עבור לתוכן

עדשות מגע קשות או רכות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל אנשי המחשבים עם טווח ראיה מוגבל :smile1:

אני מרכיב עדשות מגע קשות למעלה משנתיים, לשים אותם בעניים מרגיש כמו שתיי אבנים, ממש לא נוח במיוחד בקיץ בחום מי שניסה יודע על מה אני מדבר. בחורף בקושי מורגשות עד בכלל.

ההתלבטות שלי- אם לעבור לעדשות מגע רכות, הבעיה אופטומטריסט שלי אמר שיש סיכוי גדול יותר שיגדל לי המספר בשימוש עם עדשות רכות.

וואלה אני שנתיים עם הקשות והמספר שלי נשאר יציב. -1.5 .. בגלל זה גם התחלתי איתם.

זה הפחד שלי, משהו מבין בעניין?

הכוונה שלי לפחות בקיץ להשתמש בעדשות מגע רכות, ובחורף לחזור לקשות.

הבנתי שהרכות החודשיות הם הפתרון הזול ביותר (?)

מה דעתכם?

פורסם

אני אישית משתמש בעדשות רכות כבר כמה שנים טובות, ודווקא מאז שהתחלתי להשתמש ברכות המספר רק התייצב.

אף פעם לא השתמשתי בקשות. אתה הראשון שאני שומע שמשתמש בקשות מזה דיי הרבה זמן.

אני משתמש ביומיות וזה אומנם הכי יקר, אבל זה ממש ממש נוח וגם הכי בריא לעין בגלל שכל פעם שאתה שם עדשות אתה פותח קופסא חדשה והעדשות חדשות ואתה לא צריך לנקות אותם כל לילה ולדאוג שהם לא יתלכלו ולא יקרעו ולא יעשו נזק לעיניים.

פורסם

תעבור לרכות הן טובות יותר מקשות בכל פרמרט אפשרי.

פורסם

לא הבנתי מי האופטימטריסט האדיוט שהביא לך עדשות קשות. אין סיבה להשתמש בהן אם אין לך בעיה מיוחדת.

קשה לי לסתור את האופטימטריסט שלך כי אני לא איש מקצוע, אך לפי מיטב ידיעתי אין שום קשר בין עליה במספר לבין עדשות רכות (אני וחברים שמים רכות שנים והמספר לא עלה - מה שכבר סותר את הטענה). בכל מקרה, האם זה בכלל שווה את הסבל של עדשות קשות? לדעתי לא. כבר עדיף משקפיים.

תעבור לעדשות רכות מייד. אני ממליץ על חודשיות, כי הן גם נוחות יחסית וגם הזולות ביותר (בשקלול עלויות התחזוקה, כמובן).

יש כאלה שמעדיפים יומיות- לדעתי אין הבדל משמעותי בנוחות, אך יש הבדל משמעותי בעלות.

עדשות "שנתיות", לא באות בחשבון. זה קקה, סבל טהור.

פורסם
  • מחבר

^חושב בול כמוך.

כמה יעלה בערך כל העניין של עדשות רכות חודשיות?

פורסם

העדשות עולות בסביבות ה 450 שקל.

(אני קניתי בהלפרין לא מזמן ב 340~, עם המבצע של ה 63% שלהם. לפני זה קניתי בהלפרין ב 430~ שקל בערך. לא ממליץ לקנות עדשות במקומות אחרים. סתם יותר יקר וזה מוצר תקני, סגור וארוז).

יש להקפיד לאחסן את העדשות תמיד בנוזל עדשות (אני מניח שאתה מכיר). נוזל עולה כ 25 שקל במבצעים של הלפרין (ואז אני קונה בוחטה) או כ 40 שקל בלי מבצעים (או מבצעים פחות טובים). אני מעריך שבשימוש יומיומי, נוזל מחזיק כחודש, חודש וחצי. נגיד שאתה צורך 10 בקבוקים בשנה - משהו בסביבות ה 300 שקל בשנה.

אין צורך בשימוש בסבון לעדשות, מסירי חלבונים וכל החרא הזה, גם ככה העדשה נזרקת לאחר חודש (אני לפעמים משתמש קצת יותר, אני לא סופר בדיוק 30 יום, זה דבילי לדעתי).

אם כך, העלות השנתית של העדשות היא כ 600 -700 שקלים, תלוי עד כמה אתה מקפיד לקנות במבצעים.

פורסם

אם כבר מדברים על הלפרין, איזה מהעדשות שהם מציעים הכי טובות?

ג'ונסון & גונסון

זיס

בוש & לומב

פלטינום

CIBA VISION

כולם חבילות ל-3 חודשים ב-60-80 שקל...

פורסם

עזוב עדשות בכלל, יש לך מספר נמוך אני הייתי הולך על ניתוח לייזר בשיטת PRK , השיטה הזאת הכי ישנה והכי זולה.

היא מתאימה למספרים נמוכים. החסרון זה זמן התאוששות ארוך יחסית של שבוע + עד שהראיה תתיצב

לי אישית היה -4 ו -3 וגם צילינדר עשיתי LASIK עכשיו אני שמח מהחיים ורואה ב HD :)

ולא מתעסק עם העדשות יותר

יום טוב.

פורסם

עזוב עדשות בכלל, יש לך מספר נמוך אני הייתי הולך על ניתוח לייזר בשיטת PRK , השיטה הזאת הכי ישנה והכי זולה.

היא מתאימה למספרים נמוכים. החסרון זה זמן התאוששות ארוך יחסית של שבוע + עד שהראיה תתיצב

לי אישית היה -4 ו -3 וגם צילינדר עשיתי LASIK עכשיו אני שמח מהחיים ורואה ב HD :)

ולא מתעסק עם העדשות יותר

יום טוב.

גם אני ממליץ בעתיד לעשות ניתוח לאחר חוויה מצוינת אחרי אינטרלאסיק.

רק ששכחת שאתה רגיש מאוד לשמש עד 3 חודשים לאחר הניתוח (PRK).

בכל מקרה, יכול ליהיות מדובר במישהו צעיר שעוד לא מתאים לניתוח, במקרה כזה, אמליץ לך על רכות שהיו לי שנים, ולא גדל לי המספר איתם.

רצוי מאוד לא לישון אף פעם עם העדשות. נאמר לי ע"י האופטימטריסט שלי שניתן עם מה שהוא מביא לי, וגרם לכמה דלקות, אז בעיקרון אם אתה לא עצלן, תוריד לפני שאתה הולך לישון ותשים בבוקר. (היו לי חודשיות גם).

פורסם

אם כבר מדברים על הלפרין, איזה מהעדשות שהם מציעים הכי טובות?

ג'ונסון & גונסון

זיס

בוש & לומב

פלטינום

CIBA VISION

כולם חבילות ל-3 חודשים ב-60-80 שקל...

אתה בטוח שכולן מתאימות לך בכלל?

לא בהכרח שיש עדשות "במידה" שלך מכל החברות.

בכל מקרה, כולן +- באותה רמה. תנסה ותראה. (על פלטינום אני פחות ממליץ, זה מותג של הלפרין עצמם. לך על מותג בינ"ל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים