עבור לתוכן

אילוף כלבה בצורה עצמאית... היכן ניתן למצוא מקורות מידע?

Featured Replies

פורסם

שלומות חבר'ה

הסיפור בקצרה הוא כזה, אני וחברה שלי אימצנו כלבה מ SOS (כמו צער בעלי חיים) שעברה התעללות (כמה ילדים ערבים בלוד גזרו לה את האוזניים ימח שמם :2gunsfiring: :bash::pissed: ), המסכנה כבר היית ברשימה להמתה היות ואף אחד לא רצה לאמץ אותה בגלל האוזניים... בכל אופן היא בת חודשיים וחצי ~ מסוג מעורב של זאב ועוד משהו ש 3 וטרינרים עדיין לא הצליחו לעלות עליו.

הבעיה היא שאין לנו כסף על מנת לשלוח אותה לאילוף (השכרת הדירה שואבת את רוב ה"ממון" שלנו), כך שהיינו רוצים לעשות זאת לבד. סה"כ אנחנו לא מחפשים שתהיה כלבת קרקס ותכין אספרסו אלה את כל הדברים הכי בסיסים שכל גור כלבים חייב לדעת (עשיית צרכים, לעיסת חפצים, משמעת בסיסית...)

השאלה שלי אליכם היא, vיכן אני יכול למצוא מקורות מידע בעברית לאילוף כלבים? עד עכשיו נתקלתי רק באתרים של מאלפים מקצועיים שרוב המידע שם היה מידע שיווקי או באתרים ילדותיים ולא מקצועיים.

כמו כן הורדתי כל מה שמצאתי על סיזר מילאן...

טיפים גם יתקבלו בברכה.

תודה

פורסם

כל הכבוד שלקחתם אותה :yelclap:

מחיפוש מהיר של "איך לאלף כלב" מצאתי את המידע הבא:

עשיית צרכים בבית

זה כנראה החשוב והדחוף מכולם.

גור, בדיוק כמו תינוק, לא מסוגל להתאפק. תדירות הטיולים איתו צריכה להיות כל 3 שעות לפחות עד גיל 4 חודשים.

במקביל יש להבין שכלבים אינם מודעים להפרדה בין הבית לבין העולם שבחוץ.

התפקיד שלנו הוא לגרום לכלב להבין שצרכים בבית הם עניין לא רצוי וצרכים בחוץ זה כיף והנאה.

שימו לב !!! במידה ולא תפסתם את הכלב "על חם" אין שום טעם בלצעוק או להעניש אותו.

אין שום סיכוי שהוא יצליח לקשר בין הכעס שלכם לשלולית על הרצפה.

אם "זכינו" ותפסנו את הפושע בשעת מעשה יש לקטוע את עשיית הצרכים ע"י צעקה חדה ומיד לרוץ עם הכלב החוצה.

בזמן עשיית הצרכים בחוץ , כדאי לצ'פר את הכלב במשהו טעים בשילוב מילות חיבה ועידוד.

בנוסף יש לשמור על זמני טיול יחסית קבועים ולהאכיל את הכלב בשעות קבועות.

כך נוכל להתנות לכלב הרגלים. זה טוב לכלב ... זה טוב לנו.

פורסם

כשאני חינכתי את הכלבה שלי ללעשות צרכים זה היה די פשוט,

כל פעם שתפסתי אותה עושה בבית אמרתי לה בקול תוקפני "לא! אסור!",

וכל פעם שהיא עשתה בחוץ ליטפתי אותי, אמרתי לה "כלבה טובה", ולפעמים גם הבאתי לה חתיכת נקניק או משו.

היא תפסה את העיניין מהר ככה :)

ושיהיה בהצלחה! :)

פורסם

תוכנית מומלצת לאקסטרה טיפים - הלוחש לכלבים של סיזאר מילאן התותח

פורסם

יש לי קצת נסיון באילוף כלבים אז הנה כמה נקודות שצריך לדעת:

פרסים וענישה

מבחינת פרסים על התנהגות טובה וכ'ו, טעות נפוצה שאנשים עושים היא לתת לכלב אוכל על כל התנהגות חיובית. כרגע זה אולי נראה כצעד נכון, אבל בטווח הרחוק הכלב יתרגל שהוא תמיד מקבל אוכל, והוא יתנה את ביצוע הפקודות בנוכחות של פרס מהסוג הזה. מה גם שעודף אוכל עלול לגרום לבעיות בריאותיות בעתיד. אם אתה רוצה לחנך את הכלב שלך נכון, החלף את הפרס בליטופים. הם מעריכים מאוד יחס, וגם אם תגזים בליטופים אז מקסימום הכלב יהיה קצת מפונק. עדיף כלב מפונק על כלב חזיר.

מבחינת ענישה, זיכרון לטוות קצר של כלב עומד על 30 שניות. אם לא תפסת את הכלב בזמן מעשה, אין טעם להעניש אותו כי הוא לא יקשר בין הכעס למעשה האסור. אם כן הכלב נתפס על חם, צריך ללמד אותו מילה אחת שהמשמעות שלה היא לחדול מיד מהמעשה, בד"כ אמירה תקיפה של המילה "לא!" מספיקה. אפשר בנוסף גם לתפוס אותו בקולר או להחזיק את העורף (איפה שאמא תופסת אותם), זה יפעיל רפלקס שלהם להירגע. פעולות ענישה חייבות להתבצע כשאתה עומד מול הכלב בנחישות כדי שיקלוט שאתה "מנהיג הלהקה". בכל מקרה, בשום אופן לא להפעיל אלימות! הכאת כלב תגרום לו להיות פחדן, ועל זה יפצה באגרסיביות. מה גם שבסופו של דבר הוא לא יבדיל בין יד מכה ליד מלטפת וישר יכנס למגננה כשיתקרבו אליו.

לימוד שם

לימוד שמו של הכלב הוא חלק יחסית קל. לשם הדוגמא נגיד קוראים לכלב רקסי. מה שצריך לעשות זה לשבת עם הכלב כשהוא בפרופיל אליך. כאשר הוא אינו מסתכל עליך, קרא לו "רקסי". אם הוא הסתובב להביט בך, לטף אותו ואמור "כלב טוב" או משהו בסגנון. חשוב לשמור על קשר עין עם הכלב. אחרי 6-7 פעמים, הסתובב עם הגב אל הכלב וקרא לו בשם אחר, למשל משה, ובטון אחר. מה שלא יהיה, אתה חייב להתעלם מהכלב ולא ליצור קשר עין. תעשה ככה פעמיים ואז תחזור לשלב א'. כמה סשנים כאלה והכלב יקלוט.

לעיסת חפצים

לעיסת החפצים אצל גורים נובעת מתחלופת השיניים שלהם והם מחפשים משהו להוציא עליו את הכאב. אל תיבהל אם בחודשים הקרובים תמצא על הרצפה שן עם טיפות דם, זה טבעי. הבעיה היא שאם לא מקפידים על משמעת לעיסת חפצים בגיל צעיר, זה ממשיך גם בבגרות. לכן זה עניין משמעתי שצריך להקפיד עליו. בכל עת, עליך לדאוג שלכלב יש שני צעצועים זמינים, נגיד חבל לעיסה וכדור, ולא יותר מזה. באופן זה הכלב לומד איזה חפצים שייכים לו ואיזה שייכים למנהיג. אם הכלב מפשל ואתה מגלה באיחור, דחוף לו חבל לפה.

לגבי צרכים אני חושב שענו לך בהרחבה אז אין לי מה להוסיף. מקווה שעזרתי ותרגיש חופשי אם יש לך שאלות נוספות.

פורסם

תוכנית מומלצת לאקסטרה טיפים - הלוחש לכלבים של סיזאר מילאן התותח

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפים חבר'ה, אתמול נכנסתי במקרה לסטימצקי ומצאתי שם את הספר של סיזר מילאן במהדורה בעברית, אז קניתי אותו.

אם יש למישהו גם לינק לאיזה פורום או אתר טוב בנושא אני אשמח.

פורסם

יצא לי פעם להתייעץ בתפוז והם אנשים מאד נחמדים ועוזרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים