה של אינטל ובעיקר I5 וI7

מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר, על מה עליי להתבבסס אם אני מעוניין במחשב שהוא רב תכליתי, כלומר משלב גם גיימינגוסרטים וגם עבודה משרדית ותוכנות כבדות?

תודה רבה

פורסם

שלום olive20 וברוך הבא לפורום.

להתחיל להסביר על ארכיטקטורות המעבדים, הדורות השונים וכו' זה נשוא מאוד מקיף שחורג ממסגרת דיון בפורום.

לכן אני ממליץ למקד את הדיון בהתבסס על הדרישות שלך.

כדי לעזור בצורה עניינית יש צורך במידע הבא:

1. מהו התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון? האם אתה מעדיף כמה שפחות או שאין העדפה כזאת?

2. כשאתה אומר תוכנות, למה בדיוק אתה מתכוון? תן דוגמאות ורצוי גם שתתאר את אופן העבודה הטיפוסי שלך עד כמה שאפשר.

3. במשחקים יש חשיבות בעיקר לכרטיס הגרפי. האם אתה כבר יודע איזה כרטיס גרפי יהיה במערכת?

4. האם יש לך דרישות כלשהן מלוח האם (כמות וסוג חיבורים)?

5. האם מתוכנן OC? האם חשוב להשאיר אפשרות ל-OC בעתיד פתוחה?

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה על ההתיחסות המהירה.

דבר ראשון תקציב נפרד לכל דבר אין לי, יש לי תקציב כללי שעומד בערך על 3700-4000 איתו אני מעוינין להוציא את המקסימום.

בקשר לתוכנות, מדובר על עבודה מרובה מול תוכנות כמו פוטשופ, VisualStudio2008 ולפעמים גם בתוכנה Adobe Premire

ובין היתר גם מדובר על משחקים כמו CRYSIS ודומיו.

גם בעניין כרטיס המסך אין לי העדפה מיוחדת.

ואני לא מתכנן OC ..

בינתיים אני מעוניין להחליט באייזו פלטפורמה לבחור כזאת שלINTEL או של AMD כי העניין קצת מבלבל אותי..

תודה

פורסם

אם אתה מעוניין לקבל המלצה על מפרט מלא (כולל כל הרכיבים) פתח בבקשה דיון בפורום מפרטי מחשב. כך תוכל לקבל תמונה מאוזנת יותר שתכלול גם את היכולות והעלות של שאר הרכיבים במטרה לקבל מערכת שלמה משתלמת.

אם אתה מעוניין להמשיך לדון רק על מעבד, לוח-אם וזכרון נוכל להמשיך לעשות זאת כאן כמובן, רק שלפי מה שאתה אומר חסרים כרגע קצת פרטים כדי להשלים את התמונה ולכן ההמלצה על הפנייה לפורום מפרטי מחשב.

התשובה בגדול היא שאתה יכול לבנות מערכת שתתאים לצרכים שלך שתהיה מבוססת גם על פלטפורמה של AMD וגם על כזאת של Intel, הכל תלוי בדרישות, ציפיות ותקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים