עבור לתוכן

Zotac Z68 ITX - האם עוד מישהו מצפה לו?

Featured Replies

פורסם

קודם כל, מדובר בלוח הזה.

Z68ITX-A-E_03.jpg

ישנן חנויות בחו"ל שכבר יש להן את הלוח הזעיר במלאי, אולם אצלנו עדיין לא שמעו על זה על פי הנראה.

לגרנד אדוונס אין שמץ של מושג על מה מדובר, פלונטר נמנע מלהגיב בנושא ואני לא רואה אף אזכור ללוח בפורומים המקומיים... :-X

האם אני באמת היחידי בארץ שמחכה בקוצר רוח ללוח הזה? :-\

האם שווה כבר לחשוב על להזמין מחו"ל ישירות?

שמישהוא יוציא אותי מהבעסה של לדעת שאף אחד לא ינוב עפעף לכיוון של לייבא את זה ארצה כי חושבים שאין ביקוש :'(

פורסם

לא חושב שתקבל פה תשובה לגבי כוונות ייבוא כי למיטב ידעתי לא מסתובבים בפורום נציגים של יבואנים (לפחות לא בצורה גלויה).

הזמנת לוח מחו"ל היא כמובן אפשרות רק צריך לבדוק עלויות כדי לקבוע אם זה משתלם.

וסתם שאלה, למה אתה מצפה לו כל כך? איזה מערכת ולאיזה שימושים אתה מתכנן לבנות עליו?

פורסם
  • מחבר

וסתם שאלה, למה אתה מצפה לו כל כך? איזה מערכת ולאיזה שימושים אתה מתכנן לבנות עליו?

זו המערכת שלי כרגע, הרעיון הוא כמובן מערכת גיימינג קומפקטית שאפשר לקחת איתי לכל מקום בתיק גב קטן, ועד כה זה עושה את העבודה.

לאחר השדרוג האחרון ל-Sandy Bridge, קצת חסר לי לוח בכדי להריץ את הכל במהירות המקסימלית. ה-H61 מעולה, אבל לא מספיק :)

זהו הלוח היחידי שיאפשר לי את זה מבלי שאצטרך לבנות משהו גדול יותר על בסיס לוחות ענקיים כמו GENE.

ולגבי נציגים של יבואנים, ברור שהם מסתובבים פה באופן חסוי, uהתגובות כאן הם אחד הגורמים שקובעים בסופו של דבר

האם שווה להביא מוצר מסויים ארצה או לא והאם יימכר. אם מספיק אנשים מעוניינים יגיבו, זה מעלה טיפה את הסיכויים לדעתי :)

פורסם

לאחר השדרוג האחרון ל-Sandy Bridge, קצת חסר לי לוח בכדי להריץ את הכל במהירות המקסימלית. ה-H61 מעולה, אבל לא מספיק :)

לא הבנתי את הכוונה. איך בדיוק הלוח מגביל את הרכיבים המותקנים בו (למעט אם אתה מצפה לבצע OC וזה כבר מצב אחר לגמרי)?

פורסם

יופי של מערכת קטנה, ואני חשבתי שהמארז שלי(3rsystem r330) קטן.

ה300 SFX מספיק לך בשביל ה5770??

לגבי הלוח שלך בחו"ל, בגרמניה אפשר למצוא אותו החל מ140 יורו.,

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את הכוונה. איך בדיוק הלוח מגביל את הרכיבים המותקנים בו (למעט אם אתה מצפה לבצע OC וזה כבר מצב אחר לגמרי)?

1) זכרון - הקיט הזה מסוגל ל-2133 בתזמון CL7 (מקור) ורץ על 1333 CL6 כרגע.

2) מעבד שמסוגל לרוץ לפחות בתדר של 4.5GHz שרץ בינתיים על סטוק.

ה300 SFX מספיק לך בשביל ה5770??

הספק הזה מספיק אפילו לאותה מערכת עם כרטיס שצורך פי 2 ;)

השתמשתי ב-5870 כחודש, כולל הרצות OCCT+Furmark במשך ימים עט קצת OC.

פורסם

1. לתדר הזכרון אין שום משמעות בפועל. אתה יכול להריץ אותו גם בתדר גבוה יותר אבל לא תפיק מזה תועלת מחוץ למבחני ביצועים סינטתיים.

2. אם אתה מחפש OC זה כבר סיפור אחר. קודם כל למה אתה צריך בכלל OC בנקודת הזמן הנוכחית? אולי בעתיד כשהפלטפורמה קצת תתיישן ביחס לדרישות התוכנה. ושנית, Core-i5-2500K יכול להגיע ללא העלאת מתח לאזור ה-4.0-4.2 אבל צריך גוף קירור מתאים. ליותר מזה (ורוב המעבדים מגיעים לעבודה יציבה בתדר 4.6-4.8GHz) כבר צריך גוף קירור שהוא יותר לכיוון ה-High End שלא נכנס במארז שכזה, ספק כוח מתאים (שאולי יש לך חיצוני כזה, לא שמתי לב באיזה ספק אתה משתמש) וזרימת אוויר מתאימה שאני בספק אם מארז כזה צפוף יכול לספק.

פורסם

הספק הזה מספיק אפילו לאותה מערכת עם כרטיס שצורך פי 2 ;)

השתמשתי ב-5870 כחודש, כולל הרצות OCCT+Furmark במשך ימים עט קצת OC.

נראה שזה ממש הגבול לפי המחשבונים..חיברת את ה5870 עם 6פין ועוד מתאם למולקס?

חשבתי להביא לעצמי גם 5770 עם הbe quiet! SFX 300W 80+ Bronze שלי, כמה אמפר שלך נותן על מסילות ה12?

פורסם
  • מחבר

1. לתדר הזכרון אין שום משמעות בפועל. אתה יכול להריץ אותו גם בתדר גבוה יותר אבל לא תפיק מזה תועלת מחוץ למבחני ביצועים סינטתיים.

2. אם אתה מחפש OC זה כבר סיפור אחר. קודם כל למה אתה צריך בכלל OC בנקודת הזמן הנוכחית? אולי בעתיד כשהפלטפורמה קצת תתיישן ביחס לדרישות התוכנה. ושנית, Core-i5-2500K יכול להגיע ללא העלאת מתח לאזור ה-4.0-4.2 אבל צריך גוף קירור מתאים. ליותר מזה (ורוב המעבדים מגיעים לעבודה יציבה בתדר 4.6-4.8GHz) כבר צריך גוף קירור שהוא יותר לכיוון ה-High End שלא נכנס במארז שכזה, ספק כוח מתאים (שאולי יש לך חיצוני כזה, לא שמתי לב באיזה ספק אתה משתמש) וזרימת אוויר מתאימה שאני בספק אם מארז כזה צפוף יכול לספק.

1. אתה טועה (אם הייתי היפסטר, הייתי אומר "זה עניין סובייקטיבי/אינדיבידואלי"). שני הדברים העיקריים שאני עושה על המחשב הם:

א) משחקים - במקרה הזה מהירות הזכרון משפיעה בעיקר אחרי שמתרגלים למהירויות של SSD סביר וכל תקיעה או גמגום הכי קטנים נהיים משהו שממש קל לשים לב אליו. מההתרשמות האישית שלי יש הבדל עצום אפילו בין 1066 CL9 ל-1333 CL6 מבחינת עד כמה חלק משחקים מסויימים רצים, לכן סביר להניח שההבדל בין 1333 ל-2133 לא יהיה זניח בשבילי.

ב) קידוד וידאו ב-AVC - פה ההשפעה היא די לניארית - ככל שהזכרון יותר מהיר, ייקח פחות זמן לקודד קטע מסויים. ההבדלים יכולים להגיע לעשרות אחוזים במצבים מסויימים.

2. הצורך ב-OC: אותה סיבה שצויינה בתת-סעיף (ב) לעיל, ולתדר יש השפעה הרבה יותר מכרעת במקרה הזה. מבחינת הקירור אני לא דואג יותר מדי, היא מספיק טובה במארז הזה, כנ"ל לגבי ספק הכוח.

נראה שזה ממש הגבול לפי המחשבונים..חיברת את ה5870 עם 6פין ועוד מתאם למולקס?

חשבתי להביא לעצמי גם 5770 עם הbe quiet! SFX 300W 80+ Bronze שלי, כמה אמפר שלך נותן על מסילות ה12?

האמת שכשהיה לי את ה-5870, שני המולקסים שלו היו מחוברים למסילה אחת של 14A ואפילו זה הספיק :-X

מה שכן, הספק שלי ספציפית הגיע ללא חיבור PCI-E 6-pin כלל, נאלצתי להוסיף אחד בעצמי מאוחר יותר, וחיברתי אותו במקביל ל-2 המסילות: 14A ו-16A. זה השפיע מאוד לטובה על יציבות ה-12V תחת עומס.

נ.ב. - העפתי מבט במארז שציינת שיש לך (R330), נראה ממש נחמד! איפה השגת כזה בארץ?

פורסם

ואיך בדיוק כרטיס מסך לגיימינג מסתדר עם מערכת קומפקטית?

פורסם

אתה טועה

אני לא.

לא אכנס איתך לוויכוח כי אין לי כוונה להפוך את הדיון הזה לאיזה ויכוח מיותר של מי צודק ומי לא, אבל לתדר ולתזמונים של הזכרון יש השפעה זניחה עד לא קיימת ברוב השימושים הממוצעים (בטח שבמשחקים עם כרטיס גרפי ייעודי, ובטח ובטח בעבודה כללית עם מערכת ההפעלה). חשוב בעיקר לדאוג לנפח המתאים לשימושים.

בכל מקרה, מכיוון שאתה יודע מבחינתך מה אתה צריך, אז כל שנותר לי הוא לאחל לך ליהנות מהמערכת.

פורסם
  • מחבר

אני לא.

לא אכנס איתך לוויכוח כי אין לי כוונה להפוך את הדיון הזה לאיזה ויכוח מיותר של מי צודק ומי לא, אבל לתדר ולתזמונים של הזכרון יש השפעה זניחה עד לא קיימת ברוב השימושים הממוצעים (בטח שבמשחקים עם כרטיס גרפי ייעודי, ובטח ובטח בעבודה כללית עם מערכת ההפעלה). חשוב בעיקר לדאוג לנפח המתאים לשימושים.

בכל מקרה, מכיוון שאתה יודע מבחינתך מה אתה צריך, אז כל שנותר לי הוא לאחל לך ליהנות מהמערכת.

מהתגובה הזו נוצרת התחושה ששתי המילים שציטטת הן המילים היחידות שקראת מתוך כל התגובה שלי :facepalm:

בכל מקרה, חזרה לנושא - אני צריך עוד תומכים בלוח הזה! :yelclap:

פורסם

דווקא קראתי את ההודעה שלך בעיון.

מכיוון שהצגת את הדברים בכזה ביטחון אז הרי לשכנע אותך שאתה לא ממש צודק אני לא אוכל, וגם אין לי שום כוונה לבזבז את זמננו בניסיון לעשות זאת. אבל לטובת קהל הגולשים פה בפורום שאולי עוקב אחרי הדיון הזה, היה חשוב לי להבהיר שמה שכתתבת והצגת כעובדות וקביעות הוא פשוט לא מדויק. מבחינתך אולי זה נכון ומצדיק את הקנייה של הרכיבים הללו, וזה בסדר, אבל בערך פה זה מסתיים.

פורסם

האמת שכשהיה לי את ה-5870, שני המולקסים שלו היו מחוברים למסילה אחת של 14A ואפילו זה הספיק :-X

מה שכן, הספק שלי ספציפית הגיע ללא חיבור PCI-E 6-pin כלל, נאלצתי להוסיף אחד בעצמי מאוחר יותר, וחיברתי אותו במקביל ל-2 המסילות: 14A ו-16A. זה השפיע מאוד לטובה על יציבות ה-12V תחת עומס.

נ.ב. - העפתי מבט במארז שציינת שיש לך (R330), נראה ממש נחמד! איפה השגת כזה בארץ?

14 ו16 זה בדיוק כמו שלי, רק שאצלי יש חיבור 6 פין..

לפי הגודל של ה5770 שלך הייתי אומר שאפשר אפילו לדחוף שם 6850 של Powercolor..שווה לבדוק את זה.

לגבי המארז שלי, הוא לא נקנה בארץ(גר בחו"ל) - מארז באמת חמוד קטן(אבל מיקרו, לא מתקרב לגודל של של הFrontier) וזול(21 יורו).

ככה הוא נראה מבפנים http://img705.imageshack.us/img705/4181/65944483.jpg

אגב, המארז שלך נמכר פה תחת השם Jcp והוא עולה בסה"כ 18 יורו..

פורסם
  • מחבר

לפי הגודל של ה5770 שלך הייתי אומר שאפשר אפילו לדחוף שם 6850 של Powercolor..שווה לבדוק את זה.

בדקתי את זה עוד ביום שיצאו הביקורות הראשונות - יש הפרש אורך לכאורה זניח של משהו כמו 0.25 אינץ' בין ה-5770 ל-6850, אבל זה מספיק כדי לא לאפשר לי להכניס 6850 במארז הזה :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים