עבור לתוכן

מחשב שמכבה את עצמו שניות לאחר ההדלקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכל,

יש לי מחשב בן 3, מפרט סביר ובכל מקרה לא נעשה בו שימוש מאמץ, שבשבועות האחרונים החל להכבות באופן ספונטני, וכרגע זה הגיע למצב שהוא מכבה את עצמו שתי שניות לאחר ההדלקה. פתחתי, ניקיתי מאבק - ועדיין. ניתקתי את ההרדיסק / סי די - ועדיין. הוא לא משחרר צפצופים כך שאיני יכול לאבחן את מקור הבעיה ולכן אני פונה אליכם לרעיונות. בתודה מראש לעוזרים...

פורסם

חום, ספק\לוח תקול...

תתחיל לנקות את המאוורר של המעבד ולהחליף גריז טרמי.

אחרי זה תחפש קבלים נפוחים על הלוח, על הכרטיס מסך ובתוך הספק

כמובן שכבל החשמל צריך להיות מנותק ואחרי שפרקת מתח מהספק.

פורסם

בדוק שמתג ההדלקה/כיבוי אינו תקוע. לא מדובר על עצם הלחצן שעליו אתה לוחץ. מאחוריו יש מתג שעושה את העבודה. אם הוא לא חוזר בסיום הלחיצה המגע נשאר קיים. מגע ארוך - כיבוי מחשב .....

אחד המחשבים שלי היה כבה מעצמו (ובנגוד לשלך, היה מדליק את עצמו, ושוב מכבה את עצמו ....). מכיוון שלא היתה בעיית חום ההיגיון אמר (כמו שנאמר בתשובה הקודמת) לוח/ספק. החלפתי ספק, התופעה נשארה. מכיוון שהלוח חדש (ואמין) עשיתי חושבים עם עצמי והגעתי למתג.

יש כאמור הבדל בינינו - המחשב שלך לא נדלק מחדש. אבל לפני בחלפת ספק או לוח אם, הייתי בודק את נושא המתג.

פורסם
  • מחבר

שלום חברים,

ובכן, ניסיתי עם מתג אחר (ברוך השם יש לי קולקציה של חלקי מחשבים שפירקתי לאורך השנים) ומתרחשת אותה תופעה.

לגבי הספק - גם אבדוק. מצחיק שיש לי 5 ספקים ממחשבים ישנים, והחיבור של כל אחד מהם קצר מדי ללוח האם הזה.

אני חושב שפעם היתה לי בעיה דומה במחשב אחר, והיא נפתרה ע"י משחק עם הג'אמפרים. מישהו אולי יודע למה אני מתכוון?

תודה

פורסם
  • מחבר

ועדכון אחרון: הלך הלוח אם.

תודה חברים

פורסם

אני מקווה שהוא עדיין באחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים