עבור לתוכן

איטיות במחשב - i5 2500k @4.5ghz

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

קניתי לפני כ3 וחצי חודשים את המחשב החדש שלי, ובזמן האחרון אני חש איטיות ממש מוזרה ללא שום סיבה במיוחד במשחקים - החנות ביצעה OVERCLOCK ל 4.5 ועד עכשיו לא ממש ניסיתי לראות עם המחשב תקין ואני ממש מודאג בקשר לעניין הזה כי אין לי שום ניסיון בדברים האלה.

אז כמובן שאני כאן כדי לשאול אותכם מה אני צריך לעשות? (תוכנות טובות לבדיקה ואם יש מדריך עוד יותר טוב בשבילי)

- אין לי ממש מושג מה היא הבעייה זכרונות, מעבד, כרטיס גרפי? (יש 2) ומאיפה להתחיל לבדוק את העניין הזה

*-המחשב עובד על ahci mode הוא היה IDE בהתחלה ואחרי שקניתי את ה SSD שיניתי מIDE ל AHCI

*הבדיקה שעשיתי, היא רק לבדוק את הטמפרטורה בעזרת התוכנה HWMonitor - למעבד היה משהו באזור ה -45-50C לאחר שעבד יותר מ 10שעות רצוף.

*פירמטתי את המחשב

-חשבתי על לנקות אבק אבל לא יודע אם יש בכלל אחרי 4 חודשים וגם ממש נראה לי מוזר לעשות את זה בתקופה קצרה שכזאת

המפרט שלי הוא :

מעבד Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX

קירור למעבד Scythe JAPAN YASYA 1156 + 1366 SUPPORT

לוח אם Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 for socket 1155

מארז Lancool Midi Tower PC-K60B Black

ספק כוח Seasonic 850Watt, Active PFC, 80PLUS Silver, 120mm Fan, 24 pin, 4x PCI-E, 9x SATA

זיכרון Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9) 4x ₪97

קשיח למחשב שולחני Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כרטיס מסך Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI 2x Crossfire

כונן אופטי SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK

כונן קשיח : Intel SSD 40GB 320 series

תודה מראש לכולם!

פורסם

"איטיות" זה מונח כללי..אתה מרגיש איטיות רק במשחקים ? איך זה מתבטא ? תקיעות ? נפילות של FPS ? מדדת FPS ?

באיז המשחקים זה קורה ? בדקת את הטמפ' של הכרטיס מסך בזמן משחק ?

פורסם
  • מחבר

אז כך עשיתי כמה בדיקות, לא הייתי כל כך בטוח בהתחלה כי זה היה רק במשחק אחד מסויים (שלא היה לי שום איטיות ב3 חודשים הראשונים של המחשב) מה גם שהמשחק הוא כל כך ישן משנת 2004, אז אמרתי אם כבר עושים בדיקה נלך על Crysis 2 ואני פשוט לא האמנתי היה לי ממש איטיות רצינית ברוב המקומות הפתוחים ובזמן של קרב, הפעלתי את תוכנת הFRAPS וקיבלתי נפילות רצחניות של FPS באיזור ה12 ואולי אפילו פחות.

המשחק היה על ההגדרות הגבוהות ביותר DX11 - ULTRA ו HIGH RESOLUTION- אבל גם ראיתי סרטון ביוטוב שמראה איך זה פועל על שני כרטיסי מסך 6950 והוא אומר שהוא מקבל על אותם הגדרות 40-90FPS גם ללא FRAPS

שחקתי גם ללא FULL SCREEN כדי גם לראות את מצב המעבד שלא נראה שעבר את ה 50% - (ויש איזה ליבה אחת מספר 2 או 3 שתמיד במצב גבוהה מאוד) לא יודע אם זה מצב שצריך להיות רגיל.

הACTIVITY של הכרטיסי מסך היו על 98\99 אחוז? האם זה הגיוני? או בעייה?

הטמפרטורה של הכרטיסי מסך הייתה 80-86

עכשיו חברים תגידו לי מה בדיוק אני צריך לעשות?

פורסם

אתה מוריד הגדרות ופילטרים במשחק ומנסה שוב!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שים לב , המעלות של הכרטיסי מסך שלך לדעתי גבוהות מידי , האם מצב המאווררים של הכרטיסי מסך שלך הוא אוטומט , אם כן אז תנסה להגדיר את שני המאווררים של הכרטיסי מסך על מצב ידני ולשחק עם המהירויות שלהם בכדי להוריד את הטמפ' של הכרטיסים ליותר נמוכות במאמץ (משחקים) ותבדוק , אם יהיה שיפור אז באמת הייתה בעיה במעלות הגבוהות של הכרטיסים ואני חוזר ואומר , 80-86 מעלות לכרטיסי המסך האלו במשחקים זה קצת גבוה מידי ויכול ליהיות שבעיית האיטיות נובעת מפה.

גם לא אמרת לנו האם האיטיות מתגלה אך ורק במשחקים או גם בעבודות השותפות עם כל מיני תוכנות במערכת ההפעלה....

פורסם

חוץ מזה, תבדוק בבקשה ב-BIOS כמה מתח המעבד מקבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים