עבור לתוכן

ריצה על אספלט??

Featured Replies

פורסם

לא צריך לרוץ עם קיטבגים ושטויות כאלה, תאמין לי בצבא כשיקרעו אותך אתה תעשה הרבה מעבר למה שאתה יכול.

בינתיים בעיקר תרוץ 3-4 פעמים בשבוע ותשלב עליות פעם- פעמיים בשבוע תלוי ביכולת(לפחות 200 מטר בשיפוע סביר, תעשה 6-10 פעמים הלוך חזור לפי היכולת, תרד בריצה קלה אם אתה יכול, אבל גם הליכה בסדר), תעבוד יותר על נפח אימון(כלומר יותר מרחק וריצה בקצב שמאפשר דיבור) ואל תעלה יותר מ-10% מהמרחק שאתה יכול עכשיו. אם אתה יכול, תעשה ריצה בשבוע יחף על ים(ליד שפת הים).

אימוני התנגדות אתה יכול לעשות מתח, לחיצות חזה, מקבילים ובטן(3-4 פעמים כל תרגיל), זה יחזק לך את הגוף. הריצות בעליות יעבדו לך גם על גב תחתון.

והכי חשוב, אל תעשה אימוני התנגדות(אנאירובי) וריצות(אירובי) באותו אימון.

• תגובות 31
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממליץ בחום על עליית מדרגות. היה לי מסלול בו היית רץ חצי קילומטר בירידה, עוד חצי קילומטר ירידה ועליה של כ-100 מדרגות.

פורסם

הכי חשוב, תתחיל לאט ובהדרגה. אחרת סתם תגרום לעצמך נזקים מהירים כמו שברי מאמץ שמוציאים כל רצון להמשיך להתאמן.

פורסם

תגידו, למישהו יש מושג ממה נובע כאב בגב תחתון בזמן ריצה?

כשרצתי על הליכון או עשיתי בסקי במכון לא היu לי אף פעם כאבים, עכשיו כשהתחלתי לרוץ בחוף על החול (וגם בטיילת שליד - אספלט) אחרי כמה דקות ריצה מתחיל לכאוב לי הגב התחתון... מוזר מאוד. עוד מישהו חווה את זה?

פורסם

תגיד לי איך מישהו ששוקל נניח 75 קילו ושרגיל לרוץ על אספלט יצליח לסחוב אפוד + נשק + שכפ''ץ + קסדה ששוקלים לפחות 10 קילו

ולרוץ בדיונות אם הוא אף פעם לא התאמן בריצה על חול עם משקל ?

כמובן שהמשקל צריך להיות מאוזן ומודבק טוב מאוד לגוף

א. הציוד שיהיה עליך ישקול הרבה יותר מ 10 קילו.

ב. מה גורם לך לחשוב שתרוץ בצבא על דיונות?

פורסם

כבר יצא לי להיות עם תיק לאו עמוס (לפחות 20 ק"ג) + קרמי + וסט עמוס בכל טוב+ קסדה ונשק.

על דיונות ממש לא יצא לרוץ, לרוב שטחים הרריים וסלעיים. מה שמזכיר לי שיש מילואים בקרוב.

פורסם

אני רצתי על דיונות (גבעתי)

ו10 קילו זה כלום אבל זה נותן לך נקודת התחלה טובה והגוף מתרגל לרוץ עם משקל עודף.

כמובן שבצבא במסעות הראשונים תרוץ עם משהו כמו 10 קילו (וסט עם מחסניות , קסדה ונשק ) ואח כך העומס יעלה ככה ששווה לבוא מוכן.

פורסם

תגידו, למישהו יש מושג ממה נובע כאב בגב תחתון בזמן ריצה?

כשרצתי על הליכון או עשיתי בסקי במכון לא היu לי אף פעם כאבים, עכשיו כשהתחלתי לרוץ בחוף על החול (וגם בטיילת שליד - אספלט) אחרי כמה דקות ריצה מתחיל לכאוב לי הגב התחתון... מוזר מאוד. עוד מישהו חווה את זה?

יכולים להיות מגוון סיבות. נעלים לא מתאימות, תנוחה ריצה לא נכונה או סתם שרירים חלשים שעדין לא התרגלו.

מניסיון שלי הכאבים בגב התחתון חלפו לי אחרי ריצה או שתים. כמובן שאני לא מדבר על כאבי תופת או משהו בסגנון.

פורסם

יש לי אותם נעליים כבר כמה שנים וזאת הפעם הראשונה שזה קרה. למרות שלא רצתי כבר די הרבה זמן...

הכאבים הם בסוף כאלה שאני לא יכול להמשיך לרוץ. כלומר אפילו אם אני יכול עוד להמשיך,פיזית, בגלל הכאב בגב אני נאלץ לעצור.. אולי זה באמת יעבור אחרי כמה פעמים... מקווה.

פורסם

כאב בגב התחתון אחרי ריצה או הליכה הוא דבר נפוץ אצל אנשים שסובלים מעקמת קלה, יכול להיות שאתה סובל ממשהו כזה? גם שרירים לא מספיק חזקים (שמכיוון שאינם חזקים הם לא מפחיתים מספיק מהעומס) יכולה להיות הסיבה.

אם זה המצב אז חיזוק שרירי הגב התחתון והבטן (גם מפחית מהעומס על הגב) יפתור את הבעיה.

בכל מקרה אם אתה לא חושב שזה קשור לשרירים וזה משהו שממשיך אז הכי טוב שתלך לראות אורתופד ואל תסמוך על המזל.

פורסם

ואוו כמה שטויות נאמרו פה :facepalm:

אם מדובר פה על אימון ליחידה קרבית, השיפור העיקרי שאתה יכול לבצע לגוף שלך הוא הגדלת סיבולת לב הריאה שלך, כל אותם אימונים עם משקלים הם מיותרים ומלבד נזק לגוף שלך לא תשיג דבר, מה גם שבחטיבות הכושר שנדרש בהתחלה הוא בסיסי ביותר ולרוב חברה שמגעים בכושר טוב אך ורק יורדים בכושר במספר החודשים הראשונים (משום שהצבא עובד בשיטת סרגל מאמצים, שגודלים עם הזמן בשביל להביא את מרבית החיילים לאותה הרמה).

אך למרות כל זה, ללא ספק כדאי לרוץ על חול, בעיקר חול ים, זה מקשה על הריצה וגורם לך להתאמץ הרבה יותר לכל קילומטר של ריצה שאתה עושה ובנוסף לכך כמו שנאמר מקודם, זה פוגע פחות ברגליים שלך.

אם מדובר פה בהכנה לגיבושים, אני אישית ממליץ לך לשלב גם תרגילי כוח בכל הסיפור ולעשות הכל באינטרוולים שווים, בנוסף לזה אני ממליץ לך ללכת לאיזה כושר קרבי אפילו לאימון נסיון אחד בחינם בשביל להתנסות עם אלונקות וג'ריקנים ועוד ציוד שתפגוש במהלך הגיבושים ואתה תקבל יתרון מובהק אם תדע "לתפעל" אותו (לא צריך להיות גאון בשביל לרוץ עם אלונקה, אבל אם תעשה את זה פעם ראשונה בגיבוש זה רק יקשה עליך).

בקיצר בהצלחה.

פורסם

יש לי אותם נעליים כבר כמה שנים

אההם... הגיע הזמן להחליף

פורסם

חח כנראה שאתה צודק, המצב שלהם לא טוב... למרות שהנעליים האלה נחשבות (או נחשבו) טובות... לא ידעתי שאחרי זמן מה צריך להחליף נעליים, למה באמת?

יש איזה נעליים מומלצות לריצה , במחיר סביר (~300 ש"ח) ? או לפחות חברות נעליים מומלצות?

פורסם

מתעלק על התארד ומבקש המלצות על חנויות מחו"ל ששולחות ציוד ספורט (בעיקר ביגוד) לארץ

מכוון שאחרי בירור קטן ההפרשים מגיעים ל 200%

פורסם

אההם... הגיע הזמן להחליף

וואלה צודק! אתמול קניתי איזה נעליים של NIKE ב300 ש"ח , עכשיו רצתי בחוף ורק אחרי איזה 1.5-2 ק"מ הרגשתי איזה משהו בגב התחתון אבל זה היה סתם, אפילו לא כאב, יכולתי להמשיך לרוץ. לפני זה, אחרי מספר דקות ספורות כבר בקושי הייתי יכול להמשיך ללכת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים