עבור לתוכן

קולנוע ביתי - טלוויזיה, מדיה סנטר, רמקולים, מקלדת-עכבר

Featured Replies

פורסם

היי.

אז נפלה ההחלטה על רכישת מערכת חדשה הכל כולל הכל.

אם תוכלו לסייע לי בהרכבה, אודה לכם מאוד :-)

המערכת צריכה לכלול:

1. טלוויזיה 42 אינטש עד 50 אינטש תומך Full HD (אין צורך ברמקולים כלל).

2. רמקולים סט 5.1 עדיפות לעיצוב מתכתי אפור\שחור (עדיף לא עץ... אבל לא מחייב) - זוג קדמיים רצפתיים גדולים גבוהים, זוג אחוריים קטנים תלויים על הקיר, מרכזי אחד קדמי סטייל דיוידי, סאב וופר.

3. מקלדת ועכבר. חשבתי על זה: http://www.vertigo.co.il/showSingleProduct.asp?p_id=71

4. מחשב מדיה סנטר (וכאן הבעייתיות).

המחשב צריך לכלול:

חובה:

דיוידי מובנה קורא הכל (רצוי מאוד גם בלוריי, רצוי שיהיה אפשר גם להקליט איתו על גבי דיסקים [לצרוב כאילו]).

תומך Full HD

שלט חובה

משמש כרסיבר לכל הרמקולים 5.1 (כלומר, כל הרמקולים מתחברים ישירות אליו).

רצוי מאוד שיתמוך ביציאות usb-3 וכמובן שיהיו כמה כאלו...

כניסה מיקרופון

יציאת אוזניות

רצוי מאוד שיהיה שוכב, סטייל דיוידי

חשוב מאוד מאוד שיהיו לו כניסות ויציאות hdmi! כניסה (לממיר, יס) ויציאה (לטלוויזיה). אם אפשרי שתהיה כניסה נוספת (כדי לחבר מחשב חיצוני למחשב הזה)

עכשיו לתהיות שונות ומשונות:

קודם כל, אפשרי בכלל שהרמקולים כולם מתחברים ישירות למחשב ללא מגבר\רסיבר? כאילו, שהמחשב עצמו משמש כרסיבר לכל העסק?

הסתכלתי קצת בנט ולא ראיתי אחד עם כניסת hdmi כדי לחבר אליו את הממיר. יש אופציה כזו? זה מאוד חשוב....

ולענייני תקציב:

כל הפריטים שציינתי (טלוויזיה, מדיה סנטר, רמקולים, מקלדת) - עד 12 אלף ש"ח כמובן כמובן כמובןןןןןןן רצוי פחות (הרבה פחות).

במידה ואי אפשר לחבר את הרמקולים ישירות למחשב וכן צריך רסיבר, אז חשוב שלרסיבר עצמו יהיה שלט משלו והוא נכנס באותו תקציב (נגמר הכסף :-( ).

וכמובן,

תודה מראש על הכל!!!!

פורסם

לגבי טלוויזיה, יש כרגע מבצע באלמ לסמסונג 40" C630 ב 3600 ומבצע בשקם אלקטריק ל LG LD 550 42 ב 3600. שתיהן למיטב ידיעתי עם 3 שנות אחריות ייבואן מקורי.

שתיהן תהיינה אחלה בתנאי שאינך מתכנן לשחק.

http://www.karnaval.co.il/

http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=479&ArticleID=422

פורסם
  • מחבר

תודה!!

יש מישהו שיכול לסייע\לעוץ עצה בנוגע למחשב המדיה סנטר? טיינקס

פורסם

אמנם אין לי מפרט להציע לך אבל הייתי ממליץ לך לשנות גישה כשאתה ניגש לקנייה כזו.

בניגוד למה שרשמת - המחשב זה הקטע הקל בקנייה, גם הטלווזיה. עם כל השאר אתה הולך להסתבך - זה הקטע הכי קשה שדורש הכי הרבה עבודה ותמיד גם גורם להכי הרבה אכזבה, בייחוד כשהתקציב מוגבל (אם אתה רוצה 50" כדאי לזכור שזה עולה לא מעט).

ולגבי הגברה - אתה חייב מגבר חיצוני (רסיבר). אם ממש לא חשובה לך איכות הסאונד תאלץ להתפשר על רמקולים מולטימדייה של מחשב שכוללים בתוכם כבר מגבר. כנראה זה לא בדיוק יהיה מה שרצית אבל כל אופצייה אחרת כנראה תדרוש עוד תקציב.

עכשיו כשאתה מוכן נפשית - שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:. אם השימוש העיקרי זה סרטים ולא טלווזיה אז גודל המסך שווה זהב.

פורסם

עכשיו כשאתה מוכן נפשית - שיהיה בהצלחה :xyxthumbs: . אם השימוש העיקרי זה סרטים ולא טלווזיה אז גודל המסך שווה זהב.

אני מסכים שלסרטים מסך גדול זה מעולה אבל לדעתי רוב החוויה באה דווקא מהסאונד, כדי לזכור את זה כשמחלקים את התקציב לכל המערכת.

פורסם

עניין הסאונד יכול להטעות. אם אתה אוהב סרטי אקשן עתירי סאונד אז אני בהחלט יכול להבין. אבל קולנוע איכותי זה לא רק סרטים עצבניים. יש הרבה דרמות שבהן הסאונד מינורי.

כמובן גם לדעתי הסאונד מאוד חשוב בסרטים ובלעדיו בכלל אין חווית קולנוע אמיתית (יעני שימוש ברמקולים של טלווזיה או משהו דומה). כמובן הוא תופס נפח נכבד מהתקציב כמו שאמרת, במקרה הזה אני מניח שקרוב לחצי מהתקציב. סאונד נורמאלי לקולנוע אני חושב מתחיל ב4.5-5.5 אלף בארץ, פחות מזה זו כבר פשרה אבל מעבר לסכום הזה אני חושב שכדאי לחשוב על גודל מסך. אף פעם לא הבנתי את האנשים עם מערכות קולנוע של 15000 שקל מחוברות לטלווזיה 32", ותמיד יש את התירוץ - "כבר היו לי זוג רמקולים איכותיים אז הייתי צריך להשלים לאותה סידרה".

בכל מקרה "ללהיות בתוך הסרט" אין תחליף וזה לצערינו מתרחש ב80-120 אינטשים בסלון ממוצע.

פורסם

דווקא בדרמות יש מוזיקה מעולה, אם אתה אוהב מוסיקה קלאסית, באקשן זה לפעמים מעצבן הקפיצות בווליום כשיש סצנה עמוסה אקשן.

אני צריך להודות שלי אישית חשובה יותר המוסיקה מאשר הצפייה בסרטים(למרות שגם את זה אני עושה הרבה) ולכן אני כרגע נשאר עם סטריאו.

האמת, היה לי בדיוק את אותו וויכוח עם השכן שלי, לו היה מקרן(רזולוציה נמוכה-1024X768) עם מערכת סראונד ולי מסך FHD'24 עם מערכת סטריאו.

אין פה מנצח, לטעמי, נהנתי לראות סרטים גם אצלי וגם אצלו.

פורסם
  • מחבר

וחזרה לנושא....

ועזבו בצד את התקציב. אני איכשהו אדאג לזה. אולי אני אקנה את זה בשלבים...

מישהו יכול לעזור לי עם מחשב המולטימדיה הכי זול שיש לפי הנתונים שציינתי?

תודה.

פורסם

תפתח שרשור נפרד בפורום מפרטי מחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים