עבור לתוכן

האם כדי לקנות מתאם רשת לקווי חשמל?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לנו בבית בעיה שיש מחשב אחת שלא קולט את הרשת בבית וחיברתי אותו עם כבל רשת עד השיפוצים אבל ההורים לא רצו את הפתרון עם הכבל...

ראיתי באינטרנט את המוצר הזה.

מישהו יכול להסביר לי מה זה בידיוק עושה? איך עושים את זה? זה עובד טוב ומומלץ?

אם למישהו יש עוד פתרון אשמח לשמוע,

תודה.

פורסם

המתאם מעביר את תעבורת הרשת ע"ג רשת החשמל וכך חוסך את הצורך בהעברת כבל ברחבי הבית.

לגבי טיב העבודה של המתאמים, זה תלוי בהרבה גורמים: טוב רשת החשמל בביתך, כמות הרעשים וכו'. כמו כן, לעיתים המתאמים האלו עושים בעיות בעת עבודה על פאזות שונות.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם מחברים את המתאם לחשמל ואת כבל הרשת מחברים מהמחשב למתאם וזהו?

ראיתי את זה באתר של בזק וזה ניראה טוב אבל פה זה צריך 2 מתאמים (אני בכלל בהוט. יש להם משהו דומה?)

אם אני קונה את המתאם מבאג אני גם צריך לקנות 2?

יש פתרון שאתה ממליץ עליו יותר?

פורסם

נכון. מחברים שני מתאמים לחשמל: אחד לנתב ושני למחשב הרלוונטי.

זה לא משנה באיזו חברה אתה, מכיוון שמתאמי החשמל עובדים עם כבלי רשת סטנדרטיים.

הפתרון המומלץ ביותר הוא פריסת כבל רשת מהנתב למחשב. מאחר שזה לא אפשרי אצלך, עדיפים מתאמי החשמל.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אם אני אחבר את המתאם שמתחבר לנתב למפצל שמחוברים אליו כבר כמה מכשירים יש איזה בעיה שיכולה להיות? אם כן, מה יכול לקרות?

פורסם

אם המפצל כבר מספק אינטרנט לאותם מכשירים שמחוברים, לא תהיה בעיה לחבר את מתאם החשמל אליו.

פורסם

ישנם שני סוגים של מתאמים:

על גבי חשמל (כמו שכבר צוין)

על גבי תשתית הטלפון בבית.

בתור אחד שהשתמש בשניהם, המתאם הקווי על גבי תשתית הטלפון מהיר יותר בהעברת קבצים ברשת ביתית.

אגב, בזק מוכרים את שני סוגי המתאמים ולדעתי במחיר זול יותר מבאג (אני קיבלתי את המתאמים של החשמל בחינם).

פורסם

בתור אחד שהשתמש בשניהם, המתאם הקווי על גבי תשתית הטלפון מהיר יותר בהעברת קבצים ברשת ביתית.

בכמה מהיר יותר?

פורסם

אין לי נתון מספרי אבל ממה שזכור לי, סרט של 700-ג'יגה היה לוקח בערך 3-4 דקות להעביר במתאם הקווי. במתאם החשמלי זה לוקח בערך 10 דקות... מצד שני אני יודע שיצאו שדרוגים למתאמים מאז שקניתי (המתאמים שלי יחסית ישנים) אז יכול להיות והם כבר יותר מהירים.

*מה שכן אני יכול להגיד לרעת המתאם הקווי הוא (לפחות אצלי)- חוסר אמינות. בזמן השימוש שלי במתאם הזה הוא התקלקל פעמיים עד שהחלטתי לעבור לסוג שעובד על חשמל- ומאז הכול טיפ טופ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים